Hoppa till huvudinnehåll

antioxidanter

  • Rönnbär – ”superfood” som går till spillo

    12.09.2017 Inrikes

    Människorna går miste om miljontals kilo hälsosam föda.

    Rönnens grenar tyngs just nu av stora mängder bär, men det är nästan endast fåglar som mumsar på dem. Människorna går miste om miljontals kilo hälsosam föda.

  • Sommaren i city: Jag hatar att plocka blåbär

    12.07.2016 Kultur och nöje

    Men hur är det när man plocka dem mitt i Helsingfors?

    Att plocka blåbär är en pärs. Så är det bara. Myggor, älgflugor, ryggvärk, blåa fingrar. Men hur är det när man plocka dem mitt i Helsingfors? Blir det bättre?

  • Superpulver – växter som näringstillskott

    09.10.2015 Yle Fem

    Açai, maqui och carob – vad är det egentligen?

    Så kallade superpulver blir allt vanligare i mathyllor och recept. Så vad ska man egentligen ha dem till?

  • Energikick med superpulver

    09.10.2015 Mat och fritid

    Så mixar du ihop ett nyttigt mellanmål.

    Maquibägare, macabollar eller kanske en spirulinadrink? Här är tipsen för hur du kan använda superpulver i nyttiga mellanmål och energishots.

  • Alexandras näringsguide

    29.03.2015 Hälsa

    Kort om det viktigaste kroppen behöver.

    Alexandra skriver kortfattat om vitaminer, mineraler och antioxidanter - om det viktigaste som våra kroppar behöver.

  • Squash, pumpa och gurka – inflammationshämmare som mättar bra

    08.02.2015 Trädgård

    Pumpa, squash och frilandsgurka är lättodlade i vårt nordiska klimat och brukar ge stora skördar. I slutet av sommaren står man där med enorma mängder zucchini och pumpor som tycks ha tagit över hela trädgården. Då är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att lägga in, frysa ner och fylla förråden.

  • Skillnader mellan ekologisk och vanlig mat

    15.07.2014 Inrikes

    En ny undersökning slår fast att ekologisk mat innehåller mer nyttigheter än konventionellt odlad mat. En professor i näringslära tror ändå inte att ekomat är bättre för hälsan.

  • Rödvin inte så nyttigt som man trott

    13.05.2014 Utrikes

    Rödvin är kanske inte så hälsosamt som många gladeligen trott. Det har amerikanska forskare konstaterat efter att ha studerat effekterna av resveratrol, en av de antioxidanter som finns i rödvin.