Hoppa till huvudinnehåll

våldsbenägenhet

 • Misshandlad kärlek - Katariinas berättelse

  31.01.2018 Kultur och nöje

  Det började med kärlek och slutade med våld

  "Han tog mig med storm. Han behandlade mig som en prinsessa. Det fanns nån som väldigt gärna ville ha mig." Så beskriver Katariina inledningen till det förhållande som skulle bli en mardröm. Katariina är en av kvinnorna som berättar sin story i webbdokumentären Misshandlad kärlek.

 • Misshandlad kärlek. Åtta kvinnor berättar om sina våldsamma partners i en webbdokumentär om våld i parförhållanden

  27.01.2018 Kultur och nöje

  De här berättelserna tyder på ett mönster som upprepar sig.

  Att vara offer för våld i sitt parförhållande är någonting som offret ofta tiger om. Men när Katriina Raine bad om berättelser om våldsamma relationer för en kommande dokumentär slutade telefonen inte ringa.

 • Tyska Reichsbürger: När staten inte duger

  22.10.2016 Utrikes

  Tokstollar eller ett hot att ta på allvar?

  De vägrar erkänna förbundsrepubliken Tysklands existens. De tar avstånd från demokrati, står för högerextrema åsikter och vill ha tillbaka de tyska gränserna från år 1937. De kallar sig Reichsbürger och allra senast efter händelserna i onsdags ses de som en farlig politisk kraft.

 • Också män blir utsatta för våld i hemmet

  04.10.2016 X3M

  Men varför pratar så få om det?

  När män utsätts för våld är det oftast ute på gatan av en okänd förövare. Så säger statistiken, men när ni skickar in berättelser till oss handlar alla om våld i en nära relation. Varför speglas inte statistiken i era berättelser?

 • Finländskt folkvett 2.0

  14.01.2016 Samhälle

  Vem ska lära finländaren att bete sig?

  Vi lär invandrare hur de ska bete sig i vårt samhälle men vem lär finländaren hur hen ska bete sig? Flyktingarna kan få oss att se oss själva i spegeln, menar Folkhälsans Pia Rosengård-Andersson.

 • Män borde snacka känslor

  25.11.2015 X3M

  Finska män är våldsamma. Orsaken ligger i machokulturen.

  Nästan hälften av kvinnorna i Finland har blivit utsatta för psykiskt, fysiskt eller sexuellt våld. Bert Bjarland tror det delvis beror på den inbundna och tysta finska mannen.

 • Esborådgivningen frågar rakt ut om familjevåld

  11.10.2015 Huvudstadsregionen

  ”Har du upplevt våld i barndomen?”

  Esbo stad har bestämt sig för att minska mängden familjevåld i landets näststörsta stad. Det ska man göra med hjälp av ett nytt frågebatteri i samband med mödrarådgivningen.

 • Våldet sätter djupa spår i hela familjen

  29.04.2014 Åboland

  Våldet i familjer kan se ut på olika sätt. I de parförhållanden där våld förekommer är det inte ovanligt att bägge partners är våldsamma. Och det händer också att det är kvinnan som är våldsam.

 • Eldgivning mot demonstranter i Thailand

  23.02.2014 Utrikes

  Minst en person har dödats och tiotals skadades då en beväpnad grupp öppnade eld under en regimkritisk demonstration i östra Thailand.

 • Man härjade med yxa i lokaltåg

  17.02.2014 Inrikes

  En man härjade med en yxa i ett lokaltåg på söndag kväll, rapporterar Iltalehti. Mannen förstörde tågvagnen och skadade sig själv, men ingen utomstående fick några skador.

 • Tre dog i skottlossning i USA

  25.01.2014 Utrikes

  Tre personer har dödats i skottlossning i ett köpcentrum i Maryland. Enligt polisen är en av de döda den person som öppnade eld.

 • 12 dödsoffer i våldsamheter i Xinjiang

  25.01.2014 Utrikes

  I den oroliga kinesiska provinsen Xinjiang har minst 12 mänskor dödats under det gångna dygnet.

 • 400 döda på knappt två veckor i Irak

  12.01.2014 Utrikes

  Flera hundra har mist livet i det fortsatt oroliga Irak sedan början av året, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Strider och attacker är vardag landet och på söndagen miste nio personer livet i en bilbombsattack.

 • Thailand håller fast vid plan på nyval

  26.12.2013 Utrikes

  Den thailändska regeringen håller fast vid planen på att ordna nyval trots våldsamheterna i landet. En polis sköts ihjäl och kring hundra människor skadades på torsdagen i sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter.

 • Sammanstötning i Xinjiang kostade många liv

  16.12.2013 Utrikes

  Sexton mänskor har dödats i en sammandrabbning mellan polis och beväpnade män i provinsen Xinjiang i västra Kina.

 • Avrättning har lett till våldsamheter i Bangladesh

  13.12.2013 Utrikes

  I Bangladesh har avrättningen av islamistledaren Abdul Quader Mollah lett till blodiga våldsamheter. Enligt myndigheterna har två aktivister i Awami-förbundet och två demonstranter dödats i sammandrabbningarna.

 • Argentinska polisstrejken skördar offer

  10.12.2013 Utrikes

  I Argentinas näst största stad Cordoba har polisstrejken fått igång en våg av kriminalitet som spridit sig till flera städer. Hittills har hundratals mänskor skadats och tusentals affärer rånats.

 • Bombdåd i Bagdad – närmare 40 döda

  08.12.2013 Utrikes

  En serie av bombattentat skakade Iraks huvudstad Bagdad på söndag. Fler än 8 000 människor har i år dött i våldsamheter i Irak.

 • Tiotals gripna i Tammerfors

  07.12.2013 Inrikes

  Oroligheterna i samband med självständighetsdagsfirandet i Tammerfors i går ledde till sammanlagt 28 gripanden. De gripna misstänks bland annat för skadegörelse och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

 • Centralafrika fick fransk truppförstärkning

  07.12.2013 Utrikes

  Oroligheterna i Centralafrikanska republiken har redan krävt över 300 liv sedan de bröt ut i torsdags. Tusentals människor har tagit sin tillflykt till flygfältet, sjukhus och kyrkor. Franska soldater har nu anlänt för att försöka få stopp på den blodiga konflikten i landet.

Sidor