Hoppa till huvudinnehåll

skilsmässa

 • Skilsmässans minsta glöms lätt bort

  19.09.2017 Familj
  En skilsmässa är aldrig lätt men ibland kan det bli onödigt knepigt, speciellt för de små. Kampanjen Se Mej vill sprida ljus på hur barnen uppfattar det hela.
 • Par söker ofta terapi för sent - besiktning kunde förebygga kriser

  22.04.2017 Familj
  Det är lätt hänt att det gifta paret bestämmer sig för parterapi när det redan är för sent och skilsmässan är ett faktum. När borde man söka upp en parterapeut och kan man gå i förebyggande syfte fast relationen är bra?
 • Den underbara känslan man inte gärna skyltar med

  17.03.2017 Yle Fem
  Stolthet, en underbar, euforisk känsla men samtidigt någonting man inte vill skylta för mycket med? Dokumentären Stolthet utforskar denna känsla via flera människors berättelser.
 • Maria Sundblom Lindberg: Skild och schysst

  05.03.2017 Familj
  Det värsta är om kriget fortsätter från varsin adress, skriver Maria Sundblom Lindberg apropå skilsmässor.
 • Martina Haag om när det inte går att blunda för sveket

  23.02.2017 Kultur och nöje
  Det börjar med en ljusstake som står bredvid sängen på sommarvillan. Varför ställer han en ljusstake vid sängen när han är här själv? frågar sig Petra i romanen Det är något som inte stämmer.
 • Det går bra för finländska parförhållanden

  14.02.2017 Inrikes
  Det sägs ofta att ett lyckligt äktenskap som varar hela livet är en myt. Så är det inte. I finländska parförhållanden älskar man i allmänhet varandra till livets slut, säger sociologen och forskaren Osmo Kontula.
 • Michaela Rosenback: Pengar ger makt att styra förhållandet

  10.02.2017 X3M
  - Vilka aktier gillar du och hur ställer du dig till sparande? Det har ingen någonsin sagt på första dejten. Men kanske vi borde. För ekonomisk ojämlikhet i förhållandet skapar en obalans som kan ge både kort- och långsiktiga följder.
 • Svåra skilsmässor ofta tema för krissamtal

  30.01.2017 Inrikes
  Självdestruktivitet är allt oftare tema för de samtal som rings till Kristelefonen. I fjol berörde 2 100 samtal självmordstankar. Det är tre gånger fler än fem år tidigare.
 • Dok: Pappa har inte en chans

  13.01.2017 Kultur och nöje
  Vilken rätt till sina barn har pappor efter en skilsmässa. Se dokumentären om Christians kamp för att få vara tillsammans med sina barn, mot det finländska systemet.
 • Frivilliga kan ge stöd vid skilsmässor i Sibbo

  05.01.2017 Östnyland
  Sibbo kommun söker nu frivilliga som har genomgått en skilsmässa och vill dela med sig av sina upplevelser. Det handlar om att erbjuda kamratstöd.
 • Östnyländska föräldrar som separerar ska få hjälp

  23.12.2016 Östnyland
  Efter årsskiftet, den 2 januari, inleder en ny familjerättslig enhet sin verksamhet i Östnyland.
 • Pappornas ojämlika sits i vårdnadstvister är en viktig berättelse!

  09.12.2016 Familj
  I över tre års tid har Katrina Grönholm-Kulmala följt med Christian Hinderssons kamp för rätt till sina barn. Han anklagades bland annat för att ha slagit barnen men tingsrätten friade honom på alla punkter. Läs varför Svenska Yle skjuter på visningen av TV-dokumentären “Pappa har inte en chans”.
 • "Jag har ljugit för mig själv"

  04.11.2016 Tro
  Wivan Kamb bor på åttonde våningen, i centrum av Jakobstad. Med den perfekta utsikten över stadskärnan har hon äntligen fått tid att tänka tillbaka på allt som hänt där nere. Roliga saker, men också saker hon förträngt. Som tiden på barnhemmet, äktenskapet med den våldsamma alkoholisten och sonen Pontus som är uteliggare idag.
 • Prinsessan Märtha Louise skiljer sig

  05.08.2016 Utrikes
  Norges prinsessa Märtha Louise skiljer sig från sin författarman Ari Behn, uppger norska medier.
 • Stefan Wallin skiljer sig

  03.08.2016 Inrikes
  SFP-politikern och riksdagsledamoten Stefan Wallin och Elina Pirjatanniemi går skilda vägar. Wallin bekräftar uppgifterna för Yle Nyheter.
 • Brexit kan bli en ful skilsmässa

  14.03.2016 Utrikes
  Den 23 juni kan britterna stå inför en uppslitande skilsmässa som kan inverka på Storbritannien i generationer. Om britterna röstar ja till att utträda ur EU är det startskottet till långa och svåra förhandlingar om villkoren, som kan ta år att slutföra. Precis som i en vanlig skilsmässa kan den brittiska skilsmässan från EU i värsta fall bli en riktigt ful affär.
 • Agneta Pleijel - kluven mitt itu av sina föräldrar

  13.03.2016 Kultur och nöje
  En av Sveriges främsta författare, Agneta Pleijel, har nu som lite över 70-åring återvänt till sina ungdomsår. I Spådomen – en flickas memoarer berättar hon öppenhjärtligt och laddat om hur det var att växa upp kluven i mitten av sina föräldrars konflikter och skilsmässa.
 • Skänk bort minnet av ditt ex

  10.03.2016 X3M
  En tandborste, en cykel eller kanske en yxa. Har du sparat ett föremål som påminner dig om ett förhållande som gått i kras? Ifall du inte vill ha det men heller inte kan slänga det finns en lösning: Donera det till Museum of broken relationships.
 • Vi pratar om skilsmässa

  06.02.2016 Hajbo
  Berättelser om hur det kan kännas då föräldrarna blir skilda. Tips för dig om dina föräldrar skiljer sig, hur du kan stöda en kompis vars föräldrar skilt sig och tips åt föräldrar hur de ska behandla sina barn vid en skilsmässa.
 • Hotet om skilsmässa kan vara början på något nytt

  23.01.2016 Familj
  Tiden efter jul- och nyårshelgerna är högsäsong för skilsmässor. När går relationen ännu att rädda och när är det dags att börja dela på gafflarna?

Sidor