Hoppa till huvudinnehåll

yoga

 • Lokalt live: Amerika var först, nu är det Hangös tur – se hur hundarna yogar

  17.07.2018 Västnyland

  Hundyoga ordnas vid Regattastranden i Hangö.

  Västvärlden har redan länge intresserat sig för gammal indisk filosofi, psykologi och religion genom att utöva yoga. Nu kan också hundarna njuta av yogans lugnande effekt.

 • ”Barn har rätt att se att det finns olika slags teater att tillgå” - Hangö teaterträff har i år starkt fokus på barn- och ungdomsteater

  08.06.2018 Kultur och nöje

  Nya perspektiv på barn- och ungdomsteater.

  Fyra dagar fyllda av barn- ungdoms och vuxenpjäser, gästspel från Norge, Sverige och Estland, teater- och #metoodiskussioner, nattvandring, festivalbastu och morgonyoga på stranden. Hangö teaterträff 2018 bjuder på ett rikt innehåll. Men kommer den vuxna publiken att låta bli att störa föreställningarna med sina mobiltelefoner...?

 • Yogan vinner terräng i Borgå

  08.04.2018 Östnyland

  Målet är sinnesro samtidigt som kroppen får träning.

  Yogan blir allt populärare i Borgå. Det arrangeras sångyoga och yoga för gravida. I Andersböle kan man gå kurs i Hathayoga. Det finns yogaklubbar och -föreningar och det arrangeras yogadagar.

 • I Parikkala statypark kan du se döden rakt i ansiktet – den självlärda konstnären Veijo Rönkkönen gjorde en fantastisk samling statyer

  27.03.2018 Egenland

  Betongyogir vid östgränsen förtrollar.

  De marscherar, simmar och dansar. De har löständer, smycken och ögon av glas. Flera av dem är förstenade i intrikata yogaposer. Konstnären Veijo Rönkkönens statyer skapar en gåtfull stämning i en frodig trädgård vid östgränsen.

 • Fanna och Michaela brände ut sig i ung ålder: Det enda som fanns var trötthet

  17.01.2018 X3M

  Varför går allt fler unga kvinnor går in i väggen?

  Bloggaren Michaela Forni brände ut sig när hon var 25. Fanna Ndow Norrby blev utmattad när hon var i samma ålder. Vad är det som gör att allt fler unga kvinnor går in i väggen? Det försöker Fanna ta reda på i serien We can´t do it.

 • Kimitoöborna yogar som aldrig förr – snart erbjuds också skrattyoga och yoga för gravida

  17.12.2017 Åboland

  Vuxeninstitutets kurser i välmående och motion är populära.

  Vuxeninstitutet på Kimitoön erbjuder redan flera olika kurser i yoga, men ännu fler är på kommande. Kurser i att må bra och motionera fylls snabbt.

 • Beyoncé- och rapyoga är den nya trenden

  16.08.2017 Kultur och nöje

  Katja-Maria Taavitsainen drar Beyoncé och rapyoga.

  Dagens människor har ofta bråttom och skulle behöva komma i kontakt med sina kroppar, säger artisten och danskoreografen Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen. Hon har skapat en yogaform som kan vara lösningen på de här, nämligen Beyoncé- och rapyoga där populärkultur och österländsk andlighet kombineras.

 • Noora från Lovisa ger yogatips för en mindre stressig vardag

  02.05.2017 Östnyland

  Bloggaren och företagaren Noora Lintukangas aktuell med bok.

  Läraren, redaktören, bloggaren och företagaren Noora Lintukangas från Lovisa är aktuell med en ny bok.

 • Kaj Arnö: Hur skall vi leva det goda livet?

  15.01.2017 Kultur och nöje

  Hur förhålla sig till att en annan ger en livstips?

  Varför har vi svårt med då någon annan berättar för oss hur vi skall leva våra liv? Finns det något vi kan lära oss av att tala om livsval?

 • Glad Hangöbo ledde motionspass redan som elvaåring

  10.01.2017 Västnyland

  Idrottsinstruktör Julia Salmela lever för att motivera folk.

  För hundra år sedan fick medlemmarna i Hangö gymnastikförening Hejdi betala 10 penni i böter om de inte dök upp på gympapasset. Det här systemet har föreningen avskaffat försäkrar idrottsinstruktör Julia Salmela.

