Hoppa till huvudinnehåll

sökande

 • Sökarbetet i Tamokdalen återupptas sannolikt i dag

  14.01.2019 Österbotten

  Uppehållsväder att vänta i dalen.

  Arbetet i Tamokdalen i Nordnorge med att hitta de fyra lavinoffren ska i mån av möjlighet återupptas idag. Under de närmaste dagarna utlovas kallt uppehållsväder till området vilket borde underlätta sökarbetet.

 • Kvinna hoppade från Viking Rosella

  13.03.2016 Inrikes

  Larmet kom sent på lördag kväll.

  Kvinnan som sent på lördag kväll hoppade från Viking Lines Rosella har trots omfattande sökinsatser på Ålands hav inte hittats.

 • Försvunna kvinnan i Kronoby söks i vattnet

  23.11.2015 Österbotten

  Polisen har inga tips, men letar vid Hästöskatan.

  Polisen fortsätter sökandet efter den försvunna kvinnan i Kronoby. Nu koncentreras sökande till vattnet strax utanför Hästöskatan.

 • Krigsslutet 1945: Jakten på de saknade går vidare

  05.05.2015 Utrikes

  Miljoner mänskor saknas fortfarande efter andra världskriget

  Sjuttio år efter att det andra världskriget tog slut saknas fortfarande miljontals mänskor. Bara i Tyskland räknas över en miljon mänskor som saknade. Ännu i dag vill folk ha reda på vad som hände med släkt och vänner. I många fall förblir de här mänskornas öde ändå en gåta.

 • Nio nya kandidater vill bli stadsdirektör i Hangö

  20.04.2015 Västnyland

  Antalet sökande nu 17.

  Det är nu totalt 17 sökande som vill bli stadsdirektör i Hangö efter att staden förlängde ansökningstiden. Ett av de nya namnen är Denis Strandell som tog sig långt i stadsdirektörsvalet i Raseborg.

 • MH370 - Världens dyraste sökoperation i vågskålen

  02.03.2015 Utrikes

  Sökandet efter det malaysiska flygplanet som försvann för snart ett år sedan kan komma att avbrytas. Utan internationell ekonomisk hjälp går det inte i längden, varnar Australiens vice premiärminister.

 • ”Teleuppgifterna skulle ha hjälpt oss att hitta Simon”

  14.10.2014 Inrikes

  Ett nystartat medborgarinitiativ vill att polisen ska få begära ut teleuppgifter i sökandet efter försvunna personer. Initiativtagaren Ida-Katharina Lindells bror Simon försvann i våras. Då skulle teleuppgifterna ha varit till stor hjälp.

 • Kvinna försvunnen i Karleby

  12.10.2014 Österbotten

  Polisen söker Jutta Kyyrö som avlägsnade sig från sitt hem på Fridhemsgatan 3 i Karleby på lördagen. Sista spåren efter Kyyrö är från lördag kväll klockan 22. Efter det har ingen sett till henne.

 • Rekordmånga sökande till Kadettskolan

  29.08.2014 Inrikes

  Kadettskolan har haft rekordmånga sökande i år, skriver tidningen Keskisuomalainen på fredagen.

 • Hunden Scifi tränas att rädda människor

  10.05.2014 Inrikes

  För Gabi Tuomi började engagemanget för att leta efter borttappade människor mer av en slump. Hennes hund var läraktig och småningom började de öva avancerade färdigheter. När larmet går åker Gabi och Scifi iväg i hopp om att kanske rädda människoliv.

 • Kartläggning visar: Helsingforsgymnasier lockar inte längre

  17.04.2014 Huvudstadsregionen

  Gymnasiet Grankulla samskola, Helsinge gymnasium och Kyrkslätts gymnasium är de svenskspråkiga gymnasier som drar i huvudstadsregionen just nu. Däremot lockar inte gymnasierna i Helsingfors. Det här visar Yle Huvudstadsregionens kartläggning, där antalet förstahandssökande mellan 2013 och 2014 har jämförts.

 • Fler frågetecken kring försvunnet passagerarplan

  17.03.2014 Utrikes

  Sökandet efter det försvunna malaysiska passagerarplanet fortsätter i allt fler länder. I Kina ökar kritiken mot hur informationen kring mysteriet skötts, och i Malaysia undrar man varför inte landets flygförsvar reagerade.

 • Jakobstad tar över flyktingbarnhemmet Miranda

  18.02.2014 Österbotten

  Flyktingbarnhemmet Miranda och stödpunkten Lumina i Jakobstad administreras idag via flyktingcentralen i Vörå.

 • Novia lockar studerande med PR-filmer

  14.01.2014 Österbotten

  Yrkeshögskolan Novia har gjort sex PR-filmer för att marknadsföra hela högskolan både vad det gäller studieorter och utbildningsutbud. Filmernas målgrupp är potentiella sökande till högskolan och ska ge en inblick i utbildningsutbudet.

 • Klasslärarutbildning i Helsingfors hotar inte PF

  10.01.2014 Österbotten

  Åbo Akademis rektor, Jorma Mattinen, tror inte att en tvåspråkig klasslärarutbildning i Helsingfors skulle påverka pedagogiska fakulteten i Vasa nämnvärt. Eftersom antalet sökande till klasslärarutbildningen är stort skulle det knappast bli brist på studerande tror han.

 • Analys: Lättare på svenska?

  02.12.2013 Fixa högskolan

  En vanlig fördom om svenskspråkiga utbildningar är att det är lättare att komma in på dem. Fixa högskolans granskning visar ändå att så inte är fallet – åtminstone inte alltid, skriver reporter Peter Sjöholm.

 • Valet av teknisk direktör drar ut på tiden i Jakobstad

  02.12.2013 Österbotten

  Processen kring valet av ny teknisk direktör efter Heimo Toiviainen i Jakobstad inleddes redan i somras men ännu har valet inte förrättats. Tjänsten har utannonserats ett par gånger och intervjuer med fyra kandidater har gjorts men det kan bli en tredje ansökningsomgång.

 • Dags att ansöka om fondpengar

  01.11.2013 Österbotten

  Nu är det dags för konstnärer och andra kulturutövare att ansöka om bidrag från Svenska kulturfonden. Startskottet för den årliga novemberomgången gick på fredag. - En tydlig plan och budget är a och o, säger regionombudsman Håkan Omars.

 • Fortsatt kamp för handelscentrum i Edsevö

  21.10.2013 Österbotten

  Kommunstyrelsen i Pedersöre kommer högst sannolikt besluta att överklaga etapplanen för Österbotten vid sitt möte på måndag kväll. När den nya etapplanen för detaljhandeln fastställdes av Miljöministeriet fanns det planerade handelscentrumet i Edsevö inte med.

 • HU lyckas inte starta psykoterapiutbildning på svenska

  15.10.2013 Huvudstadsregionen

  Den svenska psykoterapiutbildningen ligger fortfarande i beredskapstillstånd. Efter flera omgångar har Helsingfors universitet inte lyckats locka tillräckligt många studerande till utbildningen.

Sidor