Hoppa till huvudinnehåll

hästskötsel (ekonomi)

 • Brusaby förnyade häststallet i Kimito

  05.12.2014 Åboland

  Axxell Brusaby lät under sommaren och hösten totalrenovera stallet med plats för nästan trettio hästar i Kimito. På fredag invigdes de nya moderna utrymmena.

 • Rivet ur arkivet: Hästen

  21.11.2014 Samhälle

  ”Seg och uthållig som sin husbonde”, ”modig och tapper liksom våra pojkar” - så beskrivs den finska hästen i en tid då hästar är en del av det agrara Finlands vardag. Hästen och mannen delar länge samma identitet, och liv.

 • VM-ryttare: I galopp blir selfien suddig

  23.10.2014 Huvudstadsregionen

  I slutet av mars i år föddes proffsryttaren och hästuppfödaren Jessica Timgrens dotter Ronja. I slutskedet av graviditeten fick Timgren inte längre rida, så hon startade en blogg för att bota tristessen.

 • Rädda ponnyer genom att äta dem

  25.09.2014 Utrikes

  Ponny på tallriken kan rädda en hel ras från utrotning, tror brittiska välgörenhetsorganisationer. Till och med hästsportsentusiasten prinsessan Anne förespråkar idén.

 • Esbogårds planer får hästarna att stegra sig

  27.05.2014 Huvudstadsregionen

  Det handlar om att gräva en stor grop och fylla den med jord. På Esbogård ab vill man vara med och möjliggöra utvecklingen av huvudstadsregionen. På Stall Fageräng oroar man sig om sina hästars välmående, och familjens levebröd.

 • Kollekt för hästarna

  08.05.2014 Östnyland

  I vintras gick stallet Suurpyöli i Pyttis i konkurs. En ny ägare till stallet hittades men pengarna räckte inte för att lösa ut hästarna ur konkursboet. För att det skulle lyckas behövdes något av en folkrörelse.

 • Student - och sedan?

  26.04.2014 Nyhetsskolan

  En tid som au pair kan ändra hela livet. Johanna Henriksson från Pernå är idag fast bosatt på Island – allt på grund av hästar.

 • Holmberg, Joronen och Tötterman vidare till final i Taitajatävlingen

  17.01.2014 Åboland

  Ronja Holmberg som studerar till merkonom vid Åbo Yrkesinstitut tog sig vidare till final i mästaretävlingen Taitaja Mästare i klassen kundservice och försäljning i Loimaa i går torsdag.

 • Ungdomars fritid- stressigt värre

  03.12.2013 Nyhetsskolan

  Ungdomar har ofta många kvällsaktiviteter och läsordningen i skolan är ofta full med olika kurser. Läxorna radar sig och man vet att kvällen är fullspäckad med hobbyer. Hur hinner dagens ungdomar med allting?

 • Kulturtimmen special om hästar

  29.08.2013 Kultur och nöje

  Hästar i kulturen och kulturen kring hästar. I onsdags (28.08) ägnade Kulturtimmen hela sändning åt hästen. Vi träffade Nora Brandt som forskar om hästflickor, vi mötte Erik Westerlund som hållit på med hästar hela livet och så besökte vi stallet tillsammans med några hästtjejer. Dessutom snackade vi om hästar i litteraturen och i filmen.

 • Stefán Sturla Sigurjónsson i Heim

  02.03.2013 Österbotten

  I serien Heim i kulturprogrammet Pixel besöker Peter Lüttge österbottniska kulturarbetare för personliga samtal om hemmets betydelse för konsten. I det här avsnittet träffar han Stefán Sturla Sigurjónsson i Sundom i Vasa.

 • Oklart kring hästbyn i Ingå

  06.11.2012 Västnyland

  Hästbyplanerna i Ingå kritiseras av Nylands förbund. Med tanke på samhällsstrukturerna i Ingå är placeringen av hästbyn ofördelaktig, poängterar förbundet.