Hoppa till huvudinnehåll

alkoholskador

 • Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över

  27.11.2016 Inrikes

  Det finns många olika riskgränser för alkohol.

  Alkoholkonsumtionen i Finland har ökat i år, efter några års nedgång. Samtidigt anses vi finländare kunna dricka relativt mycket på en gång utan att få hälsoproblem.

 • Snart har vi alla skrumplever och sociala problem

  22.11.2016 Inrikes

  "Alkoholförbrukningen kommer att öka".

  Njur- och leverförbundet slår larm - den planerade spritlagen innebär dödsstöten för finländarens lever. Man behöver inte vara storkonsument, eller gammal, för att få skador på levern, säger föreningen. Rusvårdsföreningen EHYT förutspår sociala problem. Läs också: Förslaget till alkohollag klart

 • Ehyt: Har vi råd med en liberalare alkohollagstiftning?

  23.10.2015 Inrikes

  Majoriteten av finländarna vill köpa vin i butikerna.

  Just nu pågår arbetet med att uppdatera vår alkohollagstiftning. Den senaste undersökningen visar att majoriteten av finländarna vill ha möjlighet att köpa vin i butiken. Alkoholforskare varnar för ökad tillgänglighet.

 • Fogeli kuvar sin rädsla med sprit

  08.01.2014 Arkivet

  En alkoholist hittar alltid ett svepskäl att börja dricka.

  En alkoholist hittar alltid ett svepskäl att börja dricka, berättar Kaj "Fogeli" Fogelholm. Kaj Fogelholm är rädd, mest rädd är han för sig själv. Därför får han aldrig något till stånd, han lämnar allt på hälft.

 • En fängelsevistelse är alltid för livet

  09.01.2013 Arkivet

  Hur känns det att bli instängd?

  Hur känns det att bli instängd och veta att du inte kan öppna dörren själv? Och kan du någonsin bli en hel människa efter det? Alla i den här dokumentären, från fängelsekunder till jurister och personer i Högsta domstolen, säger att fängelsestraff alltid är av ondo för den enskilda individen.

 • Upplysningsfilmer om alkoholens faror

  28.11.2011 Arkivet

  Alkoholen spelar en stor roll i finländarnas liv. Man har försökt reglera konsumtionen med förbud och begränsningar. På 1970- och 1980-talet snurrade upplysningsfilmer i TV:n där man på olika sätt försökte ge information om alkoholens faror.

 • Kvinnliga missbrukare

  15.04.2010 Arkivet

  När föräldrarna missbrukar påverkar det barnen från första stund. Och hur är det när det är mamma som dricker eller använder narkotika?