Hoppa till huvudinnehåll

Helsingfors konsthall

 • Världens snyggaste apokalypser

  09.06.2018 Kultur och nöje

  Åboduon IC-98 ställer ut i Helsingfors konsthall

  Om världen går under, ja, då ska den gå under med stil. Så kunde man beskriva konsten av Åboduon IC-98 (Visa Suonpää och Patrik Söderlund) som ställs ut i Helsingfors konsthall den här sommaren.

 • Hjältekonstnärens selfie - inhemska konstnärers självporträtt

  07.07.2017 Kultur och nöje

  Sommarutställning med konstnärliga selfies på Konsthallen.

  En aktuell sommarutställning på Konsthallen i Helsingfors får besökaren att reflektera kring självporträtt inom konst i relation till dagens intresse för selfies. Också humorns och ironins roll samt manligt kontra kvinnligt porträtterande av jaget, självet, är centrala teman.

 • Stiftelsen Helsingfors Konsthall hamnade på protestlista

  21.06.2017 Inrikes

  Stiftelsen bakom muséet har fått tjugotal anmärkningar.

  Stiftelsen som äger Helsingfors Konsthall har under ett drygt år samlat på sig över tjugo betalningsanmärkningar, enligt kund- och företagsdatabasen Suomen Asiakastieto.

 • Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

  23.06.2016 Huvudstadsregionen

  De åkte upp igen samma dag.

  Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen.

 • Inte bara rumpan bar när Tom of Finland gör rentré

  06.05.2016 Inrikes

  Också konstnären Touko Laaksonens personlighet blottas.

  Finlands hittills mest omfattande exposé av Tom of Finland visas på Helsingfors Konsthall hela sommaren. Utställningen The Pleasure of Play är fylld av klassisk homoerotisk konst, men visar också nya sidor av konstnären Touko Laaksonen.

 • Finlands rikaste doldis visar upp sin konstsamling

  18.03.2016 Inrikes

  Nutidskonst med anknytning till Sarfsalö i östra Nyland.

  I Konsthallen i Helsingfors kan man fram till slutet av april bekanta sig med nutidskonst ur Zabludowicz Collection. Konstsamlingen tillhör den finländske affärsmannen Chaim "Poju" Zabludowicz, ibland kallad Finlands rikaste man.

 • Hela Finland i ett rum

  18.11.2015 Kultur och nöje

  Hur formas finländarnas åsikter.

  Utställningen 101 för alla i Helsingfors konsthall ger ett tvärsnitt av Finland genom 100 personer. Via videointervjuer visar titelverket hur finländarnas åsikter har formats och vilken verkligheten bakom statistik och opinionsmätningar är.

 • Alltför naket för amorösa fransmän?

  07.06.2015 Kultur och nöje

  Jättevaginan i Versailles triggar besökarna.

  Den brittisk-indiska konstnären Anish Kapoor har tagit fransmännen på sängen i Versailles. Hans sensuella konst av det kolossala formatet har fått också turisterna att tappa koncepterna.

 • Rädslan för döden blev teknospets och lutande tak

  26.01.2015 Kultur och nöje

  Chaos & Beauty heter en konstutställning där konstnärsparet Helena Hietanen och Jaakko Niemelä möts. För 25 år sedan möttes de för första gången i samma utställningslokal, i Helsingfors Konsthall.