Hoppa till huvudinnehåll

sagoväsen

 • Teaterrecension: Atlantis - en frodig vuxensaga med stramt budskap

  14.04.2018 Kultur och nöje

  Juha Mustanojas pjäs försvarar jämlik rätt till kunskap.

  Vem gagnas av att kunskapen i samhället begränsas till ett fåtal? I Aurinkoteatteris och Nationalteaterns samarbetsprojekt Atlantis omsätter Juha Mustanoja sin kritik av dagens utbildningspolitik till en allegori med inslag av både myt och historia.

 • Den stora stygga och förfadern till vår bästa vän är en och samma

  31.03.2017 Yle Fem

  Dokumentär om den mytiska Vargen.

  Den stora stygga eller den fascinerande förfadern till människans bästa vän är en och samma. Förföljd, beundrad. Hur kan vargen väcka så starka känslor? Martin Ilmoni berättar om en roadtrip i Finland i samband med filmandet av en dokumentär.

 • Därför ljuger vi för barnen

  01.12.2015 X3M

  Varför är det så viktigt att tro på jultomten?

  En predikant i Maxmo berättade för barnen att jultomten inte existerar. Nu är föräldrarna upprörda, men varför är det egentligen så viktigt att tro på jultomten?

 • “Boken är en del av sagornas magi”

  18.10.2015 Inrikes

  Årlig sagodag firades runtom i landet.

  Den årliga Sagodagen firades med en parad, teater och framför allt högläsning för både gamla och unga.

 • Behöver vi hemskheter?

  23.05.2015 Familj

  Varför ska otäcka sagor, deckare och skräckfilmer finnas?

  Behöver dagens barn utsättas för Hans och Greta som blir utslängda hemifrån och lockas till häxans hus? Och mår vi vuxna bra av att läsa deckare?

 • Världens bästa östnyländska älg

  28.02.2015 Östnyland

  Yle Östnyland hade den stora äran att få träffa självaste Älgen från Buu-klubbens program Bärtil. Älgen har nog haft fullt upp fast filmningarna till TV är över för tillfället.

 • Nio illustratörer samlas i Byn

  08.05.2014 Västnyland

  På lördag (10.5) är det vernissage för utställningen "By" i Galleri Elverket i Ekenäs. Utställningen By visar sagofigurer i tredimensionella miljöer, animationer och originalteckningar av nio finlandssvenska konstnärer. Se bildgalleri.

 • Sagoväsen på Stinasholma

  26.06.2012 Österbotten

  På Stinasholma i Purmo i Pedersöre kan man i sommar träffa bland annat Näcken, Skogsrået, Rådarn, troll och vettrar. Det är konstföreningen Artis som står bakom utställningen som innehåller ett dussin olika väsen ur folktron.