Hoppa till huvudinnehåll

vokalmusik

 • Taxijobbet räddade Manhattan Transfer

  07.12.2016 Kultur och nöje

  Tim Hausers extraknäck fick avgörande konsekvenser.

  Låtar som Chanson d'Amour, Tuxedo Junction och Operator gjorde sånggruppen Manhattan Transfer världsberömd i mitten av sjuttiotalet. Men början av karriären gick inte på räls. Hade Tim Hauser inte blivit tvungen att köra taxi för att klara livhanken hade gruppen kanske aldrig slagit igenom.

 • #minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

  08.05.2016 Kultur och nöje

  Gunnevi Winberg är på väg tillbaka till körsången.

  Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg.

 • A cappellafest på Åland samlar folk från hela världen

  15.08.2015 Kultur och nöje

  Fjorton vokalgrupper samlas för att få tips av proffsen.

  A cappellaproffsen The Real Group och Rajaton är ute på ett uppdrag att sprida kunskap, inspiration och glädje till andra vokalgrupper. Under den här veckan har de samlat fjorton grupper från olika länder till lägret Å Cappella Camp i Mariehamn.

 • Vokalgruppen Ensemble Norma gjorde succé.

  22.05.2013 Titta och lyssna

  Helsingfors-baserade vokalgruppen Ensemble Norma fick andra pris i den internationella a cappella -tävlingen som ordnades i samband med Aarhus Vocal Festival 18-19.5.2013 i Danmark.

 • Akademen lanserar AkademenTV

  09.04.2013 Kultur och nöje

  Finlands äldsta kör, Akademiska Sångföreningen, fyller 175 i år. Festligheterna kulminerar med en jubileumskonsert i Musikhuset i Helsingfors den 20 april. Inför konserten lanserar Akademen nu en egen Youtube-kanal, AkademenTV.