Hoppa till huvudinnehåll

aktiviteter (funktioner)

 • Pargasunga: "Det är ynkligt att förstöra platser, men ungdomar skulle behöva något eget ställe"

  31.07.2019 Åboland

  Ungdomar önskar att staden kunde göra lite mer för dem.

  Många klagar på att ungdomar för en massa oljud och skräpar ner. De ungdomar Yle Åboland pratat med förstår det här, samtidigt som de säger att många sköter sig. De önskar att staden kunde göra lite mer för ungdomarna under sommaren.

 • Otto slår knopar, Clas spelar gubbrock och Marita dansar - viktigt att hålla igång minnet och kroppen när man blir äldre

  18.03.2018 Åboland

  Att våga pröva nytt stimulerar när man blir äldre.

  Vi ska klara oss själva så länge som möjligt är det tänkt. Äldrevården utgår från att vi bor hemma eller så självständigt på servicehem mycket längre än tidigare. För att det ska lyckas borde vi hålla oss igång både mentalt och fysiskt hela tiden.

 • Kiosk och äventyrsgolfbana till Centralparken i Pargas

  26.04.2017 Åboland

  Byggnämnden godkände uppiffning av Centralparken.

  Centralparken i Pargas ska piffas upp med en kiosk och äventyrsgolfbana. Det godkände byggnämnden på sitt möte 26.4.

 • Ni tipsade: Sportlov på hemmaplan

  22.02.2017 Familj

  Publikens svar på hemmasportlovsenkät

  Hur kan man få ut det mesta av ett sportlov som inte firas bortrest utan hemma i ett grått och slaskigt Finland? Publiken svarade på vår enkät och vi presenterar nu de bästa tipsen för en avkopplande och rolig sportlovsvecka tillsammans med familjen, på hemmaplan.

 • Tipsa oss: Vad gör ni hemma på sportlovet?

  20.02.2017 Familj

  Vi vill höra om roligt, billigt, knasigt och lyxigt program.

  Alla har inte råd eller möjlighet att resa utomlands med familjen under sportlovet och vädret är nu vad det är i Finland. Ge oss tips på hur man kan överleva en tråkig sportlovsvecka hemma!

 • Ungdomar i Ingå väntar på förändring

  19.04.2016 Nyhetsskolan

  Idéer finns men "förändringarna kommer att ta tid."

  I november 2015 genomfördes en undersökning i vilken man ville veta vad ungdomarna i Ingå vill förändra med kommunen. Förändringar utlovades, men dryga fem månader senare lyser förändringarna fortsättningsvis med sin frånvaro.

 • Stranden med potential

  09.12.2015 Nyhetsskolan

  Vasabornas favoritstrand på Sandö behöver förbättras.

  Sandö är en strand i Vasa centrum är enligt många ett outnyttjat område som har potential att vara ett strandparadis. Specialläraren och den sportintresserade Mikael Nylund tror att man med små medel kan göra många förbättringar.

 • Var får ungdomar vara?

  16.10.2015 Nyhetsskolan

  Många unga i Vasa driver runt på gator och torg.

  På senaste tiden har det kommit många klagomål från politiker och vuxna angående den stora mängd ungdomar som driver runt på Vasas gator och torg. Men var får och kan ungdomar egentligen vistas?

 • Unga vill rasera språkmur i Raseborg

  05.04.2015 Västnyland

  Svenska och finska ungdomar ska ha gemensamma aktiviteter.

  Ungdomsfullmäktige skrev ett politiskt program för bättre kommunikation mellan svenska och finska ungdomar i staden. Skolorna har en viktig funktion och bör satsa på gemensamma aktiviteter som skapar kontakt.

 • Äldre får sällskap och hobbymaterial tack vare Facebook

  18.02.2015 Huvudstadsregionen

  Succéhistorien började med att hemmets aktivitetsledare Johanna Moricci skrev ett inlägg i Facebookgruppen Haaga kierrättää där hon vädjade om hobbymaterial för de äldre. Gensvaret var stort.