Elfacket uppmanar att inte söka jobb på företaget i fråga.
När språkbadsskolan i Jakobstads byggs ska elarbeten göras av ett företag i Jakobstad. Ett företag som elfacket uppmanar fackansluta montörer att inte söka jobb hos, på grund av en facklig tvist.
Kräver konsekvenser för vårdbolag med för få anställda.
Ordförandena för SuPer och JHL kräver konsekvenser för vårdbolag med för få anställda. I nuläget är minimiantalet vårdare endast en rekommendation från ministeriet.
Ger rätt att kräva 400 timmar övertid av anställda per år.
Flera tusen demonstranter drog ut på Budapests gator på lördagen för att demonstrera mot regeringen Orbans nya arbetslag. Lagen ger arbetsgivare rätt att kräva upp till 400 timmar övertid av en anställd per år.
Information kring sparåtgärder ska kommuniceras ut bättre.
En förändringsgrupp med namnet "Balans 2020" kommer att höras och sitta med ledande tjänstemän och politiker i fortsättningen.
Fjäder har kritiserats för uttalande om invandrarlöner.
Akademikercentralen Akavas ordförande Sture Fjäder får stitta kvar på sin post. Akavas styrelse beslöt på tisdag eftermiddag att den har förtroende för Fjäder trots att han fått kritik för ett uttalande om att man kunde betala mindre lön till invandrare.
Vårdarna jobbar igen normalt i väntan på lagberedningen.
Fackförbunden börjar nu avblåsa sina protestaktioner mot regeringens planerade ändring av lagen om uppsägningsskydd. Det här som en reaktion på fredagens kompromiss.
"Förslaget om uppsägningsskyddet måste ändå dras tillbaka".
Industrifackets ordförande Riku Aalto säger sig nu vara redo att återgå till förhandlingarna om arbetstidslagen. Men regeringen måste ändå först dra tillbaka förslaget om uppluckrat uppsägningsskydd i små företag, kräver han.
"Facket för Rinnes statsministerkampanj."
Facket för en skrämmande kampanj för att få Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne till ny statsminister. Det säger Blå framtids ordförande, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho, angående den växande turbulensen på arbetsmarknaden.
Tredagars strejk inom bl.a. sågindustrin.
Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna.
I Raseborg lägger 130 fackanslutna ned arbetet.
Skolor, daghem, äldreboenden och idrottsanläggningar i Raseborg drabbas då JHL strejkar på måndag och tisdag (22-23.10). I Raseborg lägger 130 fackanslutna ned arbetet.
Riksdagen röstar om förtroende för regeringen på onsdag.
Svenska folkpartiet kan på onsdagen lite tillspetsat välja om man vill stöda fackens politiska strejker eller att ge regeringen Sipilä ett erkännande och en öppen fullmakt. Hur man än vänder sig har man rumpan bak, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung.
"Vi förstår det offentliga trycket", säger Jari Lindström.
Regeringen meddelar att den tar till sig av kritiken från fackförbunden. Arbetsminister Jari Lindström (Blå framtid) meddelar att ändringarna i uppsägningsskyddet kommer att gälla enbart företag med högst 10 anställda.
Vårdfackens protester ger mest jobb åt vårdcheferna.
Många anställda inom vården får just nu inte jobba övertid då de hör till något av fackförbunden som protesterar mot regeringen. För vårdchefer gäller det att hitta vikarier som kan hoppa in.
Tiotusentals arbetstagare deltar.
Fackförbundet Pro, Servicefacket PAM, Elektrikerförbundet och Industrifacket går till strejk på onsdagen den 3 oktober. Strejkhotet är ett svar på regeringens planer på att försämra uppsägningsskyddet för anställda i småföretag.
Reaktion på förslaget om försvagad anställningstrygghet.
Facken protesterar mot regeringens förslag om försvagad anställningstrygghet i företag med färre än 20 anställda.
Positionerna mellan facket och regeringen låsta.
Ingen kompromiss duger. Regeringen måste helt enkelt backa från planerna på att göra det lättare att säga upp anställda i små företag. Det säger servicefacket PAM:s ordförande Ann Selin.
Vill stoppa försämrat anställningsskydd vid små företag.
Fackförbunden inom FFC planerar åtgärder mot regeringens sysselsättningspolitik. Landets största fackcentral vill på det viset stoppa planerna på att lindra uppsägningsskyddet för anställda vid småföretag. Varje fackförbund planerar sina egna åtgärder.
Pams representanter fick inte tala med Borgbackens personal.
Förra veckan besökte Pams representanter nöjesparken Borgbacken i Helsingfors för att träffa personalen, men de blev stoppade trots att Pam ansåg att de kommit överens om besöket på förhand. Nu har parterna rett upp situationen.
"En storm i en tekopp", tycker Borgbackens vd.
Servicefacket Pam ville besöka nöjesparken Borgbacken i dag i Helsingfors. Då blev de stoppade och tillsagda att de inte fick prata med personalen - trots att de kommit överens om besöket i förväg, säger Johanna Sparf, Pams Helsingfors-Nylands regionchef.
Man befarar en passiverande effekt.
Merparten av de stora fackföreningarnas ledare motsätter sig basinkomst, visar en enkät av Lännen Media.