Hoppa till huvudinnehåll

närvaro

 • När vardagen blir för tung: Hur slutar man skrika åt barnen?

  16.02.2018 Familj

  En kvart om dagen på tumanhand kan hjälpa.

  Många föräldrar tror sig vara ensamma om att ryta åt sina barn. Skammen över att inte kunna tygla sitt temperament i vardagliga situationer gör det svårt att prata om saken med andra.

 • Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

  18.05.2017 Åboland

  Apparna mäter, blockerar och uppmuntrar.

  Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

 • Denise Rudberg: Min adhd-hjärna är världens tillgång!

  08.04.2017 Kultur och nöje

  Denise Rudberg utnyttjar adhd-diagnosen i sitt skrivande.

  Den svenska deckarförfattaren Denise Rudberg kallar sin genre Elegant Crime och böckerna har också kallats lyxdeckare och utspelar sig i Stockholms överklass. Rudberg är själv uppvuxen i de kvarteren och håller handlingen på ett realistiskt plan.

 • Politikerna i Raseborg deltar flitigt i fullmäktigemöten

  19.03.2017 Västnyland

  Medeltalet för hela fullmäktige är 91 procents närvaro.

  I medeltal har politikerna i Raseborgs fullmäktige en närvaroprocent på 91 procent. Hela sju ledamöter i fullmäktige har deltagit i alla 32 möten fullmäktige har haft under åren 2013-2016.

 • Hög närvaroprocent i Lojo fullmäktige

  19.03.2017 Västnyland

  Åtta ledamöter har deltagit i alla 41 möten.

  I Lojo fullmäktige har 50 ledamöter av 51 suttit alla fyra år under mandatperioden 2013-2016. Av de här 50 ledamöterna har 8 deltagit i alla 41 fullmäktigemöten som har hållits under mandatperioden.

 • Varierande närvaro vid Hangös fullmäktigemöten

  19.03.2017 Västnyland

  Många ledamöter flitigt närvarande.

  En stor del av ledamöterna i Hangös stadsfullmäktige har varit flitigt närvarande vid fullmäktigemötena. Men en del ledamöter, som ställer upp för återval, har en rätt låg närvaroprocent.

 • SFP i Ingå bäst på att sitta på fullmäktigemöten

  19.03.2017 Västnyland

  Samlingspartiet kommer sist i Yle Västnylands granskning.

  I Ingå är det ledamöterna i Svenska folkpartiet (SFP) som under den här fullmäktigeperioden har varit flitigast med att sitta med på fullmäktigemötena. Samlingspartiet är sämst i klassen med den största frånvaron.

 • Uusimaa: Flitigt deltagande i Borgåfullmäktige - Sannfinländarna ett undantag

  05.01.2017 Östnyland

  Borgåpolitikerna deltar aktivt i fullmäktiges möten.

  Borgåpolitikerna deltar aktivt i stadsfullmäktiges möten. Däremot är Sannfinländarnas ledamöter inte lika aktiva. Det visar en kartläggning som tidningen Uusimaa har gjort.

 • Pappa: Var en närvarande pappa - inte bara på fars dag

  13.11.2016 Österbotten

  Markus Bergfors vill inte vara den stereotypa pappan.

  I dag söndag uppmärksammas papporna lite extra när det är fars dag. Nyblivna pappan Markus Bergfors vill uppmana alla fäder att vara en närvarande pappa hela tiden - inte bara på fars dag.

 • Artistcoach ger självsäkerhet till MGP-deltagare

  11.06.2016 Hajbo

  “Jag får tårar i ögonen när jag ser dem under finalen”.

  Sångaren Niki Westerback ser hur barnen utvecklas under MGP-perioden. På finalen blir hon rörd över hur duktiga hennes elever har blivit.

 • Gayplay – teater om att våga vara den du är

  24.06.2015 Kultur och nöje

  En föreställning om sexual- och könsminoriteter.

  Att växa upp, att vara tonåring, att komma underfund med sin egen identitet. Allt det här är komplicerade saker för vem som helst, men det kan kännas skönt att veta att man inte är ensam. Föreställningen Gayplay, som handlar om att tillhöra en sexual- eller könsminoritet, ger en inblick i fyra personers liv, som alla på sitt eget sätt har hittat vägen till sin egen identitet.

 • Fiberteknik ger scenkonsten ny dimension

  24.04.2015 Musik

  Ett tredje rum som inte finns, men där alla ändå är.

  En konsert där musikerna spelar i olika länder. Ett teaterstycke som framförs av skådespelare på helt olika scener. Men ändå samtidigt och tillsammans. Den verkligheten är inte avlägsen – den är här.

 • Hitta tillbaka till nuet med mindfulness

  26.11.2014 Hälsa

  Mindfulness, eller medveten närvaro har fått allt större fotfäste under de senaste åren då människor söker efter sätt att hitta balans i sina stressiga liv. Kim Wikström använder medveten närvaro i sitt arbete med gymnasie-elever.

 • Rivet ur arkivet: Pappa

  20.10.2014 Kultur och nöje

  Papporna har blivit mera närvarande

  Papparollen har genomgått stora förändringar under de senaste femtio åren. Papporna har blivit mera närvarande i hemmen och i barnens liv.

 • SFP:are vill sitta på två stolar - går inte, säger Heidi Hautala

  08.05.2014 Huvudstadsregionen

  De flesta som sitter i stadsfullmäktige i Esbo, Helsingfors eller Vanda och kandiderar i EU-valet avgår om de väljs till Bryssel. Det här visar Yle Huvudstadsregionens enkät. Enkäten visar också att SFP:s ledamöter inte kommer att avgå.

 • Frida Lindholm: What was I looking for?

  18.04.2014 Debatt

  Minst tre timmar per dag, ibland fyra eller fem, twittrar, instagrammar, facebookar eller slösurfar Frida Lindholm. Och hon är inte den enda. Skulle det inte finnas mer konstruktiva sätt att använda den tiden, frågar hon i sin kolumn.

 • SvD: Tvättbjörnen på väg norrut

  10.03.2014 Utrikes

  Djurexperter befarar att tvättbjörnen är på väg att etablera sig i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. En död tvättbjörn har nämligen hittats på stranden i Skåne.

 • Citec i Vasa köper tyskt ingenjörsföretag

  03.02.2014 Österbotten

  Citec Group Oy Ab i Vasa har förvärvat TGB (Technisches Gemeinschaftsbüro GmbH) av Siemens AG. TGB är ett ledande ingenjörsföretag inom järnvägsfordons- och flygindustrin och är specialiserat på bland annat teknisk planering av interiörer.

 • Dagmamman – en film om att välja

  26.12.2013 Kultur och nöje

  Hur mycket press klarar ett äktenskap och finns det drömmar som kan göra familjelivet till en mardröm? Klaus Härös ”Dagmamman” väcker många frågor.

 • Österbottniska riksdagsmän flitiga

  23.12.2013 Österbotten

  De österbottniska riksdagsledamöterna verkar sköta sin uppgift samvetsgrant. Statistik över riksmötets höstsession visar att de österbottniska riksdagsledamöterna för det allra mesta har varit närvarande under plenum.

Sidor