Hoppa till huvudinnehåll

webbläsare

 • Allt fler flyr reklamen på nätet

  21.08.2015 Inrikes

  Närmare 20 procent av finländarna blockerar reklam.

  Omkring var femte finländska internetanvändare blockerar reklam på internet, och andelen har ökat snabbt under senare år. Det här får konsekvenser både för innehållsproducenter och allmänheten.

 • Mopedgäng lockade läsare på Yle Västnylands webb

  18.08.2014 Västnyland

  Störande mopedtrafik och badförbud i Ekenäs intresserade flest läsare på Yle Västnylands webb vecka 33 (11.8–17.8). Också sport och tjuvar hade en publik.

 • Topp fem på Västnylands webb

  31.03.2014 Västnyland

  Både mindre och större nyheter från Raseborg och Ekenäs intresserade publiken på Yle Västnylands webb den här veckan. Också en artikel om ett gift par som inte kan leva tillsammans engagerade.

 • Nyheter och dagens snack i mobilen

  28.02.2014 Frågor & svar

  Visste du att Svenska.yle.fi faktiskt fungerar lika bra i din smarttelefon som i webbläsaren på din dator? Följsam design är det som gäller just nu, också för Mårten Seiplax som designar och kodar Svenska.yle.fi:s utseende.

 • Topp fem på Västnylands webb

  24.02.2014 Västnyland

  Härvan kring Ekenäs Energi fortsatte engagera läsare på Yle Västnylands webb under sportlovsveckan (vecka 8). Fyra av de fem mest lästa artiklarna på Yle Västnylands webb handlade om Ekenäs Energi.

 • IT-doktorn: Virusskydd på mobilen, vad är adressfältet och varför är texten så stor?

  23.02.2014 Titta och lyssna

  Veckans frågor och svar.

  Denna vecka svarar vi på frågor om man behöver virusskydd på mobilen, vad adressfältet är och varför texten är så stor att man inte ser hela webbsidan.

 • Fullmäktigemötet i Lojo lockade publik på nätet

  16.01.2014 Västnyland

  Lojo sände sitt fullmäktigemöte över nätet för första gången på onsdagen (15.1). De flesta orkade ändå bara följa med mötet i mindre än fem minuter.

 • Unika och mindre unika

  24.11.2013 Frågor & svar

  Svenska.yle.fis nätanalytiker funderar över de unika webbläsarsiffror hon använder dagligen. Vad betyder siffrorna och hur skall man tolka tillväxten?

 • Arenans direktsändningar nu också i mobilen

  20.11.2013 Titta och lyssna

  Alla direktsändningar som finns på Yle Arenan går nu också att titta på med Iphone-, Ipad- och Android-enheter. För att kunna titta på direktsändningarna behöver man ladda ner Arenan-applikationen.

 • Johanna Törn-Mangs: Ingen vill göra sin mamma besviken

  09.09.2013 Frågor & svar

  Tänk på din mamma när du vill få maximal spridning för ditt innehåll i de sociala medierna, uppmanar Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs i en kommentar till augusti månads statistik för Svenska.yle.fi.

 • Johanna Törn-Mangs: Mera skvaller blir det inte

  05.08.2013 Frågor & svar

  En enkät på Svenska.yle.fi visar att folk uppskattar att få nyheter om Svenskfinland och regionerna, medan de tycker vi har för lite ekonominyheter och skvaller. Webbchefen Johanna Törn-Mangs kommenterar.

 • Här lockar Karis mera än Paris

  12.07.2013 Frågor & svar

  "Vi har drygt 100 000 unika webbläsare på vår sajt varje vecka och vill man generalisera så kan man säga att när våra besökare väljer vilka nyheter de vill ta del av på Svenska.yle.fi är Karis viktigare än Paris, och Brändö mera intressant än Burma", skriver Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs i en kommentar till webbstatistiken för juni.

 • Johanna Törn-Mangs: Beroende av klick

  06.06.2013 Debatt

  ”För att försäkra oss om att ni som klickar upplever att ni får ett betydelsefullt innehåll gör vi med jämna mellanrum också kvalitativa undersökningar”, skriver Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs i en kommentar till den webbstatistik som Svenska Yle börjar publicera i dag.

 • Svenska Yle börjar publicera webbstatistik

  06.06.2013 Frågor & svar

  Näthat, Eurovisionen och Skolmusik 2013. Bland annat dessa ämnen återfinns på topplistan över mest lästa texter i maj, när Svenska Yle nu börjar ge ut besökssiffror för webben varje månad. Från och med början av juni börjar Svenska Yle publicera webbstatistik på Svenska.yle.fi.

 • Konditionsdagboken i topp på Yle Östnylands webb

  29.04.2013 Östnyland

  Mathias och Stefans hälsoresa intresserade webbläsarna förra veckan. Dessutom vill många läsa om följetongen med rumpavtrycken i Lovisa.

 • Microsoft fick stora böter av EU

  06.03.2013 Utrikes

  EU-kommissionen har dömt teknikjätten Microsoft till böter på 560 miljoner euro, eftersom företaget inte har uppfyllt sitt löfte om att låta användarna välja webbläsare.

 • Ny lösning på Explorer-buggen utlovas

  19.09.2012 Inrikes

  Microsoft kommer inom de närmaste dagarna med ett nytt och enklare program som skyddar mot de sårbarheter som har uppdagats i webbläsaren Internet Explorer. Det nya skyddsprogrammet ska vara enkelt att installera också om man inte har stora datorkunskaper.

 • EU undersöker Microsoft igen

  17.07.2012 Utrikes

  EU-kommissionen har startat en ny undersökning mot Microsoft som misstänks bryta mot EU:s konkurrensregler. För tre år sedan måste mjukvarujätten gå med på att ändra operativsystemet Windows så att användaren erbjuds andra webbläsare än Microsofts egen Internet Explorer.