Hoppa till huvudinnehåll

mentorskap

 • Fanbäraren ska utvecklas digitalt - medieerfarna Jens Berg axlar mentorroll som ny chefredaktör

  11.07.2019 Västnyland

  Jens Berg gillar att handleda beväringarna.

  Medieprofilen Jens Berg är ny chefredaktör för tidningen Fanbäraren. Han vill utveckla tidningens utseende och ska göra den mer digitalt relevant.

 • Domarlegenden bryter ny mark på fredag i Hakamestä: "Ibland har jag nog tänkt att det här inte blir till någonting"

  31.01.2019 Sport

  Favorin dömmer sin 1000:e match i karriären i Tammerfors.

  Alla tiders mesta domare i den finska ligan, Timo Favorin, går in på ett eget tusental i antalet dömda matcher på fredag i Tammerfors. Spelarna har sin match och domarna sin match, man måste vara med på noterna i bägge, säger 49-åringen inför karriärens 1000:e ligamatch.

 • Världens bästa tennisspelare blir bara äldre och äldre – 19-årige Ruusuvuori drömmer om att klättra i rankingen lika snabbt som mentorn Nieminen

  18.04.2018 Sport

  Det har blivit trängre på världstoppen i tennisen.

  Då Jarkko Nieminen för snart 20 år sedan inledde sin proffskarriär tog det bara två år för honom att slå igenom. Emil Ruusuvuori förväntas bli Finlands nästa toppspelare men för honom blir vägen tuffare.

 • Tuffa politiska förhandlingar i Hangö på målrakan - Kavander, Söderholm och Ekholm får tyngsta posterna

  17.05.2017 Västnyland

  Ordförandeskapet i styrelsen byts ut efter två år.

  Hangös överlägsna röstmagnet, SFP:s Torbjörn Ekholm, känner sig inte mogen att genast ta emot jobbet som ordförande för stadsstyrelsen. Därför delar han posten med Sture Söderholm, som Ekholm beskriver som sin mentor.

 • Mentor mycket viktig då högutbildade nyfinländskor ska hitta jobb

  25.01.2017 Inrikes

  Nyfinländare kan var väldigt ensamma,utan sociala kontakter.

  Som nyfinländare är man ensam och saknar socialt nätverk, konstaterar Dejana Kostic Mertanen med finländsk man och barn och fem år bakom sig i Finland. Tack vare personligt mentorskap via föreningen Monika-Naiset liitto har nio av elva högutbildade invandrarkvinnor fått jobb.

 • Turku Rock Academy får rocka på

  15.11.2016 Åboland

  Åbo stad ger tilläggsanslag på 100 000 euro för nästa år.

  Rockakademin har hittills fått pengar av Undervisnings- och kulturministeriet, men den finansieringen tar slut vid nyår. Eftersom verksamheten varit så lyckad får rockakademin ett tilläggsanslag för att kunna fortsätta och utvecklas.

 • Sista tåget ut i arbetslivet. Vem tar chansen?

  08.09.2016 Yle Fem

  Norsk dokumentär följer ungdomar som lämat skolan på hälft.

  Statstiken i Europa visar att var sjätte ungdom mellan 18 och 24 år lämnar skolan på hälft och faller utanför arbetslivet. I dokumentären följer vi med norska arbetslösa unga som deltar i ett projekt med syfte att få dem ut i arbetslivet. Reglerna är tuffa: Håll tiderna, var drogfri, visa intresse. Annars åker du ut.

 • Vd Christina Dahlblom: "Männen måste få reda på att vi finns"

  08.02.2016 Huvudstadsregionen

  Kvinnor måste nätverka sig till makt och inflytande.

  Christina Dahlblom är företagare, konsult inom ledarskaps- och organisationsutveckling, politiker samt mentor för andra kvinnor. Hon betonar behovet av att nätverk för kvinnor i både näringslivet och politiken.

