Hoppa till huvudinnehåll

fredsrörelser

 • Kvinnor för fred gick över gränsen mellan Nord- och Sydkorea

  24.05.2015 Utrikes

  Kvinnoaktivister kräver fredsavtal på Koreahalvön

  En internationell grupp av kvinnliga fredsaktivister har gått över den strängt bevakade gränsen mellan Syd- och Nordkorea. Gruppen vill fästa uppmärksamhet vid bristen på ett permanent fredsavtal på den koreanska halvön.

 • Sjungande sjöman sänks i havet

  13.05.2015 X3M

  Svensk fredsförening skyltar under vattnet

  Hur får man uppmärksamhet på Östersjön utan en ubåt? Jo, till exempel genom att sänka en skylt med en bild på en homosexuell sjöman i vattnet.

 • De nyttiga idioternas tidevarv

  26.03.2015 Kultur och nöje

  Vad gjorde du på 1970-talet? Var du kanske taistoit?

  På 1970-talet var jag ung journaliststuderande, skrev dikter och försökte vara taistoit. Jag gick i Soc & Kom, studentpolitiken upplevde sina sista heta tider.

 • Fredsrörelsen är aktiv - men på nya sätt

  20.02.2015 Inrikes

  Vart har fredsrörelsen tagit vägen, och varför har det inte ordnats demonstrationer i Finland med anledning av konflikten i Ukraina? Många äldre tror att särskilt unga är passiva i fredsfrågor. Enligt Laura Lodenius på Fredsförbundet är det här en vanlig missuppfattning.

 • Tysk vapenexport på toppnivå

  14.05.2013 Utrikes

  Den tyska vapenindustrin har de senaste åren varit mycket framgångsrik. Möjlig försäljning av vapen till länder som Saudiarabien och Indonesien har ändå lett till häftig kritik.

 • Krigsspel på demilitariserade Åland

  04.06.2012 Arkivet

  Kan det fredliga Åland förbjuda vuxna män att lekskjuta?

  Kan det fredliga Åland förbjuda vuxna män att skjuta på varandra med färgampuller? Detta diskuterades 1989 i landstinget, på gatorna och på krigsplatserna i skogarna.

 • På fredsmarsch

  18.01.2010 Arkivet

  Fredståget skall marschera ända till Moskva och Minsk.

  "Kärnvapen - nej tack; inga flere mord". 1980-talet var inte bara ett ytligt decennium för materialism. Då befrämjade man fred i världen med marscher genom många nationer.

 • Frukost-tv diskuterar

  08.01.2010 Arkivet

  Hur såg morgontv ut på åttiotalet? Res tillbaka till Frukost-tv 1988. Gäster och diskussioner är viktiga inslag i mysig morgon-tv. Och i Frukost-tv kan man diskutera allt från wc-papper till civil olydnad.

 • Om finlandssvenskar för finnar

  05.11.2008 Arkivet

  Det här är ett ambitiöst och gripande program om hur det är att höra till en finlandssvensk minoritet i ett finskt Finland.