 • Sjutton sekunder - möbeltapetseringen slog sitt eget rekord

  15.12.2016 Åboland

  Åbo Arbis har mer än 500 anmälningar till vårens kurser.

  Åbo Arbis har redan mer än 500 anmälningar till vårens kurser. Förutom möbeltapetseringen hade stretchingen, käppgymnastiken för damer, samt solosången för damer också snabb åtgång

 • Video: Den nakna shamanen

  20.10.2016 Kultur och nöje

  Kärlek, karma och energier med Benny Smeds.

  Vi kan älska andra först efter att vi lärt oss att älska oss själva, säger Benny Smeds, livsguide och shamanhealer. Hjälp Benny att hjälpa dej - se videon!

 • Kaj Arnö: Mitt förnuft älskar yoga, min kropp är skeptisk

  24.08.2016 Kultur och nöje

  Ingen är för ovig för att yoga,man vet det bara inte alltid.

  Yoga är trendigt världen över. Kolumnist Arnö har också hoppat på trenden men reflekterar kring förhållandet mellan en styv kropp och en yogaöppen själ.

 • Ett finlandssvenskt Shangri la

  13.08.2016 Hälsa

  Bland Hangös kobbar och holmar finns en gömd oas.

  Bland Hangös kobbar och holmar finns en gömd oas, ett litet finlandssvenskt Shangri la, inbäddat bland enorma, vackra ekar som vittnar om åldern på den här platsen. Ön heter Kadermo och det speciella med just den här ön är det som gömmer sig i den gamla båtverkstaden. En faluröd byggnad med vita knutar, stora fina fönster mot havet och solpaneler på taket. Innanför vårdar man inte längre sina gamla fiskebåtar, nuförtiden ägnar man sig åt kropp- och själavård genom yoga. Den som är skyldig till den här omvandlingen är femte generationens skärgårdsbo Stefan Engström.

 • Yoga med melankolins mästare

  09.08.2016 Kultur och nöje

  Ylva Perera går på yoga till Nick Cave.

  Ylva Perera går på after work-yoga och kombinerar för första gången yoga med Nick Caves musik. Resultatet är överraskande lyckat, så länge lekfullheten får styra.

 • Sommaryogan välkomnar alla

  03.07.2016 Österbotten

  Yoga kan hjälpa på många vis menar läraren Amanda Holmström.

  På måndag inleds sommaryoga i Hamnparken i Vasa. Tröskeln är låg och avgiften är frivillig. Yoga kan hjälpa en på många sätt, menar läraren Amanda Holmström som själv hittade sitt självförtroende via den.

 • Det går bra för arbis i Åbo - antalet kursdeltagare ökade

  07.06.2016 Åboland

  Yogakurserna pop på arbis i Åbo.

  Antalet kursdeltagare ökade igen på Åbo svenska arbetarinstitut. Enligt arbis ökade antalet kursdeltagare under 2015-2016 med 13 procent jämfört med tidigare säsonger.

 • Bildspecial: Det här gör finländarna när vädret är vackert

  07.05.2016 Inrikes

  Jobbar du? Misströsta inte, ta del av sommarvädret här.

  Är du på jobb eller missar du det vackra vädret? Misströsta inte, du kan ta del av andras aktiviteter.

 • Barnyoga ger styrka och spänst

  14.04.2016 Inrikes

  FSI lanserar barnyoga för att förbättra barns muskelstyrka.

  Nu är den här, den senaste motionstrenden för barn - nämligen barnyogan. Det är Finlands svenska idrott, FSI, som har lanserat konceptet med barnyoga nu i vår, och mottagandet har varit entusiastiskt.

 • Från sikhism till kristen yoga

  31.03.2016 Tro

  "Saran kombinerar sikhism och kristen tro".

  När Saran Kaur blev troende var det religionen sikhismen som tilltalade henne. Traditionsenligt bar hon både turban och kniv, och sjöng mantran när hon gjorde yoga. Men efter en praktikperiod i en kyrka hittade hon även tillbaka till kristendomen. Nu kombinerar hon de religiösa traditionerna.

Sidor