Hoppa till huvudinnehåll

kaos

 • NRK: Kaos och slagsmål vid tunnelbanan i Oslo - människor promenerade på spåret - minst sju skadades

  10.03.2018 Utrikes

  Slagsmål förekom på t-banestationer.

  Kaos uppstod i dag vid en tunnelbanestation vid Holmenkollen-banan i Oslo, skriver NRK. Människor har rivit ner staket och hoppat ner på spåret. De har slagits både med varandra och med polisen vid stationerna Holmenkollen och Frognerseteren. Enligt polisen har minst sju människor fått skador av elektricitet.

 • Bettina Sågbom är beroende av deadlines

  24.11.2017 Vega

  Bettina Sågbom är beroende av deadlines.

  Hon har aldrig missat en direktsändning. När flyget avgår kommer hon alltid i tid. Men möten och träffar är en annan sak. Då kommer hon konstant för sent. Det vet alla som jobbat med journalisten och programledaren Bettina Sågbom.

 • Flykten från Mosul. Kapitel 3 - “Ni ska ändå alla dö.” Politikens kollaps

  26.12.2016 Utrikes

  Jag heter Omar. Jag är från Mosul. Detta är min berättelse.

  ”När kommendanten skrek ut sina sista order, kunde jag inte uppfatta någonting längre. Väntade bara på smällen och på den brännande smärtan i kroppen.”

 • En skön sommar som teateranställd blev snabbt en skitig historia

  25.06.2016 Kultur och nöje

  Elmer Bäck minns en pjäs där det mesta gick fel.

  Elmer Bäck minns en pjäs där det mesta gick fel.

 • Leo Tolstojs familjeliv nästan som en dokusåpa

  13.02.2016 Kultur och nöje

  Leo Tolstojs familjeliv var nästan som en dokusåpa.

  I sina romaner om Leo Tolstojs familj ger den prisbelönta författaren Carola Hansson sin syn på Tolstojs dysfunktionella familj främst ur barnens synvinkel. I romanerna ”Andrej” och ”Masja” speglas livet som barn till en synnerligen auktoritär far.

 • Ny samlingsregering kunde råda bot på kaoset i Libyen

  09.10.2015 Utrikes

  FN-sändebud föreslår ny samlingsregering för Libyen.

  FN föreslår en ny samlingsregering för Libyen efter månader av svåra förhandlingar. Militanta ledare för olika fraktioner kan ännu sätta käppar i hjulet för planen.

 • Iran anklagar Saudiarabien för pilgrimsolyckan

  25.09.2015 Utrikes

  Minst 717 personer dog då kaos bröt ut under pilgrimsfärd.

  Saudiarabiens kung Salman har beordrat att olyckan under muslimernas heliga pilgrimsfärd Hajj som krävde minst 717 människoliv på torsdagen nu ska utredas. Iran anklagar Saudiarabien för olyckan.

 • Våldsamma protester mot Uber i Paris

  25.06.2015 Utrikes

  Arga taxichaufförer blockerade vägarna till flygplatserna.

  Blockerade vägar, välta bilar, brinnande däck, handgemäng och trafikkaos. Taxichaufförernas protester mot taxitjänsten Uber har varit våldsamma i Frankrike. Så våldsamma att de upprört också Courtney Love.

 • Undergången i Ulrika Nielsens lyrik

  15.05.2015 Kultur och nöje

  Politiskt laddad poesi.

  Prosadikter som beskriver ett dystopisk landskap där människor är satta på undantag i en värld som ser till ekonomins snarare än till människans bästa.

 • 36 människor trampades ihjäl i Shanghai

  01.01.2015 Utrikes

  Panik utbröt vid nyårsfirandet i Shanghai i Kina och 36 människor trampades ihjäl i stadens populära strandområde the Bund.

 • I Buffalo smälter snön - risk för översvämningar

  23.11.2014 Utrikes

  I Buffalo i USA varnas man för att det två meter tjocka snötäcket kommer att smälta och orsaka översvämningar.

 • Snökaos skördar fler liv i USA

  21.11.2014 Utrikes

  Delstaten New York har fått två meter snö under tre dagar, det vill säga lika mycket som det i vanliga fall snöar under en hel vinter. Mest har det snöat i området nära Buffalo och mera snö väntas i natt, i värsta fall upp till en meter.

 • Protesterna i Hongkong sprider sig

  29.09.2014 Utrikes

  I Hongkong fortsätter demokratiprotesterna och demonstrationerna har spritt sig till nya områden i staden. Yle Nyheters medarbetare Björn Ådahl har bott i Hongkong i 20 år och han är orolig för vad protesterna kan leda till.

 • Ödesval i kaotiskt Libyen

  25.06.2014 Utrikes

  Kaos har präglat Libyen ända sedan diktatorn Muammar Gaddaffi störtades för tre år sedan. Den arabiska våren hade motsatt effekt än man hade hoppats på och libyerna sätter nu sitt hopp till dagens parlamentsval.

 • Skapa ordning i ditt liv och bli lyckligare

  10.05.2014 Vega

  Känner du att ditt hem och ditt liv är kaotiskt? Har du svårt att få ordning på röran i skåp, lådor och hyllor eller är det tiden som aldrig verkar räcka till? Då kan en organiseringskonsult vara svaret på dina böner.

 • Pålkkasviin försvarar bengaliska eldar

  01.04.2014 X3M

  Efter en orolig inledning på fotbollsallsvenskan i Sverige och en nära-ögat-situation då en pojke träffades av en bengalisk eld fördömer många fotbollsvåldet. Fotbollssupportern Patrik "Patte" Lindholm vill att bengaliska eldar tillåts inom vissa zoner på läktarna i Finland.

 • På tal om kaos...

  05.03.2014 Åboland

  Maria Lindell är specialist på att reda upp folks kaos. Det betyder i alla fall inte att man behöver göra sig av med alla onödiga prylar man har samlat på sig.

 • Presidenten i Centralafrikanska republiken avgick

  10.01.2014 Utrikes

  Centralafrikanska republikens president Michel Djotodia har avgått.Den tidigare rebelledaren har inte lyckats stoppa våldet mellan olika religiösa grupper i landet.

 • Lågmält Mao-jubileum i Kina

  26.12.2013 Utrikes

  I Kina firar man idag 120-årsdagen av Mao Zedongs födelse. Men det regerande kommunistpartiet, som anser sig förvalta arvet efter "den store rorsmannen", manar till ett nedtonat firande.

 • Kalabalik vid Mandelas stoft

  13.12.2013 Utrikes

  Rusningen att se stoftet av Sydafrikas förre president Nelson Mandela blev i fredags så stor att flera mänskor skadades i tumultet. Idag är sista dagen som Mandela ligger på lit de parade i Pretoria.

Sidor