Hoppa till huvudinnehåll

museipedagogik

 • Världens största himmel för nationell lycka 2016

  18.12.2015 Huvudstadsregionen

  Den finska halmhimmeln är gjord av 1 000 människor.

  Sammanlagt 1000 människor och 20 000 strån gick åt för att skapa världens största halmhimmel. Den hänger på Nationalmuseet fram till trettondagen.

 • Luther lärde oss att lyda

  18.09.2015 Kultur och nöje

  En utställning på Jüdisches Museum i Berlin visar hur.

  Vi anade det redan. Rent av visste det. Men nu visar konstnärsparet Saskia Boddeke och Peter Greenaway i den storslagna installationen Lydnad på Jüdisches Museum i Berlin att Martin Luther tog hjälp av Abraham och Isak.

 • Vi vill varna känsliga tittare för alltför söta bilder

  09.05.2014 Kultur och nöje

  .

  Babykonst, babyvisning, färgbad – kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren är att småbarn, babysar, får gå eller krypa på konstmuseum, titta på konstverk och sedan måla egna bilder. Eller måla och måla – klottra till det är väl ett mera adekvat uttryck. Kollektivet fick följa med en hel babyvisning på Bildmuseet i Umeå. Och vi var helt sålda.

 • Förändringar på etnografiska museer i Stockholm

  25.11.2013 Kultur och nöje

  Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm hör båda två till de så kallade Världskulturmuseerna - museer som den svenska staten bekostar. Vid dem pågår som bäst omvandlingsprocesser, både rent fysiskt och mentalt.

 • Har de etnografiska museerna en framtid?

  25.11.2013 Kultur och nöje

  I augusti skrev tidigare museichefen vid Kulturernas museum i Helsingfors ett inlägg på Museiverkets blogg där en av de centrala frågorna löd om de etnografiska museerna har en framtid i Finland. På ett år har tre museer krympt till ett.

 • Boutique på Amos Andersons konstmuseum

  14.08.2012 Kultur och nöje

  Utställningen "Boutique - where art meets fashion" kombinerar mode och konst på en omfattande, tvärkonstnärlig utställning som öppnar på Amos Andersons konstmuseum.