Hoppa till huvudinnehåll

skilsmässa

 • Heli Vaaranen är chef för parförhållandecentrum på Befolkningsförbundet..

  Par söker ofta terapi för sent - besiktning kunde förebygga kriser

  22.04.20178Familj
  Det är lätt hänt att det gifta paret bestämmer sig för parterapi när det redan är för sent och skilsmässan är ett faktum. När borde man söka upp en parterapeut och kan man gå i förebyggande syfte fast relationen är bra?
 • Sorosuh Mehrabkhani får sina ögon undersökta i dokumentären Stolthet.

  Den underbara känslan man inte gärna skyltar med

  17.03.2017Yle Fem
  Stolthet, en underbar, euforisk känsla men samtidigt någonting man inte vill skylta för mycket med? Dokumentären Stolthet utforskar denna känsla via flera människors berättelser.
 • Maria Sundblom Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Skild och schysst

  05.03.20172Familj
  Det värsta är om kriget fortsätter från varsin adress, skriver Maria Sundblom Lindberg apropå skilsmässor.
 • martina haag

  Martina Haag om när det inte går att blunda för sveket

  23.02.20174Kultur och nöje
  Det börjar med en ljusstake som står bredvid sängen på sommarvillan. Varför ställer han en ljusstake vid sängen när han är här själv? frågar sig Petra i romanen Det är något som inte stämmer.
 • Ett ritat hjärta

  Det går bra för finländska parförhållanden

  14.02.2017Inrikes
  Det sägs ofta att ett lyckligt äktenskap som varar hela livet är en myt. Så är det inte. I finländska parförhållanden älskar man i allmänhet varandra till livets slut, säger sociologen och forskaren Osmo Kontula.
 • Michaela Rosenback, X3M cash

  Michaela Rosenback: Pengar ger makt att styra förhållandet

  10.02.20175X3M
  - Vilka aktier gillar du och hur ställer du dig till sparande? Det har ingen någonsin sagt på första dejten. Men kanske vi borde. För ekonomisk ojämlikhet i förhållandet skapar en obalans som kan ge både kort- och långsiktiga följder.
 • Man som kramar sin dotter

  Svåra skilsmässor ofta tema för krissamtal

  30.01.2017Inrikes
  Självdestruktivitet är allt oftare tema för de samtal som rings till Kristelefonen. I fjol berörde 2 100 samtal självmordstankar. Det är tre gånger fler än fem år tidigare.
 • Foto av pappan Peter Hinderson vid en teckning som hans barn gjort.

  Dok: Pappa har inte en chans

  13.01.201730Kultur och nöje
  Vilken rätt till sina barn har pappor efter en skilsmässa. Se dokumentären om Christians kamp för att få vara tillsammans med sina barn, mot det finländska systemet.
 • Man och kvinna håller hand

  Frivilliga kan ge stöd vid skilsmässor i Sibbo

  05.01.2017Östnyland
  Sibbo kommun söker nu frivilliga som har genomgått en skilsmässa och vill dela med sig av sina upplevelser. Det handlar om att erbjuda kamratstöd.
 • barn i skilsmässa

  Östnyländska föräldrar som separerar ska få hjälp

  23.12.2016Östnyland
  Efter årsskiftet, den 2 januari, inleder en ny familjerättslig enhet sin verksamhet i Östnyland.
 • pappa som kämpat för delad vårdnad om barnen

  Pappornas ojämlika sits i vårdnadstvister är en viktig berättelse!

  09.12.201651Familj
  I över tre års tid har Katrina Grönholm-Kulmala följt med Christian Hinderssons kamp för rätt till sina barn. Han anklagades bland annat för att ha slagit barnen men tingsrätten friade honom på alla punkter. Läs varför Svenska Yle skjuter på visningen av TV-dokumentären “Pappa har inte en chans”.
 • wivan kamb ler

  "Jag har ljugit för mig själv"

  04.11.20164Tro
  Wivan Kamb bor på åttonde våningen, i centrum av Jakobstad. Med den perfekta utsikten över stadskärnan har hon äntligen fått tid att tänka tillbaka på allt som hänt där nere. Roliga saker, men också saker hon förträngt. Som tiden på barnhemmet, äktenskapet med den våldsamma alkoholisten och sonen Pontus som är uteliggare idag.
 • Norges prinsessa Märtha Louise i juli 2011.

  Prinsessan Märtha Louise skiljer sig

  05.08.20166Utrikes
  Norges prinsessa Märtha Louise skiljer sig från sin författarman Ari Behn, uppger norska medier.
 • Stefan Wallin

  Stefan Wallin skiljer sig

  03.08.2016Inrikes
  SFP-politikern och riksdagsledamoten Stefan Wallin och Elina Pirjatanniemi går skilda vägar. Wallin bekräftar uppgifterna för Yle Nyheter.
 • Den brittiska flaggan svajar tillsammans med EU-flaggor utanför Europeiska kommissionen i Bryssel inför David Camerons besök den 29 januari 2016.

  Brexit kan bli en ful skilsmässa

  14.03.201624Utrikes
  Den 23 juni kan britterna stå inför en uppslitande skilsmässa som kan inverka på Storbritannien i generationer. Om britterna röstar ja till att utträda ur EU är det startskottet till långa och svåra förhandlingar om villkoren, som kan ta år att slutföra. Precis som i en vanlig skilsmässa kan den brittiska skilsmässan från EU i värsta fall bli en riktigt ful affär.
 • Författaren Agneta Pleijel med glasögon på näsan tittar från sitt håll sett åt vänster.

  Agneta Pleijel - kluven mitt itu av sina föräldrar

  13.03.2016Kultur och nöje
  En av Sveriges främsta författare, Agneta Pleijel, har nu som lite över 70-åring återvänt till sina ungdomsår. I Spådomen – en flickas memoarer berättar hon öppenhjärtligt och laddat om hur det var att växa upp kluven i mitten av sina föräldrars konflikter och skilsmässa.
 • Flicka river pappershjärta i två, svartvit

  Skänk bort minnet av ditt ex

  10.03.20161X3M
  En tandborste, en cykel eller kanske en yxa. Har du sparat ett föremål som påminner dig om ett förhållande som gått i kras? Ifall du inte vill ha det men heller inte kan slänga det finns en lösning: Donera det till Museum of broken relationships.
 • Barn ritar

  Vi pratar om skilsmässa

  06.02.2016Hajbo
  Berättelser om hur det kan kännas då föräldrarna blir skilda. Tips för dig om dina föräldrar skiljer sig, hur du kan stöda en kompis vars föräldrar skilt sig och tips åt föräldrar hur de ska behandla sina barn vid en skilsmässa.
 • Två katter med svansarna formade som ett hjärta

  Hotet om skilsmässa kan vara början på något nytt

  23.01.2016Familj
  Tiden efter jul- och nyårshelgerna är högsäsong för skilsmässor. När går relationen ännu att rädda och när är det dags att börja dela på gafflarna?
 • minna dufton

  Minna Dufton: Undvik äktenskap om ni har svårt att hålla nyårslöften

  15.01.20164Yle Fem
  Tills döden skiljer oss åt, hette det när Minna Dufton gifte sig för första gången. Nu är hon gift för andra gången och har insett hur stort löfte äktenskapet är.