Hoppa till huvudinnehåll

förlåtelse

 • Matti Aspvik tvivlade: "Var det faktiskt Gud jag hade älskat? Eller bara min publik?"

  26.11.2017 Tro

  Matti Aspvik startade en egen församling.

  En mörk tid i Matti Aspviks liv vågade han knappt gå ut till postlådan. Byggföretaget gick brant neråt och räkningarna strömmade in.

 • Beteendevetare: Barn skall inte tvingas säga "förlåt"

  05.05.2017 Familj

  "Barn skall lära sig be om förlåtelse på ett ärligt sätt."

  Barn förlåter på riktigt när de lär sig empati och respekt för en annan människa, menar beteendevetaren Petra Krantz Lindgren. Att tvinga fram ett förlåt är oärligt mot alla parter.

 • "Hjälp, vad har jag gjort?"

  19.11.2016 Tro

  Efter förälskelsen slog ångern till, säger Håkan Streng.

  I fyra år var han kär och galen. Men sen kom smällen. Vad hade han gjort? Och vem hade fått lida för hans val i livet? Håkan Streng som alltid talat för familjevärden hade plötsligt gått över sina egna gränser. Varit otrogen, lämnat sin familj, smugit sig in i en annan familj och fått en stark relation med en gift kvinna.

 • "Laestadianismen binder ihop oss"

  27.12.2015 Tro

  Predikanten hade varit en auktoritet i församlingen.

  För fem år sedan gick laestadianerna i Jakobstads Fridsförening igenom en omtumlande period. Det kom fram att deras predikant varit pedofil i många år och deras andliga hem, Skutnäs Bönehus, syntes på många löpsedlar under svarta rubriker.

 • Regeringen drog tillbaka förslag om "ångerlag" om skattefiffel

  04.11.2015 Inrikes

  Förlåtelse skulle ha getts vid medgivande.

  Regeringen har dragit tillbaka ett lagförslag som gäller "förlåtelse" för undanhållna inkomster.

 • Såren från ett krig läks inte under en livstid

  04.06.2014 Arkivet

  Cecilia Kaukiainen föddes när kriget på Balkan pågick.

  Cecilia Kaukiainen föddes när kriget på Balkan pågick för fullt. På en studieresa till området får Cecilia lära sig om sorgearbete, förlåtelse och hur man kommer över hemskheter.

 • Berättelse 86: Jag mötte min mobbare och kunde förlåta

  14.05.2014 Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

  Pojkarna i byskolan mobbade Lisa och slog henne blodig utan att någon vuxen reagerade. Som vuxen träffade hon den pojke som var allra värst. Hans reaktion var inte alls den hon räknat med.

 • Berättelse 71: Ursäkten var bara tomma ord

  14.05.2014 Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

  Skolan försökte lösa mobbningen med att kräva en ursäkt av mobbarna. Men det var bara en formalitet som inte ledde någon vart. Som lärare kommer jag att göra allt för att sätta stopp för mobbning, berättar Ricarda som studerar till klasslärare.

 • Berättelse 1: Nu hjälper jag mina mobbare

  12.05.2014 Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

  Johan skadades svårt av mobbningen i tonåren. Som vuxen har han mött sina mobbare i en helt annan roll, som den starkare.

 • Annas Eviga

  17.02.2014 Tro

  Annas Eviga är ett samtalsprogram som tar upp de stora frågorna i livet. De som man alltid återkommer till, och som det kanske inte finns ett svar på, utan flera. Varje program tar upp ett ämne, och varje gång samtalar programledaren Anna Lindman Barsk med tre personer, inbjudna för att de har insyn i frågorna eller varit med om något som berörs i programmet. Under våren sänds åtta avsnitt. Ämnen som tas upp är bland annat förlåtelse, kvinnoförtryck, religion och barns förhållande till döden. Programmets gäster har i de flesta fall aldrig mötts och har ofta vitt skilda åsikter. Yle Fem måndagar kl 20.30

 • Chilenska domare ber om ursäkt för dåd under juntan

  05.09.2013 Utrikes

  Ett organ som representerar chilenska domare har bett om ursäkt för medlemmarnas dåd under 70- och 80-talet då militärjuntan med Augusto Pinochet i täten ledde landet. Enligt domarna övergav rättsväsendet sin skyldighet att försvara människornas rättigheter.

 • Omstridd sannfinländare ber om ursäkt

  11.06.2013 Huvudstadsregionen

  Esbopolitikern Kai Haavisto (Sannf) har bland annat skrivit att "de flyktingar som kommer till Finland borde få medicinsk behandling för att minska på sexualldriften". Nu gör han offentlig avbön och inser att hans skriverier har varit generaliserande.

 • Kataja och Heinäluoma grävde ner stridsyxan

  06.02.2013 Inrikes

  Riksdagsledamoten Samspa Kataja (Saml) har fört ett försonande samtal med talman Eero Heinäluoma (SDP) gällande gårdagens ordval där Kataja anklagade Heinäluoma för att vara skenhelig. De kom överens om att ärendet är slutbehandlat.

 • Påven benådade butlern

  22.12.2012 Utrikes

  Påven Benedictus den sextonde benådade har benådat sin före detta butler Paolo Gabriele, som hade fällts för att ha läckt hemliga dokument till pressen.

 • Om folkmordet i Rwanda

  15.06.2011 Arkivet

  Under 100 dagar våren 1994 mördades 800 000 rwandier.

  Under 100 dagar våren 1994 mördades 800 000 rwandier av landets befolkning på över 10 miljoner invånare. Kan man skipa rättvisa efter ett folkmord och hur lever man efter att ha bevittnat hemskheterna?