Hoppa till huvudinnehåll

valutaunioner

 • Eurozonen – hur borde den fixas?

  05.03.2016 Utrikes

  Experter vill ha en gemensam finanspolitik.

  Så gott som alla är överens om att eurozonen inte fungerar som tänkt. De senaste åren har en mängd förslag kastats fram för att förbättra valutaunionen. Det senast bidraget är en expertantologi.

 • Vardagliga sketcher i Radioteaterns nya pjäs

  30.12.2015 Kultur och nöje

  En euro har huvudrollen i "Slanten".

  Man blir entusiastisk över idén att låta ett mynt spela huvudrollen och vandra från ficka till ficka i ett vintrigt Helsingfors. Men besviken över att fantasin inte fått flöda friare i radioteateruppsättningen Slanten.

 • Undersökning: Finländarna överger inte euron

  22.12.2015 Inrikes

  Stödet för euron förklaras också av känsloaspekter.

  Finländarna anser att euron skadar landets ekonomi, men en klar majoritet vill ändå hellre stanna kvar i den gemensamma valutan än lämna den.

 • Eurogruppens möte slutade utan resultat – fortsätter på söndag

  12.07.2015 Ekonomi

  Eurogruppens fortätter sitt möte på söndag.

  Euroländernas finansministrar avslutade sitt möte vid ett-tiden i natt utan resultat. Finlands finansminister Alexander Stubb (Saml) sade efter mötet att Finland inte anser att de sparåtgärder som Grekland lovar är tillräckliga och tillägger att samma syn hade också flera euroländer.

 • Korkman: "Grexit" paradis för jurister men helvete för alla andra

  08.01.2015 Utrikes

  Att Grekland skulle lämna euroområdet är inte en vettig lösning för vare sig EU eller Grekland, anser Sixten Korkman, professor i ekonomi vid Aalto-universitet i Helsingfors.

 • Skuldtyngt Italien vill reformera arbetsmarknaden

  22.09.2014 Utrikes

  Ett av den italienska ekonomins största problem är att landets arbetsmarknad fungerar så dåligt, rapporterar Yles medarbetare i Rom, Petri Burtsov. Samtidigt oroar sig experter för Italiens växande skuldbörda