Hoppa till huvudinnehåll

självsäkerhet

 • Norrena & Frantz: "Ingen vill umgås med äckliga människor" - publikens tankar om fåfänga

  09.03.2019 Hälsa

  Hur fåfäng får man vara?

  Ger ett slipat yttre ett inre lugn? Hur mycket tid och energi kan och får man ägna åt sin fåfänga? Relationspodden utredde folkets förhållande till sitt eget yttre.

 • Relationspodden: Bli din egen bästa vän

  08.12.2018 Familj

  Hur kan man lära sig att älska sig själv?

  Hur ser din viktigaste relation ut - det vill säga den som du har till dig själv? Om du märker att du ofta klankar ner på dig själv, kan det vara nyttigt att inse att du oftast gör ditt bästa och att det går att öva upp självkänslan.

 • Andreijs företag säljer bara till dem som är annorlunda: ”Det handlar om att våga vara sig själv”

  02.09.2018 X3M

  Andreij Selänniemis klädmärke är bara för medlemmar.

  Andreij Selänniemi har skapat ett eget klädmärke – men det är bara medlemmar som får köpa varorna. Kravet för att bli medlem? Våga vara annorlunda.

 • Munviga Ekenäskillar satsar på seger i debattävling

  10.01.2018 Västnyland

  Det blir final för gymnasiestuderandena i Helsingfors 11.1.

  De är envisa, de är modiga, de vågar öppna munnen och har starka åsikter. Det här gör gymnasiestuderandena Odin Grönroos, Milton Bäcksbacka och Mehdi El Moutacim till goda debattörer.

 • Kan någon någonsin tycka om mig?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Hur kan någon vara intresserad va mig?

  Jag har aldrig haft ett förhållande. Det är inte det att jag inte vill eller är intresserad, men jag har dåligt självförtroende. Ur min synpunkt kan jag inte se hur någon skulle vara intresserad av mig. Jag har många vänner, både brudar och karlar men jag lyckas inte bli mer än vän med karlarna, friendzoned. I min hjärna ser jag det som en omöjlighet att någon skulle kunna bli intresserad av mig. Hur ska jag få ett bättre självförtroende, våga testa på förhållande? Mår dåligt över detta.

 • Nervös inför första träffen

  14.06.2017 Sex & sånt

  Dåligt självförtroende inför första träffen.

  Jag är en 14-årig tjej och har kontakt med en kille som bor i mitt hemland, Makedonien. Jag ska träffa honom snart, men jag är inte redo. Jag är överviktig, har acne och ser förfärlig ut utan smink. Han kommer att dö om han ser mig så här! Jag har jättejobbigt att raka mina ben och bikinilinjen för jag får äckliga utslag och håret växer ut på tre sekunder känns det som. Vad ska jag göra? Mitt självförtroende är i botten.

 • Berättelse 47: Bestulen på självsäkerhet

  12.05.2014 Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

  Viveca fick telefonsamtal från grannkommunen och blev kallad hora, äcklig och ful. Efter panikattacker, psykologhjälp och en flytt mår hon bättre. Hon klarar nu av att stå upp för sina egna åsikter.