Hoppa till huvudinnehåll

kidnappningar -- barn

 • Polisen löste mysteriet i Laukas: Det var en minderårig som förde bort 1,5-åring sommaren 2017

  09.03.2018 Inrikes

  Fallet har getts över till de sociala myndigheterna.

  Det var en minderårig person som i augusti 2017 förde bort ett 1,5-årigt barn i Laukas i mellersta Finland, meddelar polisen.

 • "När de tvingade mig att gifta mig med en rebell förstod jag att jag skulle få leva"

  04.02.2017 Utrikes

  Victoria var kidnappad av kristna rebeller i åtta år.

  Victoria Nyanjura kidnappades tillsammans med 139 andra flickor från sin internatskola i norra Uganda när hon var 14 år gammal. I åtta år hölls hon fången av Herrens motståndsarmé, en kristen terrorgrupp.

 • Ny bok om Stora ofreden belyser dagens flyktingfrågor

  20.09.2016 Österbotten

  Österbotten härjades hårt under Stora ofreden.

  - Vad gjorde tsaren i Kvarken? Den frågan ställer sig Inger Östman i sin nya bok "Tsarens gisslan". Den beskriver händelserna i Finland och Sverige under Stora ofreden (1713-1721) och utgår ifrån de sägner och vrakfynd författaren vuxit upp med på Västerö i Maxmo.

 • Kidnappad 4-åring hittad

  21.07.2016 Inrikes

  Pojken hade förklätts till flicka.

  Polisen har hittat den 4-åriga pojke som har varit försvunnen sedan år 2014. Enligt polisen hade kidnapparna ändrat på pojkens utseende för att undvika att åka fast.

 • "Akta dig för skåpbilar" - den moderna tidens fula gubbe

  10.03.2016 Samhälle

  Rykten om skåpbilskidnappning har sina rötter i Belgien.

  Du har säkert både hört och läst den själv, historien om män i skåpbilar som försöker locka med sig barn. De är oftast bara rykten som får fart när föräldrar varnar varandra på sociala medier. Men de bottnar i verkliga händelser på 1990-talet.

 • Ett helt liv i ett enda rum

  26.02.2016 Kultur och nöje

  Room är en liten film om stora teman. Stram och stark.

  Denna vecka har Silja Sahlgren-Fodstad sett ett fascinerande drama om en mamma och hennes 5-åriga son. En liten familj som lever instängda i ett litet rum.

 • IS släppte yazidier efter åtta månader

  09.04.2015 Utrikes

  IS har släppt över 200 yazidiska fångar i norra Irak.

  Terrorgruppen IS har släppt över 200 fångar som tillhör den yazidiska minoriteten. Yazidierna hade kidnappats i augusti.

 • Vad händer om du blir kidnappad?

  31.03.2015 X3M

  Är polisen beredd om du blir kidnappad i Finland?

  Det finns företag som är specialiserade på att ta hem kidnappade barn från utlandet. Vad händer egentligen när någon blir kidnappad här i Finland?

 • TS: Företag kidnappar barn tillbaka

  31.03.2015 Inrikes

  Myndigheterna i Finland är skeptiska.

  Ett norskt företag som etablerar sig i Finland säger sig kunna returnera barn som kidnappats från Finland, skriver Turun Sanomat.

 • FN:s säkerhetsråd fördömer Boko Haram

  20.01.2015 Utrikes

  FN:s säkerhetsråd fördömer den nigerianska terroristgruppen Boko Harams eskalerande attacker i västra Afrika. Resolutionen lades fram av Nigeria som tidigare har motsatt sig en öppen debatt om de radikala islamisterna i landet.

 • IS frigav 49 kidnappade turkar

  20.09.2014 Utrikes

  Terrorgruppen Islamiska Staten har frigett 49 turkar som kidnappades i Irak i juni, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

 • 8-åriga Sandra hittades i Spanien

  27.08.2014 Inrikes

  Åtta år gamla Sandra Hernandez som försvann för tre veckor sedan har hittats i Spanien. Hon är i gott skick och har omhändertagits av socialmyndigheterna i Spanien.

 • Rädslan styr efter morden på tonåringarna

  04.07.2014 Samhälle

  Efter att först tre israeliska tonårspojkar och senare en palestinsk pojke blivit mördade på Västbanken och i Jerusalem har spänningen mellan Israel och Palestina ökat igen. För dem som lever mitt i konflikten har händelserna skapat en ny slags oro i vardagen.

 • Ny masskidnappning i Nigeria

  24.06.2014 Utrikes

  Nigerianska säkerhetsstyrkor utreder rapporterna om en ny masskidnappning. Medlemmar ur den radikala islamistgruppen Boko Haram anklagas för att ha fört bort 60 flickor och kvinnor och ett trettiotal män.

 • Nigeria förbjuder demonstrationer för kidnappade skolflickor

  03.06.2014 Utrikes

  Nigeria förbjuder demonstrationer för de över 200 skolflickor som kidnappades av terroristgruppen Boko Haram för en och en halv månad sedan.

 • Nigerias grannländer med i kampen mot Boko Haram

  17.05.2014 Utrikes

  Nigerias grannländer går med i kampen mot den islamistiska extremistgruppen Boko Haram. Ledarna för en rad afrikanska länder och representatanter för EU och USA möttes på lördagen i Paris för att diskutera åtgärder mot terrorgruppen.

 • Dödlig attack i Nigeria

  07.05.2014 Utrikes

  I Nigeria kan fler hundra människor ha dödats då islamister gick till attack mot staden Gamburu nära gränsen till Kamerun. Också Frankrike är redo att skicka säkerhetspersonal till Nigeria för att försöka rädda de kidnappade skolflickorna.

 • Polisen undersöker kidnappningsförsök av skolflicka i Åbo

  07.05.2014 Åboland

  Åbopolisen undersöker som bäst om en skolflicka blivit utsatt för ett kidnappningsförsök på onsdagsmorgonen utanför västra centrum i Åbo.

 • Ytterligare åtta skolflickor bortrövade i Nigeria

  06.05.2014 Utrikes

  Den nigerianska islamistgruppen Boko Haram har kidnappat ytterligare åtta skolflickor i de nordöstra delarna av landet. Flickorna som fördes bort av beväpnade islamistrebeller var mellan 12 och 15 år gamla.

 • USA vill hjälpa att hitta nigerianska flickor

  06.05.2014 Utrikes

  USA erbjuder Nigeria hjälp att hitta de över 200 skolflickor som kidnappats av terrorrörelsen Boko Haram. Boko Haram meddelade i måndags att organisationen tänker sälja flickorna. Läs också: Ytterligare 8 skolflickor bortrövade i Nigeria

Sidor