Hoppa till huvudinnehåll

demonstrationer (förevisningar)

 • Nya sammandrabbningar i Hongkong: alla skolor håller stängt och kollektivtrafiken begränsas då våldet trappas upp

  14.11.2019 Utrikes

  70 personer har förts till sjukhus efter gårdagens våld.

  Svåra sammandrabbningar mellan Hongkongpolisen och demonstranterna fortsätter för fjärde dagen i rad och har lett till att delar av staden står stilla. Bara efter gårdagens våldsamheter har 70 personer förts till sjukhus.

 • Varför protesterar fransmännen? - "Det fanns en tid då Frankrike hade en röst i världshändelserna"

  08.12.2018 Utrikes

  Staten har traditionellt haft en stark roll.

  I Frankrike har det traditionellt funnits ett starkt statligt inslag i industri och näringsliv. Samtidigt har också statens sociala ansvar betonats. I dag är kritiken mot statsledningen hård.

 • Vasa Andelsbank demonstrerar för VCS

  06.10.2016 Österbotten

  Bankens ledning går med i manifestation.

  Vasa Andelsbank vill se att Vasa centralsjukhus ges status som ett sjukhus med omfattande jour. Bankens personal och ledning kommer att delta i lördagens manifestation för sjukhuset, skriver man i ett pressmeddelande.

 • Massiva demonstrationer mot presidenten i Venezuela

  01.09.2016 Utrikes

  Oppositionen försöker avsätta den impopuläre Maduro.

  I Venezuela har oppositionen på torsdagen kallat till massiva demonstrationer i huvudstaden Caracas mot den socialistiske presidenten Nicolas Maduro. Oppositionen försöker få valkommissionen att ge klartecken för en folkomröstning om presidentens ställning.

 • Bönderna vill se mer än bara tal

  11.03.2016 Österbotten

  Bönderna protesterar mot den dåliga lönsamheten.

  Arga och besvikna bönder intog Senatstorget i Helsingfors. En av dem är Fredrik Grannas från ÖSP. - Beslutsfattarna måste hörsamma oss, säger Grannas.

 • De demonstrerar för studiestödet

  08.03.2016 X3M

  Ida Berg och Cecilia Björkqvist: studiestödet behövs!

  Rör inte studiestödet! Det meddelandet vill studerande få fram under onsdagens (9.3) demonstration i Helsingfors. Ida Berg och Cecilia Björkqvist åker ända från Vasa för att vara med och demonstrera.

 • Demonstranter: Stubb borde ta matematiklektioner

  01.12.2015 Inrikes

  Universitet och högskolor demonstrerade mot nedskärningar

  Regeringen planerar att spara 600 miljoner euro från småbarnsfostran till universitetsutbildningen och det här fick universitetspersonal och studerande att demonstrera runtom i landet.

 • Dags att rädda världen!

  28.11.2015 Debatt

  Vill du att världens ledare ser dig? Kom på klimatmarsch.

  På måndag samlas världens ledare i Paris för FN:s klimatkonferens. Sebastian Österman, arrangör för klimatmarschen på söndag 29.11 kl.12.30, är hoppfull: -Nu börjar det vara sista chansen att fatta gemensamma beslut för att vi inte ska få ännu fler naturkatastrofer.

 • Protester mot Stubb på Helsingfors universitet

  12.11.2015 Huvudstadsregionen

  Alexander Stubb talade på Helsingfors universitets jubileum.

  Finansminister Alexander Stubb talade på torsdag kväll på Helsingfors universitets jubileumsseminarium. Han möttes av buu-rop från demonstranter.

 • Stolt över att jobba på fredag

  16.09.2015 Samhälle

  Vi släcker branden på fel sätt med strejk, anser Tomas Bäck

  Småföretagaren Tomas Bäck i Korsholm gillar inte fackförbundens massmanifestation mot regeringens sparåtgärder som hotar lamslå Finland nu på fredag. Han menar att de strejkande försöker "släcka branden" på fel sätt. Finlands ekonomi har gått på knä många år i följd och statsskulden ökar markant. Någonting måste hända för att bryta nedgången och det är enligt Bäck precis vad Sipiläs regering nu försöker göra med åtstramningspolitiken.

 • Mjölkpriset i botten, bönder ställer till demonstration

  06.09.2015 Österbotten

  Också finländska bönder deltar i Brysseldemonstration

  Först föll Rysslandsmarknaden bort och sedan slopades mjölkkvoterna. På måndag demonstrerar tusentals mjölkbönder i Bryssel. Mjölkpriset är i botten och något måste göras, säger mjölkbonden Mikael Österberg i Kimo i Vörå.

 • "Attitydförändring i trafiken behövs"

  16.08.2015 Inrikes

  Det behövs förbättringar i trafiksäkerheten för cyklister.

  En cykelmarsch i Helsingfors till minne av den cyklist som blev påkörd av en bil tidigare i veckan förlöpte inte utan problem då en buss körde in bland cyklisterna. Den gröna politikern Otso Kivekäs efterlyser attitydförändring bland dem som rör sig i trafiken.

 • Skärpt säkerhet inför lördagens demonstration i Åbo

  04.08.2015 Åboland

  Vi har en dröm-arrangörerna är optimistiska.

  Arrangörerna av demonstrationen Vi har en dröm, för ett öppet och mångkulturellt Finland i Åbo har skärpt sin säkerhet efter oroligheterna vid en demonstration med högerextrema anhängare i Jyväskylä förra veckan.

 • Han kallar det polisstat

  05.06.2015 Kultur och nöje

  Regeringen som stramar åt och förlorar makt

  Den protestanda som blommade ut i Istanbul 2013 lever kvar, trots myndigheternas åtstamningar.

 • Barn i Amsterdams förort kräver vita klasskamrater

  23.05.2015 Utrikes

  90 procent av eleverna har invandrarbakgrund.

  Barn med invandrarbakgrund har demonstrerat i en förort i Amsterdam för att få fler vita klasskamrater. Barnen säger att de har lättare att integreras om de får gå i skola med infödda holländare.

 • Häftiga sammandrabbningar i Frankfurt

  18.03.2015 Utrikes

  Protester mot sparåtgärder i Europa blev våldsamma

  Tusentals demonstranter drabbade samman med polis utanför Europeiska centralbankens nya högkvarter i Frankfurt i Tyskland. Demonstranterna, som protesterar mot sparåtgärder i eurozonen, försökte blockera invigningen av högkvarteret.

 • Polisfrustration

  16.03.2015 Samhälle

  Demonstrerar mot knappare resurser

  Nyligen fylldes Helsingfors centrum av drygt 1000 demonstrerande poliser. Måttet börjar vara rågat med de allt knappare resurserna. Och samtidigt växer högarna av outredda fall.

 • Marsch för Podemos

  31.01.2015 Utrikes

  Tiotusentals människor demonstrerade på lördagen i Madrid till stöd för vänsterpartiet Podemos som fått luft under vingarna efter vänsterpartiet Syrizas valseger i Grekland.

 • Stora motdemonstrationer i Tyskland

  06.01.2015 Utrikes

  De antiislamska protesterna i Tyskland vinner terräng i Dresden. På övriga håll demonstrerade fler människor mot rasism på måndagskvällen.

 • Navalnyj gripen av polis

  30.12.2014 Utrikes

  Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har gripits av polisen. Han greps när han var på väg till demonstrationen mot dagens dom mot honom i Moskva. Enligt nyhetsbyrån AFP ska över hundra demonstranter också ha gripits.

Sidor