Hoppa till huvudinnehåll

barnprogram

 • "Sagoberättandet håller på att gå förlorat - föräldrar ersätter sagor med appar och spel"

  22.06.2017 Barn
  Mårten Holm har gjort radiosagor för barn i 30 år. Hans passion för sagor hänger med sedan barndomen, men det traditionella berättandet mellan föräldrar och barn är tyvärr något som håller på försvinna då tekniken står för underhållningen.
 • Superhjälparna, programmet som uppmuntrar till snällhet

  27.04.2017 Barn
  BUU-klubbens nya barnprogram vill uppmuntra till goda gärningar och snälla tankar. Med vuxnas hjälp kan vi låta barnen ta plats och göra världens snällaste barnprogram.
 • Strumphittarna är här igen!

  21.04.2017 Barn
  Strumphittarna 2017 har premiär samma dag som kanalen Yle Teema & Fem startar, måndagen den 24 april. Fantastiska artister som barn har skapat och skickat in framför fyra nyskrivna låtar varje vecka. På buu.yle.fi röstar barnen fram sina favoriter.
 • Det roliga som motkraft till mörkret

  16.04.2017 Kultur och nöje
  I de här tiderna finns det mycket som kan göra en modfälld. Ett sätt är hålla mörkret stången är att som barnboksförfattaren Annika Sandelin och dramatikern Harriet Abrahamsson skriva en radiodeckare full av bubblande absurd humor.
 • Kulturfonden stöder Malaktas nya tv-serie

  16.02.2017 Österbotten
  Kulturfonden delar ut 100 000 euro till Malakta Films som producerar en dramaserie om barn i Finland under självständighetstiden. Serien Barn i 100 år ska sändas i Buu-klubben. Vi är jätteglada över att kunna förverkliga den här idén, säger seriens producent Maja Granstubb.
 • Sluta aldrig att tala om mobbning

  15.02.2017 Barn
  Under hösten bad Hajbo barn skicka in sina berättelser om hur de upplevt mobbning. Förvånansvärt många barn tog kontakt och berättade att de blivit mobbade och utfrysta. Många var också villiga att dela med sig av sin mobbningshistoria.
 • Sketchup: Vill inte att hon gör slut

  04.02.2017 Hajbo
  Robin, i rollen som Pontus, har kommit på ett bra knep för att förhindra att hans flickvän Moa gör slut. Kommer han att lyckas eller misslyckas?
 • 20 år med BUU-klubben

  03.02.2017 Barn
  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.
 • Sketchup: Rymdbesök

  27.01.2017 Hajbo
  Olivia, Wilma och Ossian medverkar i sketchen Rymdbesök. En utomjording påstår sig ha ett budskap som kommer att förändra hela världen.
 • Pepparkaksbak med barn

  08.12.2016 Barn
  Att baka pepparkakor tillsammans är ett älskat julpyssel.
 • Vem är vem i Det jättestora juleljuset

  29.11.2016 Barn
  Nya julkalenderserien Det jättestora juleljuset sänds i BUU-klubben på Yle Fem den 1-24 december. Här kan du lära känna alla rollfigurer i dramat.
 • BUU-showen och de hemgjorda medaljerna allra bäst på BUU-dagen

  26.11.2016 Barn
  - Bäst var att göra egna medaljer!
 • Marit af Björkesten: Viktigt att det görs barninnehåll på finlandssvenska

  26.11.2016 Barn
  Yles barnprogram har hård konkurrens av utländska barnprogram på nätet. Samtidigt är det väldigt viktigt att barn kan känna igen sin egen miljö i barnprogrammen.
 • Hajbo Nytt: Some-nacke

  24.11.2016 Hajbo
  Some-nackar blir vanligare också bland yngre barn. Telefoner och paddor gör att musklerna i nacken, ryggen och tummen ansträngs för hårt och det leder till smärta och dålig hållning i kroppen. Om du använder telefonen mer än två timmar per dag ska du tänka på några saker!
 • Glöm inte att boka biljett till BUU-showen i Helsingfors

  21.11.2016 Barn
  BUU-showerna i Helsingfors har ett begränsat antal platser per föreställningar så kom ihåg att boka en biljett!
 • Årets BUU-julkalender: Julförberedelser på Strömsö och i Småfolksbyn

  17.11.2016 Barn
  En nyproducerad dramaserie och pyssel och lek på Strömsö är beståndsdelarna i årets BUU-julkalender.
 • Hajbo Nytt: Vad betyder asyl?

  15.11.2016 Hajbo
  Också vuxna har svårt att hålla reda på vad orden har med flyktingar att göra betyder. Ord som asyl, flykting och familjeåterförening. Det är viktigt att veta vad de betyder. Gör man inte det är det svårt att tala om saken och följa med nyheter. Därför frågade Hajbo Andreas von Weissenberg pa Röda Korset vad de viktigaste orden betyder.
 • BUU-klubben åker på turné i Svenskfinland

  10.11.2016 Barn
  I år kommer vi att besöka bland annat Malax, Jakobstad, Karleby och Vasa i Österbotten. I Nyland besöker vi Karis, Ekenäs, Hyvinge, Borgå och Helsingfors.
 • Nu får barnen rösta!

  27.10.2016 Barn
  Strumphittarna är showen där alla medverkande är strumpdockor som barn har skickat in. För första gången kan också de minsta barnen rösta på sina favoritlåtar och strumpartister. Röstningen sker på buu.yle.fi . Tävlingen pågår i fem veckor med start den 28 oktober.
 • Barn reagerar på barnprogram från sjuttiotalet

  20.10.2016 Vega
  En fyrabarnsfamilj i Esbo fick i uppdrag att titta på gamla barnprogram från 1972-1985 och filma barnens reaktioner.

Sidor