Hoppa till huvudinnehåll

skönhetstävlingar

 • Det är viktigare än någonsin att vara snygg – skönhetsidealen förändras, men även "inkluderande" trender önskar vackra kroppar

  31.12.2019 X3M

  Missmamma Kulju: "Alla ska få gå sin egen väg".

  Många har länge hoppats på en värld där alla är vackra. Men kan en sådan värld finnas så länge vi ser och strävar efter att se bra ut? Det diskuterar Simon, Max och Axel i nyårsavsnittet av X3M Lägsta Domstolen.

 • Julia Lönnberg från Sibbo deltar i Miss Finland: ”Jag har fått jobba med min blyghet”

  13.06.2019 Östnyland

  Nuförtiden kommer skönheten mera inifrån.

  Det gäller att utveckla sin personlighet och hitta sin inre skönhet för att klara sig bra i misstävlingen, betonar Julia Lönnberg.

 • Miss Helsinki håller kvar bikinironden: "Ingen har tyckt att det varit obekvämt"

  11.06.2018 Huvudstadsregionen

  Miss America slutar med bikinironden.

  Miss America slutar med bikinironden för att i framtiden fokusera på tävlingsdeltagarnas begåvningar, intelligens och idéer. Skönhetstävlingen Miss Helsinki, som för tillfället är igång, har däremot inga planer på att slopa bikinironden. Det säger tävlingens arrangör Rosanna Kulju.

 • Miss America dumpar bikinikategorin - i Finland följer man läget innan något beslut fattas

  05.06.2018 Inrikes

  "Simdräkter har alltid hört till."

  USA skakas om av #metoo och nu förändras även den traditionella skönhetstävlingen Miss America. Organisationens ledare Gretchen Carlson meddelade på tisdag att bikinironden är förlegad och blir historia.

 • Heidi Jormanainen: Bakom bikinifitness finns blod, svett och tårar

  10.10.2016 Västnyland

  Jormanainen deltog i FM i bikinifitness i helgen.

  På en bikinifitnesscenen står sminkade kvinnor med brunsprayad hud, klackskor och glittrig bikini. Men bakom den glittrande utstyrseln finns mängder av timmar av hård träning och en noggrann diet, säger Heidi Jormanainen i Ekenäs.

 • Anne Pohtamos klänningar i Kekkonens rum

  07.05.2015 Kultur och nöje

  Miss Universum Anne Pohtamos dresser visas på Ekudden.

  Hon var den vackraste jag visste som barn. Min mamma och min faster talade alltid om Anne Pohtamo, Miss Universum anno 1975. När jag träffar henne på Ekudden strålar hon som ett himmelskt ljus.

 • Miss Universums dräkter ställs ut på Ekudden

  06.05.2015 Inrikes

  Också Anne Pohtamos privata kläder ställs ut.

  År 1975 valdes Anne Pohtamo till Miss Universum. Sedan reste hon runt i världen i ett helt års tid - och då gällde det att vara välklädd.

 • "Skönhetstävlingen behövs inte"

  13.04.2015 X3M

  Varför utser vi fortfarande miss Finland?

  En grej som många tycks ha missat är att vi fått en ny miss Finland. Varför har vi fortfarande en sådan tävling? Fröken Sverige slopades för många år sedan.

 • Hemligheten bakom "belfien"

  26.01.2015 X3M

  Visste du att också din rumpa kan ha en bättre sida? Det lärde vi oss av Rosanna Kulju, Miss Helsinki 2015. Kolla videon och lär dig hur du tar den perfekta "belfien" – alltså en selfie på din bakdel.

 • Kriget nådde skönhetstävlingen

  23.01.2015 Utrikes

  Libanons regering tvingades på fredagen ingripa i en kontrovers där skönhetstävlingen Miss Universum infekterats av konflikterna i Mellanöstern.

 • Universitetets skönhetstävling

  11.11.2014 Samhälle

  Tv-serien "The Norden" tar sig an genusfrågor i Norden. Som vägvisare anlitas Maria Kopchenova från St. Petersburg som med en utomståendes ögon får kommentera vad som fungerar hos oss men också när och hur jämställdhetsdiskussionen spårat ut.

 • Skönhet eller vapen

  15.11.2013 Titta och lyssna

  Prisbelönt dokumentären om den konfliktfyllda verkligheten för kvinnor i Indien. Indien har dels en stor skönhetsindustri som erbjuder unga flickor en väg ut ur fattigdomen men där finns också en växande hinduistisk fundamentalism, som erbjuder helt andra och mera militanta vägar.

 • Indonesisk religionsminister: Ställ in Miss World

  30.08.2013 Utrikes

  Indonesiens religionsminister vill att skönhetstävlingen Miss World ställs in. Det är meningen att tävlingen ska hållas i landet i september. Tävlingen har lett till häftiga protester i det muslimska Indonesien.

 • Miss Vasa ska bli stadens ansikte utåt

  30.08.2013 Österbotten

  Vasa stad söker en ny person som kan representera staden vid olika evenemang. För att hitta den här personen är staden med som samarbetspartner i Miss Vasa-tävlingen som ordnas av Expo Österbotten i höst. En del Vasabor ställer sig frågande till stadens sätt att hitta en representant.

 • Hbt-skönhet efterlyses

  10.04.2013 Huvudstadsregionen

  Hbt-männen har haft sin egen Mr. Gay Finland-tävling i åratal. En motsvarande skönhetstävling för kvinnor har hittills saknats. Nu ska det bli en ändring på den saken.

 • Miss Gay Finland kröns i sommar

  03.04.2013 Huvudstadsregionen

  För första gången i historien ska Finland få en egen Miss Gay Finland. Tävlingen är öppen för homo- och bisexuella kvinnor i alla former och det gäller att anmäla sig i april.

 • Miss Åbo vill bli kirurg

  15.05.2012 Åboland

  Jasmin Laulumaa har valts till vinnare i skönhetstävlingen Miss Turku 2012.

 • Luciakandidaternas dag 1962

  12.12.2007 Arkivet

  Handlar det om inre eller yttre skönhet?

  Handlar det om inre eller yttre skönhet kan man fråga sig då tio luciakandidater presenteras för publiken i oktober 1962.

 • Miss Sommar utses i Hangö 1962

  21.06.2007 Arkivet

  Domarna har ett kinkigt jobb att välja den vackraste.

  En massa vackra flickor finns det, menar redaktören. Här väljs den vackraste i Hangö, nämligen Miss Sommar. Domarna har ett kinkigt jobb.

 • Janina Frostell

  08.09.2006 Arkivet

  Janina Frostell och skvallerpressen

  I den finska skvallerpressen har Janina Frostell blivit ett känt ansikte. På gott och på ont. Hon dyker upp i ett tidigt avsnitt av "Bettina S" och berättar bland annat om hur hon förhåller sig till pressen.