Hoppa till huvudinnehåll

museipedagogik

 • Världens största himmel för nationell lycka 2016

  18.12.2015 Huvudstadsregionen
  Sammanlagt 1000 människor och 20 000 strån gick åt för att skapa världens största halmhimmel. Den hänger på Nationalmuseet fram till trettondagen.
 • Luther lärde oss att lyda

  18.09.2015 Kultur och nöje
  Vi anade det redan. Rent av visste det. Men nu visar konstnärsparet Saskia Boddeke och Peter Greenaway i den storslagna installationen Lydnad på Jüdisches Museum i Berlin att Martin Luther tog hjälp av Abraham och Isak.
 • Vi vill varna känsliga tittare för alltför söta bilder

  09.05.2014 Kultur och nöje
  Babykonst, babyvisning, färgbad – kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren är att småbarn, babysar, får gå eller krypa på konstmuseum, titta på konstverk och sedan måla egna bilder. Eller måla och måla – klottra till det är väl ett mera adekvat uttryck. Kollektivet fick följa med en hel babyvisning på Bildmuseet i Umeå. Och vi var helt sålda.
 • Förändringar på etnografiska museer i Stockholm

  25.11.2013 Kultur och nöje
  Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm hör båda två till de så kallade Världskulturmuseerna - museer som den svenska staten bekostar. Vid dem pågår som bäst omvandlingsprocesser, både rent fysiskt och mentalt.
 • Har de etnografiska museerna en framtid?

  25.11.2013 Kultur och nöje
  I augusti skrev tidigare museichefen vid Kulturernas museum i Helsingfors ett inlägg på Museiverkets blogg där en av de centrala frågorna löd om de etnografiska museerna har en framtid i Finland. På ett år har tre museer krympt till ett.
 • Boutique på Amos Andersons konstmuseum

  14.08.2012 Kultur och nöje
  Utställningen "Boutique - where art meets fashion" kombinerar mode och konst på en omfattande, tvärkonstnärlig utställning som öppnar på Amos Andersons konstmuseum.