Hoppa till huvudinnehåll

motivation

 • Anders Helenius kombinerar nytta med nöje i jakt på vardagsmotion

  19.01.2018 Hälsa

  Anders Helenius utmanas i att vardagsmotionera en h per dag.

  Ståuppkomikern och manusförfattaren Anders Helenius lever ett ganska orutinerat liv, dels som frilansande komiker i Helsingfors och dels som pappa i en fyrabarnsfamilj hemma i Pargas. Motion är något som sällan ryms med i hans vardagspussel.

 • Vägen till elitidrottstoppen: Målmedvetenhet vs talang

  19.01.2018 Sport

  Vad kännetecknar en elitidrottare, frågar sig Tarja Krum.

  Vad kännetecknar en elitidrottare? Hos OS-medaljörer ser man följande egenskaper: motivation, målmedvetenhet, koncentrationsförmåga, optimism, positivitet, mental hårdhet och sportintelligens, skriver Tarja Krum i Förbundspennan.

 • Oinspirerad eller överambitiös - vilket sätt att plugga passar dig bäst?

  12.10.2017 Vetamix

  Din ambition kan vara både en vän och en fiende.

  För att bli den bästa, eller kanske helt enkelt bättre på något, måste vi lägga upp målsättningar. Men akta dig för fallgroparna. Vår målsättningsguide går i genom det du behöver veta innan du lägger upp dina mål.

 • Badmintonspelaren Nanna Vainio avslutar elitsatsningen

  08.10.2017 Sport

  26-åriga Vainio ska nu fokusera på jobbet.

  26-åriga Nanna Vainio meddelar att hon har spelat klart på toppnivå. Hon säger sig vara stolt över vad hon har uppnått, inte minst med tanke på hur liten grenen är i Finland. Vid sidan av sitt nya jobb kommer det ändå att bli en del badminton också i fortsättningen.

 • Lindholm: Det är bra att man slår näven i bordet

  22.08.2017 Sport

  Yle Sportens skidexpert tror på en Johaug-comeback.

  Therese Johaug kommer att ta sig tillbaka och slåss om medaljer i OS i Peking år 2022. Det tror Yle Sportens längdåkningsexpert Glenn Lindholm. Lindholm säger att Cas beslut är bra för sportens trovärdighet.

 • Yle Vegas ultimata spellista för träning

  09.08.2017 Kultur och nöje

  Träna till Yle Vegas musik.

  Känns det jobbigt att träna? Yle Vega hjälper dig att hitta motivation med den ultimata spellistan för att underlätta ditt träningspass och personliga tränaren Kiira Kesä-Heino tipsar om träning som du kan utföra hemma.

 • Efter avslutad karriär och vatten i knäna – nu har Cecilia Sandell gjort mästerskapsdebut

  14.07.2017 Sport

  Har haft massor med problem, men satsar för fullt igen.

  Hon hade aldrig inför säsongen trott på sina chanser till U23-EM – men plötsligt var hon där. Ekenäsbördiga Cecilia Sandell hann redan avsluta karriären men har hittat en nytändning efter en flytt till Sverige. Nu vill läkaren att hon avslutar säsongen.

 • Uttråkad Tomic kritiseras i Wimbledon: ”Vet att jag inte måste jobba efter karriären”

  05.07.2017 Sport

  Tomic: Jag kände mig lite uttråkad där ute.

  Bernard Tomic kritiseras kraftigt för sin insats i Wimbledon. Tomic föll i tre raka set mot Mischa Zverev och säger att han var uttråkad under matchen.

 • När allt känns tråkigt?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Uttråkad.

  Jag är en 15-årig tjej som har så fruktansvärt tråkigt hela tiden. Jag vet inte vad jag ska göra, till och med tv:n tråkar ut mig. Jag har nästan sluta läsa på prov också bara för att jag har så tråkigt och saknar motivation. Vad ska jag göra? Hitta en hobby har jag redan försökt med.

 • För mycket skolarbete - har tappat motivationen?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Hur hittar jag motivation för skolan?

  Jag är en 15-årig tjej, som alltid varit bra i skolan utan att behöva prestera extra mycket. Jag går nu på nian och vi har massor med projekt och prov samtidigt. Det känns som om man skulle drunkna i skolarbete och när jag har för mycket att göra klarar jag inte av att göra något alls. Därför lämnar jag in många projekt försent, och några har jag inte alls lämnat in. Jag har också haft väldigt ont i magen, troligtvis på grund av stress. Jullovet gör inte heller saker lättare, jag borde städa mitt rum som ser ut som efter ett bombnedslag. Efter julafton har jag massor av skolarbete jag borde göra under lovet. Det känns som att det är för mycket nu och jag är väldigt trött hela tiden. Vad ska jag göra?

