Hoppa till huvudinnehåll

barn i lekåldern

 • "Vi får väl lov att skriva barnen på annan ort"

  27.05.2015 Östnyland

  Mörskom har planer på att sluta köpa svenskspråkig dagvård.

  Det ser ut som om de svenskspråkiga i Mörskom skulle bli utan dagvård på sitt modersmål från och med hösten. Hittills har svenskspråkiga Mörskombarn fått dagvård antingen i Forsby i Pernå eller i Sävträsk i Liljendal, med andra ord på de orter där barnen kommer att gå i skola.

 • Straff biter inte på mobbare

  22.05.2015 Inrikes

  Vuxna ska diskutera med barn som mobbar.

  Att straffa mobbaren fungerar inte som metod mot mobbning. I stället ska de vuxna diskutera med mobbaren. Det visar en ny doktorsavhandling vid beteendevetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet.

 • Liten är störst i församlingen

  14.04.2015 Tro

  Dagklubbsverksamheten fyller 70

  I år har det gått 70 år sedan Evangelisk-lutherska kyrkan började med dagklubbsverksamhet för barn - en verklig success-story! I Radio Vega firas det med familjegudstjänst på söndag.

 • Alla får och alla kan!

  03.02.2015 Familj

  Barn i daghemsåldern rör på sig för lite. Det vill BUU-klubben och Folkhälsan råda bot på med rörelsekampanjen Hoppa på som drar igång den 3 februari.

 • 573 barn sjunger i Lovisa

  14.11.2014 Östnyland

  I dag ljuder sången skönt i Lovisa idrottshall då stadens alla dagisbarn med personal samlas för konserten Dagismusik.

 • Han utgår från barnens tankevärld

  06.10.2014 Österbotten

  Vad är det som styr när en arkitekt ska planera ett daghem? Arkitekten Anders Höglund har planerat Trollebo Daghem i Närpes. Bygget är ungefär halvvägs och nu börjar också användarna få ett grepp om hur det verkligen kommer att bli.

 • Nytt familjecafé startade i Ekenäs

  03.09.2014 Västnyland

  Drop-In heter ett nytt familjecafé som Ekenäs församling har kört igång från och med september. Daglediga vuxna med småbarn eller till exempel dagvårdare kan träffa andra vuxna i samma situation onsdagar mellan klockan 10 och 12 i församlingens klubbrum på Larssonvägen i Ekenäs.

 • Barnets utveckling från 0 till 15

  29.08.2014 Familj

  Funderar du på ditt barns längd eller vikt, trotsande eller när vilket vaccin ges? Läs mödra- och barnrådgivare Clara Blomqvists sammanställning av barnets utveckling under de första 15 åren.

 • Raket – nattduksbord och rymdfärja

  23.04.2014 Mat och fritid

  Med en pall och en träskiva bygger du enkelt en raket som barnen kan leka med, men som även fungerar som stol eller nattduksbord.

 • Miljövänliga dagisbarn – se video!

  29.08.2013 Huvudstadsregionen

  Från och med nu får dagisbarnen i Sedmigradskys småbarnsskola ta mat själv.

 • Stor efterfrågan på svensk dagvård i Åbo

  08.08.2013 Åboland

  Efterfrågan på svenska dagvårdsplatser i Åbo är fortsättningsvis hög. Tillräckligt med plats finns för alla som behöver, men utbudet av klubbverksamhet kunde vara större i Åbo.

 • Kvaliteten på svensk dagvård utreds

  10.01.2013 Huvudstadsregionen

  Ditt barn kan höra till forskningsmaterialet i den största dagvårdsundersökningen som gjorts på svenska i Finland. 600 dagisbarn är med i forskningsprojektet som kartlägger kvaliteten på svensk dagvård i Helsingfors.

 • Pellinge barncentrum får fortsätta

  11.10.2012 Östnyland

  Pellinge barncentrum i Borgå får fortsätta sin verksamhet. Det beslöt Bildningsnämnden vid sitt möte på onsdag. Rösterna föll 9-1.

 • Arga fåglar i lekparkerna?

  22.08.2012 Huvudstadsregionen

  I Esbo väcker en ny lekpark med Angry Birds-tema debatt. Parken som byggts i samarbete med speltillverkaren Rovio blir en av de första avgiftsfria Angry Birds-parkerna i Finland. Är det ok med kommersiella varumärken, frågar man sig.

 • Jazzkatten får barnen att dansa

  16.05.2012 Östnyland

  Jazzkatten är en ny barnskiva med tillhörande sångbok som ges ut i Borgå. Förutom svängiga låtar bjuder jazzkatten också på uppgifter och lektips speciellt för personal i daghem och skolor.