Hoppa till huvudinnehåll

applikationer

 • Preventivmedelsapp anmäls i Sverige – 37 kvinnor blev oönskat gravida

  11.01.2018 Hälsa

  Appen har officiell läkemedelsstatus i Europa.

  Den väldigt populära mobilappen, med över en halv miljon användare i världen, skulle näst intill garantera att du inte blir gravid. Nu visar det sig att den eventuellt inte är så bra som utlovat.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  03.12.2017 Barn

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Soite säger upp skjutsavtal i Karleby

  30.10.2017 Österbotten

  Ny upphandlingsrunda väntar.

  Kritiken mot företaget Speys i Karleby och företagets skjutscentral har varit hård under hösten och samkommunen för social-och hälsovården Soite sade på måndagen upp avtalet med företaget och en ny upphandlingsrunda skall ordnas.

 • Arbetsminister Lindström: Det är inte de arbetslösas fel om de inte kan använda den jobbiga nätsidan

  28.10.2017 Samhälle

  Webbverktyget 20 år gammalt och fyller inte dagens behov.

  Webbsidan där arbetslösa ska anmäla sig som arbetssökande har lett till hundratals klagomål. Verktyget är krångligt och föråldrat. Arbetsminister Jari Lindström tar klagomålen på allvar och lovar att problemen åtgärdas. Men ett bättre verktyg kommer till användning först i samband med landskapsreformen. Ingen vet när.

 • Så här fuskar du dig igenom användarvillkoren utan att bli lurad

  05.09.2017 X3M

  Lönar sig att skumma igenom villkoren, men läs inte allt!

  När du registrerar dig på en webbplats eller laddar ner en ny app lönar det sig att skumma igenom användarvillkoren. Istället för att läsa allt uppifrån ner kan det löna sig att granska själva tjänsten - skickar den tillbaka information till grundaren eller använder den sig av dina kontakter?

 • Digiträning: Hur fungerar mobilbanken - och är den säker att använda?

  01.09.2017 Vetamix

  Fem frågor om att sköta bankärenden med mobilen.

  Många sköter redan sina bankärenden främst med hjälp av telefonen. Men hur skiljer sig mobilbanken från nätbanken och hur säkert är det att använda den på telefonen?

 • Digiträning: Nytta och nöje på Youtube - så får du ut mer av videotjänsten

  23.08.2017 Vetamix

  Tips och tricks för större nytta av Youtube.

  Youtube - visst är det tjänsten där man kan roa sig med musikvideor och videoklipp med söta djur? Bland annat, men i själva verket är Youtube en gedigen samling av både nytta och nöje. Vilka instruktioner du än behöver, hittar du dem antagligen på Youtube.

 • Busringningsapp förvirrar finländare – polisen har fått in flera anmälningar

  21.07.2017 Inrikes

  Alla samtal har kommit från numret +358521425364.

  Applikationen JokesPhone har snabbt blivit populär i Finland vilket lett till att många finländare tagit emot konstiga samtal, informerar polisen.

 • Mingla dig till nya affärspartners

  14.07.2017 Inrikes

  30 000 matchningar på Finlandsarenan.

  I år gjorde appen Mingla premiär på Finlandsarenan. Där den kända dejtingappen Tinder hjälper dig att hitta partners i kärlekslivet så hjälper Mingla dig att hitta partners i arbetslivet.

 • Nokia vill hjälpa företag att mäta anställdas aktivitet - hälsoteknik blir vanligare

  27.04.2017 Inrikes

  Ökning med närmare 10 procent jämfört med i fjol.

  Digital hälsa blir allt mer närvarande i hemmen och på arbetsplatserna. Det kan handla om allt från smarta vågar till hälsoappar och aktivitetsarmband. Flera av dem utvecklas av finländska aktörer.

 • Chaufförerna hamnar i rätten men bolaget får alltid sina 20 procent

  23.04.2017 Samhälle

  De flesta Uberchaufförer i Helsingfors betalar inte skatt

  De flesta Uberchaufförer som kör i Helsingfors betalar inte skatt. Det berättar de chaufförer som Svenska Yle har talat med. Se programmet [link:http://arenan.yle.fi/1-3797242;Vem är rädd för Uber?;standard;] i Yle Fem i dag tisdag den 25 april klockan 19.

 • Allt fler unga flickor blir misshandlade i Esbo - och allt fler flickor misshandlar

  28.02.2017 Huvudstadsregionen

  Sellofallen är en bidragande orsak till de höga siffrorna.

  Esbo sticker ut vid en granskning av våld bland unga tjejer i huvudstadsregionen. Fall där offret är en flicka under 15 år har ökat drastiskt de senaste åren. Dessutom har det i januari i år varit rekordmånga fall där flickor misstänks för misshandel.

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  27.02.2017 Utrikes

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Snart kan du spara pengar genom att flytta på lunchpausen

  26.02.2017 X3M

  Snart prissätts kanske mat på samma sätt som flygbiljetter.

  Klockan tolv betalar du tretton euro för din lunch, men väntar du en timme får du den för åtta. Det här kallas dynamisk prissättning och finns kanske snart på en restaurang nära dig.

 • Lär dig mer om Vasa under promenaden

  02.02.2017 Österbotten

  Ny applikation lanserad.

  Promenadappen Vasa Walks ska ge dig information och historiska fakta under din promenad i Vasa centrum. Förhoppningen är att kunna utvidga appen att omfatta hela staden och till och med Kvarkens världsnaturarv.

 • Ny player för de direkta tv-sändningarna på Yle Arenan

  31.01.2017 Yle Fem

  Pausa och välj bildkvalitet för direktsändningar på Arenan.

  Om du tittar på tv-sändningar på Yle Arenan via en webbläsare har du kanske märkt att det ser lite annorlunda ut än tidigare? Arenans nya spelare har tagits i bruk i direktsändningar.

 • Digiträning: Säg hej med en emoji!

  30.01.2017 Vetamix

  Lär dig att ta i bruk emojier.

  Får du underliga meddelanden från din kompis? Det här kan bero på att din mobil saknar ett tangentbord som stöder emojier. I den här digiträningen lär du dig att installera emoji-tangentbordet.

 • Förstärkt verklighet vinner terräng - mässorna blir 3D

  21.01.2017 Inrikes

  Helsingfors mässcentrum är först i världen.

  En mobilapplikation med så kallad förstärkt verkliget ska hjälpa besökare på mässor att navigera bland utställarna. Helsingfors mässcentrum tar som första i världen i bruk den nya uppfinningen.

 • Vår recensionsiver stressar restaurangerna

  07.01.2017 X3M

  Recensionsappar styr oss allt mer när det gäller val av mat.

  Recensionssajter som Eat och Tripadvisor styr oss allt mer när det gäller valet av restaurang. Recensionerna behövs, men de kan bli ett stressmoment för den som jobbar inom branschen.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  13.12.2016 Barn

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Sidor