 • Feldt-Ranta: Jag behöver ingen krona för att vara motiverad

  06.06.2017 Västnyland

  Jag är en lagspelare, säger SDP-politikern i Raseborg.

  Maarit Feldt-Ranta (SDP) förnekar att hon kröp till korset då hon tog emot platsen i Raseborgs stadsstyrelse. Nu vill hon enbart blicka framåt och jobba över partigränserna för raseborgarnas bästa.

 • Pedantiska, småaktiga chefer skapar rädsla och ineffektivitet - berätta hur det är på ditt jobb!

  16.05.2017 Inrikes

  Arbetsglädjen lider under sträng hierarki på arbetsplatsen.

  Chefer som lägger sig i på mikronivå skadar arbetstagarens förtroende för ledningen. Transparens leder däremot till bättre arbetsprestationer, visar en ny avhandling. Berätta hur det går till på ditt jobb!

 • Mental tränare: Finländare tar ofta i för mycket

  12.05.2017 Österbotten

  De första mentala tränarna utexamineras på Norrvalla.

  Behovet av mentala tränare finns överallt, bland annat inom skolan och inom idrotten, det säger mentala tränaren Bengt Aspfors. Nu utexamineras de första mentala tränarna från Folkhälsan Norrvalla i Vörå.

 • Förbundspennan: Gårdslekarna som försvann

  03.05.2017 Sport

  Eva-Lotta Backman-Winquist minns hur det såg ut på 80-talet.

  Spontana och enkla gårdslekar har varit ett viktigt redskap i att träna barnens motorik, skriver Eva-Lotta Backman-Winquist, som kommer ihåg hur det såg ut på gårdarna på 80-talet.

 • Se handollsfinalen HIFK – Dicken

  21.04.2017 Sport

  Helgens finalmatcher i damhandboll sänds på Yles kanaler.

  Dickens handbollsdamer vann den första finalmatchen mot HIFK med 24-17 och går in med gott självförtroende till helgens finalmatcher som sänds på Yles kanaler.

 • Ny skrivarutbildning i Vörå – många vill bli författare i Svenskfinland

  16.04.2017 Österbotten

  Kursen ska ge idéer och motivation.

  Att skriva lockar många, och till hösten startar en ny utbildning på Norrvalla i Vörå. Författaren Ann-Luise Bertell leder Skrivarakademin och redan nu ramlar anmälningarna in.

 • Vasa gymnasium startar utbildning för nyfinländare

  29.03.2017 Österbotten

  Fokus ligger på svenska språket.

  För att studera på gymnasiet krävs inte bara motivation utan också tillräckliga språkkunskaper. För att hjälpa elever med invandrarbakgrund har man nu på Vasa gymnasium startat ett gymnasieförberedande år där fokus ligger på just svenska språket. Rektor Anne Levonen ser fram emot utbildningen.

 • Västnyländsk poddfredag: Har du sett en älg med ölmage?

  17.02.2017 Västnyland

  Larson Österberg snackar bodybuilding med Jonas Sundström.

  Veckans västnyländska poddar tar upp den nutida människans lättja och motivation. Det känns banalt att betala för att få springa på en plastmatta. Ändå gör vi det.

 • Flytten till Sverige avgörande för Sanna Nygårds karriär: ”Det gav ny motivation”

  03.02.2017 Sport

  Vasa IS-hopparen trivs med den nya träningsgruppen.

  Sanna Nygård bytte i höstas Vasa mot Stockholm och tränar nu under Oscar Gidewalls ledning. Miljöombytet gav extra motivation och gjorde att hon valde att fortsätta satsa på friidrotten.

 • Arbetslösa diplomingenjören Robert fick nej i arbetsintervju: "Mitt CV var för bra"

  01.02.2017 Huvudstadsregionen

  Esbobon Robert sparkades från Nokia 2012.

  Esbobon och diplomingenjören Robert fick sparken från Nokia år 2012 efter 20 år i branschen. Efter det har han haft kortvarigare jobb inom teknologibranschen. Nu är han arbetslös igen. Att ha en lång erfarenhet är inte alltid en fördel, säger Robert.

Sidor