Hoppa till huvudinnehåll

mjölksyrebakterier

  • Så lagar du trenddrycken kombucha: “Tala med kärlek till svampen"

    03.04.2019 Strömsö

    Den fermenterade tedrycken är enkel och billig att laga.

    Den fermenterade tedrycken har slagit genom i världen dels på grund av att den innehåller mjölksyrebakterier och mindre socker än läskedrycker. Följer du Strömsös anvisningar kan du bjuda på kombucha om några veckor.

  • Konservera grönsaker på ett enkelt och sockerfritt sätt med mjölksyrning

    15.02.2015 Trädgård

    Mjölksyrning är en gammal konserveringsmetod.

    Mjölksyrning är en bra konserveringsmetod som samtidigt gör det betydligt lättare för kroppen att ta upp näringen i grönsakerna.

  • Hur får vi mjölk och mjölkprodukter?

    30.11.2012 Arkivet

    Mjölken var länge Finlands stolthet.

    Utan kon hade Finland inte blivit världens nordligaste jordbruksland. Mjölken var länge Finlands stolthet. Alla finska barn drack mjölk och mycket mjölk. Och program kring mjölk var vanliga i Skol-tv.

  • Du är vad du äter

    08.09.2006 Arkivet

    Säger läkare och ekologiska jordbrukare i Solaplexus

    Du är vad du äter. Det påstår läkare och ekologiska jordbrukare i det här avsnittet av "Solarplexus". De flesta aktar sig för tillsatsämnen, men det är ännu viktigare att äta kost som är bra för hälsan, säger experterna i programmet.