Hoppa till huvudinnehåll

Knä

 • Tyskt bakslag – Freund missar VM

  24.01.2017 Sport

  Freund skadade sig under ett träningspass i Oberstdorf.

  Severin Freund har skadat sitt högra knä och måste opereras. Tysken kan därmed inte försvara sitt VM-guld i den stora backen i Lahtis.

 • Artros i knäleden

  02.11.2010 Hälsa

  Artros är en sjukdom som drabbar framför allt ledbrosket, men även ledbanden, ledhinnan och själva benet. Artros förorsakar smärta och svullnad och leder till en sviktande funktion i leden, varför man på senare tid har introducerat begreppet ledsvikt för att beskriva sjukdomen.

 • Reuma

  01.11.2010 Hälsa

  Reumatiska ledbesvär dyker upp i många varianter. De kan visa sig i en lindrig form, men också vara allvarligt invalidiserande.

 • Hypermobilitetssyndrom (överrörliga leder)

  31.03.2010 Hälsa

  30-årig kvinna skulle vilja veta mera om överrörliga leder. Hon har ont i hela kroppen och tycker inte att hon har någon kraft i händerna. Kommer värken och kraftlösheten att bli värre ju äldre hon blir?

 • Knäledsprotes – och idrott

  23.03.2010 Hälsa

  65-årig man väntar på att få nya knäleder. Hur kommer knäna att må efter operationen och hur mycket kan man sporta med sina proteser?

 • Bakers cysta (cysta i knävecket)

  23.03.2010 Hälsa

  Om knäleden må dåligt kan vätska bildas i knävecket.

  Hos vuxna är en vätskeansamling i knävecket ett tecken på att knäleden inte mår bra.

 • Artros i knäleden – och motion

  16.03.2010 Hälsa

  Hur mycket ska man röra på sig om man har artros i knäna? 60-årig kvinna har fått diagnosen lindrig artros i båda knälederna och tycker att det känns illa att anstränga knäna, både för att det gör ont och för att hon inte vill förvärra förslitningen. Skonar man knäna genom att vila?