Hoppa till huvudinnehåll

konstfostran

 • Det blir dyrare att använda gymnastiksalar, ishallar och utomhusplaner i Borgå

  30.03.2017 Östnyland

  Simhallsbesöken ska ändå inte kosta mer än nu.

  Att besöka simhallen ska ändå inte kosta mer än nu, eftersom de avgifterna enligt Borgå stad redan nu är höga. Kulturtjänsterna höjer biljettpriserna till olika evenemang.

 • Luciainsamlingen gav nästan 13 000 euro i Östnyland

  16.02.2017 Östnyland

  Barnkultur och invandrare fick bidrag.

  Östnylands luciainsamling bringade in närmare 13 000 euro i år. De största understöden går till boendet Koivula och till ungdomsverkstäderna i Borgå, Sibbo och Lovisa.

 • 35 000 euro till Nordiska konstskolan i Karleby

  02.02.2017 Österbotten

  "Det var gädjande och nödvändigt"

  Centret för konstfrämjande (Taike) har delat ut verksamhetsbidrag på 35 000 euro till Nordiska konstskolan i Karleby. Ett livsviktigt bidrag för den tvååriga utbildningen som har studerande från hela världen.

 • Kommunerna: Fusion får inte påverka undervisningen vid Musikinstitutet Raseborg

  24.11.2016 Västnyland

  Också ekonomin ska hållas isär.

  Det är viktigt att Musikinstitutet Raseborg också i framtiden kan erbjuda musikundervisning på samma nivå som nu, anser kommunerna. Det finns planer på att fusionera musikinstitutet med Medborgarinstitutet Raseborg.

 • Borgå konstskola visar All världens familjer på Grand

  25.05.2016 Östnyland

  Borgå konstskolas elever visar sina slutarbeten på Grand.

  Borgå konstskolas flitiga elever visar upp sina alster i kulturhuset Grand.

 • Forskare: Alla ska ha rätt till konst

  12.02.2016 Inrikes

  Rekordstort bidrag till konstforskningen – 3,9 miljoner euro

  Konstforskningen i Finland har fått en rekordstor summa: 3,9 miljoner euro, för att göra konsten mer tillgänglig i samhället. Tanken är bland annat att gynna kreativiteten och jämlikheten.

 • Karis Music Show är här igen

  27.10.2015 Västnyland

  De äldre eleverna i Karis bjuder på scenunderhållning.

  Det är dags för den årligen återkommande scensatsningen av Karis svenska högstadium och Karis-Billnäs gymnasium. Karis Musik Show innebär mycket jobb men det ska framför allt vara roligt, säger musikläraren Susann Sonntag som håller i trådarna för produktionen.

 • Nya dagiset Silva i Kimito fylls av konst

  02.02.2015 Åboland

  I Kimito håller ett helt unikt daghem på att ta form. Sex konstnärer deltar i byggprocessen från start och bygger in konst som ska inspirera både barn och vuxna.

 • Nior återupplivade Gammelbacka gård

  12.12.2014 Östnyland

  Segern i tävlingen Kulturmiljöskaparna som arrangerades av Finlands Hembygdsförbund gick till Pääskytien koulu i Borgå, där niondeklassare gav nytt liv åt Gammelbacka gård.

 • Fiskarin koulu - det goda exemplet för hela världen

  24.11.2014 Västnyland

  Den finska skolan i Fiskars, Fiskarin koulu, har fått mycket internationell uppmärksamhet under hösten. Bland annat har indisk television besökt skolan för att lära sig mer av den konstruktiva modell skolan har gått in för.

 • Upplysande om ljus

  21.11.2014 Kultur och nöje

  Ljus i alla dess former behandlades i Experttimmen den 20.11 när Vegas antikkännare Bernt Morelius besvarade lyssnarfrågor. Men vi hann också med en hel del andra frågor om gamla, kära ting.

 • Borgå konstskola visas upp i Madrid

  30.10.2014 Östnyland

  Finlandsinstitutet i Madrid i Spanien presenterar finlandssvensk kultur denna höst. Också Östnyland finns med på ett hörn: ett bildreportage visar hurudan konstfostran barnen får i Borgå konstskola.

 • Populärt konstläger för barn i Ekenäs

  17.06.2014 Västnyland

  Jag tycker om att rita och jag vill lära mig nya tekniker. Så förklarar Albin och Elin Ljungqvist sitt intresse för att måla och delta i Pro Artibus läger för lågstadieelever i Ekenäs.

 • Näckrosor i kol

  12.06.2014 Konst

  Det enkla är oftast det vackraste. Några kolstreck på brunt papper ackompanjerat av några vita fält. Och så några tankar om Claude Monet och hans älskade näckrosor.

 • Konst i alla former för barn i Vasa

  10.06.2014 Österbotten

  Arkitektur, dans och hantverk är bara tre exempel av alla de konstformer som barn får pröva på vid lägret Konst i Kasernen i Vasa. Lägret ordnas för sjätte gången och lockar i år rekordantal barn.

 • Vi vill varna känsliga tittare för alltför söta bilder

  09.05.2014 Kultur och nöje

  .

  Babykonst, babyvisning, färgbad – kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren är att småbarn, babysar, får gå eller krypa på konstmuseum, titta på konstverk och sedan måla egna bilder. Eller måla och måla – klottra till det är väl ett mera adekvat uttryck. Kollektivet fick följa med en hel babyvisning på Bildmuseet i Umeå. Och vi var helt sålda.

 • Grant i Grand - se bilder!

  06.05.2014 Östnyland

  Elever från Borgå Konstskola ställer ut i Kulturhuset Grands aula i Borgå. Utställningen är mångsidig och verken gjorda med tanke och pietet.

 • Hötorgskonst

  30.04.2014 Hobby och hantverk

  Vad ska man göra med konst som inte längre passar in i ens liv? Uppgradera dem med bokstäver och målfärg!

 • Borgå konstskola får Kunnig-stöd

  05.03.2014 Östnyland

  Borgå konstskola får 30 000 euro i understöd av regionförvaltningsverket. Stödet betalas ut inom ramen för Kunnig-projektet.

 • Kuntsi deltar i museernas propagandakampanj

  07.11.2013 Österbotten

  Kuntsi museum för modern konst i Vasa är med i en ny slags webbkampanj. Publiken inbjuds att rösta på den bästa museipropagandan bland femtiotalet deltagande museilag.

Sidor