Hoppa till huvudinnehåll

Jehovas vittnen

 • Peace logo på en stolpe

  Totalvägrare vill ha samma behandling som Jehovas vittnen

  04.05.201730Inrikes
  Det är diskriminerande att medlemmar i trossamfundet Jehovas vittnen inte behöver göra militär- eller civiltjänst medan andra straffas om de vägrar. Det anser den man som har fört sitt ärende vidare till Helsingfors hovrätt. På Diskrimineringsombudsmannens byrå håller man med.
 • Jehovas vittnen sångbok.

  Ryssland förbjuder Jehovas vittnen

  20.04.20175Utrikes
  Högsta domstolen i Ryssland beslöt på torsdagen att klassa Jehovas vittnen som en extremistorganisation. Verksamheten förbjuds helt och tillgångarna beslagtas.
 • Jehovas vittnen - Rikets sal.

  Rikets sal i Östermalm i Borgå ska bli kontorslokaler

  17.03.2017Östnyland
  Jehovas vittnen bekräftar att Rikets sal i Östermalm i Borgå ska säljas. Den nya ägaren har ansökt om undantagslov för att bygga om huset till kontorslokaler.
 • Jehovas vittnen sångbok.

  Jehovas vittnen i Australien dolde sexövergrepp mot barn

  27.07.20159Utrikes
  Jehovas vittnen har låtit bli att rapportera mer än tusen fall av sexuella övergrepp mot barn, visar en australisk utredning. Fallen behandlades i stället i interna "rättegångar".
 • Pia-Karin Helsing

  Pia-Karin Helsing och den dyrköpta friheten

  30.10.2014Samhälle
  Pia-Karin Helsing är musiker och bosatt i Piteå. För Pia-Karin är musiken ett kall, men eftersom hon växte upp inom Jehovas vittnen har hon varit tvungen att göra flera svåra vägval för att kunna leva det liv hon vill leva. - Jag har fått betala ett högt pris för min frihet, säger hon.
 • Päivi Räsänen och Anna-Maja Henriksson.

  Ministrar: Religiösa samfund måste respektera lagen

  10.07.20142Inrikes
  Inrikesminister Päivi Räsänen och justitieminister Anna-Maja Henriksson påminner religiösa samfund om att de måste ta religionsfrihetslagens bestämmelse om respekt för de grundläggande och mänskliga rättigheterna på allvar.
 • Markus Deiwick, Sissi Deiwick och Curt Winberg utanför Rikets sal i Ekenäs.

  Jehovas vittnen möts i Ekenäs

  05.06.20146Västnyland
  I helgen ordnas Jehovas vittnens regionala sammankomst i tre dagar i Ekenäs bollhall. Förutom församlingens medlemmar är också allmänheten välkommen.
 • Jehovas vittnen - Rikets sal.

  "Vi kommer med nya avslöjanden om Jehovas vittnen"

  09.05.2014Inrikes
  Föreningen Uskontojen uhrien tuki, som har rapporterat om straffmetoder inom Jehovas vittnen, lovar nya avslöjanden de närmaste dagarna. Enligt föreningens ordförande har Jehovas vittnen gett ut vilseledande information i offentligheten i tiotals år.
 • Inrikesminister Päivi Räsänen.

  Räsänen: Utträdande ur religionssamfund får ej straffas

  04.05.20144Inrikes
  Inrikesminister Päivi Räsänen (KD), som i regeringen ansvarar för kyrkofrågor säger till Helsingin Sanomat att en person som träder ut ur ett religiöst samfund inte får straffas. Justitieminister Anna-Maja Henriksson säger att ministeriet ska titta närmare på Uskontojen uhrien tukis rapport, som kom på veckoslutet.
 • Justitieminister Anna-Maja Henriksson.

  Henriksson: Vi kan inte ha parallella rättssystem

  03.05.20145Inrikes
  Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) tycker de nya uppgifterna om den interna straffpraxisen bland Jehovas vittnen låter oroväckande. Henriksson säger att vi i Finland inte kan ha parallella rättssystem som dömer ut straff.
 • Mats Sandström

  ”Kriserna har gjort mig till den person jag är idag”

  03.04.20142Samhälle
  När fotografen och företagaren Mats Sandström var i 40-årsåldern genomgick han en svår kris. Ett stormigt äktenskap hade kraschat, och han blev tvungen att ta itu med sig själv händelser i sin uppväxt. Hur ser han idag på de händelser och kriser som har format honom?
 • Anna-Maria Helsing

  Anna-Maria Helsing - vittnet som gick sin egen väg

  12.09.201320Samhälle
  "Jag tillhör så många olika minoriteter att jag ibland känner mig som ett riktigt minoritetsproffs", säger Anna-Maria Helsing som är dirigent och bosatt i Esse. När hon växte upp tillhörde hon Jehovas vittnen - och efter att hon i vuxen ålder hoppade av hör hon till en ännu mindre minoritet. Dessutom har hon förlovat sig med en kvinna.
 • Utesluten ur Jehovas vittnen. Annette Lindbom från Pargas förlorade äldsta dottern och hela släkten då hon uteslöts ur Jehovas vittnen.

  "Bland änglar och demoner"

  09.09.201316Inrikes
  Seportaget höststartar torsdagen den 12 september med dokumentären Bland änglar och demoner. Huvudperson är Annette Lindbom från Pargas som uteslutits ur Jehovas vittnen.