Hoppa till huvudinnehåll

ekonomi (organisationer)

 • Talouselämä: Maktkamp inom Stockmann

  07.02.2016 Inrikes

  Konstsamfundet och SLS har mest makt.

  Talouselämä skriver att det pågår en maktkamp bland Stockmanns storägare, de finlandssvenska stiftelserna och släkten Hartwall.

 • FM: Exporten drar fortfarande inte

  18.12.2015 Inrikes

  Hushållens konsumtion är stabil.

  Finansministeriet utlovar ingen större ljusning i utsikterna för Finlands ekonomi. Åren 2012 till 2014 sjönk totalproduktionen bnp, och för i år utlovas en tillväxt på 0,2 procent.

 • HNS: Inga stora avgiftshöjningar

  16.12.2015 Huvudstadsregionen

  Åsikterna inom HNS:s fullmäktige var delade.

  Fullmäktige för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt beslöt på onsdagen att inte höja patientavgifter enligt regeringens beslut.

 • Raseborgs kyrkobudget i balans

  04.12.2015 Västnyland

  Krematoriet i Karis är den största satsningen.

  Raseborgs stad kämpar med svag ekonomi, men inom Raseborgs kyrkliga samfällighet ser det ljusare ut. Samfälligheten måste investera de kommande åren, men klarar det helt utan att ta lån.

 • "Det måste bli lättare att säga upp folk"

  19.09.2015 Fart på Finland

  Hedi Schauman: En felrekrytering kan bli kostsam.

  Hur skall vi få Finland på fötter? Gör arbetsmarknaden flexiblare, säger Heidi Schauman. Utnyttja den flexibilitet som redan finns, säger Ralf Sund.

 • ”Oppositionen ska göra regeringspolitiken bättre”

  19.07.2015 Debatt

  Anders Adlercreutz (SFP) vill se moderat oppositionspolitik.

  Oppositionens främsta uppgift är att göra regeringspolitiken bättre, säger nyvalda riksdagsledamoten Anders Adlercreutz. Han hoppas att SFP ska föra en moderat oppositionspolitik med fokus på sakfrågor.

 • Lättnad och ilska i Grekland

  13.07.2015 Utrikes

  Hård debatt väntas, minister tror på nyval.

  Grekerna har med blandade känslor mottagit nyheten om uppgörelsen i Bryssel. Många känner lättnad över att förhandlingar om ett nytt räddningspaket kan inledas, och att Grekland förblir euroland. Men ilskan är också stor - i synnerhet mot Tyskland.

 • Riksväg 8 ska bli tryggare - pengar saknas

  17.03.2015 Åboland

  Automatisk trafikövervakning och mer motorväg receptet!

  Konsultföretaget Ramboll Finlands vision om hur riksväg 8 mellan Åbo och Björneborg ska se ut om tio till tjugo år vann Trafikverkets och NTM-centralens tävling med syfte att göra vägsträckan säkrare.

 • Kimitoöns bokslut landar på plus

  06.02.2015 Åboland

  Kimitoön gjorde ett bra resultat år 2014. Kommunens alla sex verksamhetsår har sedan starten 2009 visat ett överskott.

 • Ägare ställer vinstkrav på HSS Media

  28.01.2015 Österbotten

  Efter nyheten om nya samarbetsförhandlingar kommer frågan varför ägaren HS-stiftelsen inte ger mer stöd. Från HS-stiftelsen säger man att man har ett långsiktigt vinstkrav ställt på HSS Media.

 • Löntagarorganisationerna ratar tanken på frysta löner

  07.01.2015 Inrikes

  Cheferna för löntagarorganisationerna ogillar tanken på att slopa löneförhöjningarna de närmaste åren. I en enkät som Yle har låtit göra framkommer det att var fjärde finländare är beredd att lägga löneförhöjningarna på is de kommande två åren.

 • Turism- och restaurangbranschen: Sänk skatterna

  22.12.2014 Inrikes

  Turism- och restaurangförbundet vill göra vårens riksdagsval till ett ekonomival. Branschen kräver bland annat sänkta skatter.

 • Finansministeriets tillväxtprognos optimistisk

  17.12.2014 Inrikes

  Finansministeriet har i likhet med bankerna och de ekonomiska instituten skrivit ned sin tillväxtprognos. Trots det är prognosen betydligt mer optimistisk än flera bankers.

 • Uusitalo ny ordförande för Handelskammaren

  19.11.2014 Österbotten

  Heikki Uusitalo från ABB i Vasa blir ny ordförande för Österbottens handelskammare. Peter Boström från Datic i Jakobstad blev ny vice ordförande.

 • Esko Aho läser lusen av det finländska ledarskapet

  15.11.2014 Inrikes

  Tidigare statsministern Esko Aho kritiserar regeringsprogrammet och anser att det är dags för politikerna att sluta försöka stimulera Finland till tillväxt.

 • Stram budget i Ingå

  06.11.2014 Västnyland

  Den enda nya vakansen i Ingå nästa år är en tjänst som socialhandledare, som ska jobba med arbetslösa. I övrigt drar Ingå åt svångremmen i nästa år och hyvlar bort lite från varje sektor. Skattesatsen och fastighetsskatten hålls som tidigare.

 • Ekonomiskt tufft stiga till ettan

  20.10.2014 Västnyland

  Ett fotbollslag som stiger till division 1 kan räkna med att budgeten för representationslaget fördubblas. Det säger FC Jazz verksamhetsledare Tomi Leivo-Jokimäki.

 • Furubostiftelsens ekonomi i kris

  25.09.2014 Åboland

  Furubostiftelsens ekonomi är körd i botten. Stiftelsen äger de radhus som ligger i direkt anslutning till Grannas servicehus, och för äldreomsorgen i Nagu skulle det vara en katastrof om lägenheterna försvann.

 • Loppisarbetare fick nio månader villkorligt

  23.09.2014 Österbotten

  En man som jobbat på ett lopptorg i Jakobstad har dömts till nio månader villkorligt fängelse för grov förskingring. Mannen förskingrade totalt 35 000 euro ur lopptorgets kassa.

 • Mer pengar till centralköket i Karis

  23.09.2014 Västnyland

  Renoveringen av centralköket i Karis pågår och nu omdisponerar staden pengar från Tenala till Karis.

Sidor