Hoppa till huvudinnehåll

glutenfria produkter

  • Hemmabagarens ultimata brödlista - här finns allt från enkla rör ihop-limpor utan jäst till tredagars hantverksbröd

    06.05.2020 Strömsö

    Strömsö har samlat sina bästa brödrecept.

    Här har vi samlat några av Strömsös recept på bröd - allt från snabba långpannebröd till ett tredagars grytbröd. Våra glutenfria favoriter finns också med i listan.

  • Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

    17.04.2020 Mat och dryck

    Recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

    Att baka gott glutenfritt bröd är en utmaning för vilken kock som helst. Pauls vän Renée Voltaire har delat med sig några recept. Här får vi ta del av hennes brödrecept som gör ickeallergikern grön av avund.

  • Pepparkaksbageriet Axo blir del av Rostens bagerikoncern

    27.03.2018 Åboland

    Man undersöker möjligheterna att exportera Pargasprodukter.

    Bagerikoncernen Rosten i Åbo har köpt 40 % av Pargasföretaget Pargas Ax, det vill säga Axo. Enligt Rosten kommer Axos produktutbud att förstärkas och man undersöker möjligheterna att exportera produkter.

  • Baka frasigt glutenfritt knäckebröd och servera med hemgjort gräddsmör

    24.01.2018 Recept

    Gott och lättbakat knäckebröd.

    Talkonmjöl eller skrädmjöl är ett smakrikt mjöl gjort på långrostat havre, ofta stenmalet. Det blir ett gott och lättbakat knäckebröd, som dessutom är naturligt glutenfritt.

  • Glutenfritt populärt - men läkarna skeptiska

    13.08.2016 Inrikes

    Även de som inte har celiaki provar på glutenfri diet.

    Det har blivit allt vanligare att äta glutenfri mat också bland andra än celiakiker. Många som har hakat på trenden berättar att en glutenfri diet botar krämpor så som magbesvär, huvudvärk eller ledproblem. Trots en hel del forskning har man ändå inte kunnat påvisa hälsofördelar med att utesluta gluten ur kosten. Läkarna hoppas nu att folk ska ha is i magen med sina självdiagnoser.

  • Baka glutenfritt är en utmaning

    02.11.2015 Österbotten

    Kocken Malin Båtmästar behöver vara uppfinningsrik.

    Teff, durra, hirs och rismjöl, de är alla exempel på mjöl som funkar för glutenintoleranta. Kocken Malin Båtmästar upplever att den glutenfria marknaden blir bättre.

  • Svårt att odla helt glutenfri havre

    02.11.2015 Österbotten

    Sju främmande frön kan förstöra allt.

    Att odla havre helt fri från gluten kan vara en utmaning, även om havre i sig inte innehåller gluten. Det smyger lätt in främmande frön i odlingarna och all skörd som ska betraktas som glutenfri måste analyseras noggrant, säger Dan Kjällerg som odlar glutenfritt havre.

  • "Malins nya mat"-för livsnjutaren

    24.04.2015 Österbotten

    En bok som ska hjälpa och inspirera till nytänk

    En livsnjutarbok med det lilla bonuset att det är glutenfritt. Så beskriver Malin Båtmästar sin nya receptbok.

  • Trendig glutenfri mat – ingenting för friska personer

    23.02.2015 Utrikes

    Ingen forskning visar några positiva effekter för friska personer som äter glutenfritt, säger forskaren Anneli Ivarsson till Sveriges radio. - Det är bara de som lider av sjukdomen celiaki som ska avstå från gluten.