Hoppa till huvudinnehåll

narcissistisk personlighet

 • Akta dig för att ta för många selfies – du kan bli en narcissist

  12.01.2019 Kultur och nöje

  Konstnär Camilla Edström Ödemark höjer ett varnande finger.

  Kan det vara skadligt att ta selfies? Javisst säger den unga åländska konstnären Camilla Edström Ödemark. Och hon visar det också med sin konst.

 • Bilden som kan avslöja om du är narcissist

  09.04.2017 Samhälle

  Narcissismen tycks öka i Finland.

  Narcissisterna blir fler, varnar psykologer. Narcissismen skapar problem både hemma och i arbetslivet. Särskilt chefsrekryterare borde testa blivande förmän bättre.

 • Claes Andersson: Trump är narcissistisk psykopat

  30.01.2017 Inrikes

  "Han uppfyller alla kännetecken"

  Psykiatern, författaren och den före detta riksdagsmannen och ministern Claes Andersson säger att han står bakom sitt uttalande i De äldres råd på Yle Vega på måndagen. Donald Trump lider av en personlighetsstörning, säger han.

 • Narcissisten krossar sin partners självförtroende

  02.09.2015 Familj

  Hur vet du att din partner är en narcissist?

  Den självcentrerade narcissisten vill vara bäst i världen, törstar efter beröm, avundas andra och vill eller kan inte ta andras behov i hänsyn. För partnern som försöker blidka, avguda och betjäna narcissisten och narcissistens nyckfulla sinnesstämningar kan krafterna tryta och i värsta fall kan självförtroendet rasa.

 • Berättelse 18: ”Mitt självförtroende knäcktes totalt”

  31.08.2015 Familj

  Vårt förhållande pendlade mellan härligt och förfärligt.

  Jag borde fattat redan efter en månads sällskapande att något var fel. Hon gick igenom all min e-post och alla mina sms. Hon var svartsjuk och beskyllde mig för att ha haft sex med andra kvinnor. Förhållandet fortsatte, men det kändes aldrig riktigt bra.