 • Mentorn kan ge skjuts i karriären

  21.12.2015 Inrikes

  Mentorn kan bidra med erfarenhet och perspektiv.

  Allt fler unga vill ha en mentor för att få fart på karriären, och mentorskap är speciellt populärt bland kvinnor. Männen har helt enkelt inte ett lika stort behov av mentorer, eftersom deras inofficiella nätverk fungerar bättre, säger mentorn och styrelseproffset Carola Teir-Lehtinen.

 • 4 hemlisar för att lyckas i L.A.

  27.07.2015 X3M

  Att lyckas i L.A. - Sammanfattning

  Magnus Silfvenius-Öhman presenterar fyra saker du absolut måste ha koll på för att lyckas i Los Angeles.

 • Mentorkonceptet FIKA blir en del av Luckans verksamhet

  22.06.2015 Östnyland

  Projektfinansieringen avslutas i juni 2015.

  Projektfinansieringen avslutas i juni 2015 men verksamheten kommer att fortsätta som en del av Luckan Integrations verksamhet.

 • Jonas Blomqvist

  21.01.2015 Nyhetsskolan

  Mentor för Yle Nyhetsskolan.

  ”Alla vuxna har varit unga och vill gärna veta vad som är på gång, men har ingen aning om hur ungdomars vardag ser ut i dag. Vem ska kunna berätta om ungdomarnas liv om inte ungdomarna själva?”

 • Bli mentor för en invandrare!

  11.09.2014 Östnyland

  Ställ upp som mentor för en nyinflyttad i Finland. Det uppmanar Fika som ordnar en mentorutbildning i Kulturhuset Grand i Borgå på måndag och tisdag.

 • Kaffe och kulturkrockar

  13.08.2014 Huvudstadsregionen

  Sedan två år tillbaka erbjuder Luckan en mentorstjänst för nyinflyttade utlänningar i huvudstadsregionen. Tjänsten har nu blivit så populär att det inte finns mentorer till alla hugade.

 • FIKA med en nyfinländare

  23.05.2014 Östnyland

  Hör här mera om det nyländska projektet FIKA som vill motverka marginalisering av nyinflyttade och segregering mellan samhällsgrupper.

 • Henrik Nymalm: Han gjorde mitt liv spännande!

  12.05.2014 Tro

  Henrik Nymalm har gått en brokig väg. Han grundade den första vegetariska restaurangen i Helsingfors, engagerade sig i österländska filosofier, utbildade sig till lärare och blev sedan pastor och mentor. Himlaliv i Yle Fem må 12.5. kl 20.30 och därefter 30 dagar på Arenan. Utan landsbegränsningar. Redaktör Nina Granvik. Repris från 2013

 • Bli mentor för invandrare

  06.05.2014 Östnyland

  Nu utbildas mentorer för invandrare i Sibbo. Det är Luckan som i samarbete med kommunen ordnar utbildningen.

 • Yle Nyhetsskolan startar

  02.12.2013 Pressmeddelanden

  Yle inleder ett stort projekt inom mediefostran tillsammans med skolorna. Projektet Yle Nyhetsskolan främjar de ungas mediekompetens och målet är att öka skolelevernas intresse för aktuella frågor och samhället överlag.

 • Rekordmånga mentorer hjälper invandrare

  07.05.2013 Huvudstadsregionen

  Över sextio nya mentorer vill hjälpa nyinflyttade i Finland att bekanta sig med det finländska samhället och den finlandssvenska kulturen. Projektkoordinator Jenny Asplund är glatt överraskad över det stora intresset för Luckans integrationsprojekt FIKA.

 • "Alla kan behöva en mentor"

  10.12.2012 Huvudstadsregionen

  Att vara nyinflyttad i ett nytt land kan vara ganska skrämmande. Språket, kulturen och arbetsmarknaden kan skilja sig stort från hemlandet. Då kan det behövas mentorer. I och med FIKA-projektet växer intresset för mentorskapet i huuvdstadsregionen.

Sidor