Hoppa till huvudinnehåll

scener

 • Torgscenen är fem före färdig i Vasa

  28.04.2017 Österbotten

  På första maj invigs den fasta scenen.

  Den nya scenen på Vasa torg färdigställs som bäst. På första maj invigs den trots att den bakre glasväggen saknas.

 • Här byggs Ledins scen

  14.08.2015 Östnyland

  Förberedelserna inför kvällens konsert är i full gång.

  Förberedelserna inför Tomas Ledin och Måns Zelmerlöws spelning vid slalombacken i Kokon i Borgå är i full gång.

 • Lojo borde satsa på sommarscen

  23.04.2015 Västnyland

  Satsningen i Aurlax sväljer 700 000 euro.

  Lojo borde nästa år reservera 700 000 euro för en ny sommarscen med läktare i Aurlax. Staden ska hitta en trovärdig företagare för verksamheten.

 • Scenkonsten tar paus i Vasa

  02.02.2015 Österbotten

  Det är för få som söker till Novias utbildning i scenkonst i Vasa. Därför tas inga nya studerande in hösten 2015 och hösten 2016. Planen är att hålla uppehåll i två år och därefter ta in studerande igen - antingen i Vasa eller Jakobstad.

 • Om Schopenhauer, Latour och att få stånd på en teaterscen

  17.11.2014 Kultur och nöje

  När jag var på teaterfestivalen Baltic Circle i Helsingfors såg jag bl.a. Iggy Malmborgs soloperformance b o n e r. Jag blev djupt imponerad av hans föreställning, eller verk som han föredrar att kalla det. Verket väckte många frågor i mig. Så jag stämde träff med honom dagen efter för att få svar på några av dem.

 • Ljuv älsklighet möter arrogant mörker

  03.09.2014 Kultur och nöje

  Bitterljuv och oförenlig kärlek berättar Nationaloperans Onegin om. Koreografen John Crankos balettversion från 1965 hade premiär på vår Nationalopera år 2000, nu är det dags för en nytändning av detta passionerade dansdrama.

 • Sommarscen på torget

  13.05.2014 Österbotten

  Vasa stad erbjuder olika kultur- och fritidsaktörer en plattform och möjlighet att uppträda avgiftsfritt på torget i sommar. Som en del av upplivandet av torget och centrum sätter staden upp en sommarscen.

 • ”Sången är felfri men kontakten till publiken saknas”

  04.05.2014 Eurovision

  På lördag övade Softengine för andra gången på Eurovisionsscenen i Köpenhamn. Bandets killar var nöjda, men ESC-kommentatorn Eva Frantz märkte några saker som ännu kunde förbättras. Se video från repetitionen!

 • Eurovisionsscenen bjuder på oändliga möjligheter

  26.04.2014 Eurovision

  DR avslöjar i en video en del av vad årets massiva Eurovisionsscen kan bjuda på, och det är en färgsprakande ljusshow utan like. För att inte prata om vattenbassängen på scenen.

 • Domkyrkan stängs igen för filminspelning

  27.02.2014 Åboland

  Fredagen den 7 mars kommer Åbo domkyrka att stänga dörrarna för allmänheten på grund av filminspelning.

 • Över 90 döda i indisk festivalpanik

  13.10.2013 Utrikes

  Över 90 människor har omkommit i delstaten Madhya Pradesh i centrala Indien då panik utbröt i samband med en religiös festival. Hinduerna firar Durga Puja och miljoner indier vallfärdar till olika tempel för att fira gudinnan Durga.

 • Kaos - humor med botten i allvar

  10.10.2013 Österbotten

  Om en dryg vecka är det premiär för Wasa teaters uppsättning av Kaos, en tragikomedi om tre kvinnor som försöker få livspusslet att gå ihop. Det är ny finsk dramatik skriven av Mika Myllyaho, som nu ska ut på turné på de österbottniska regionscenerna.

 • "Nu blir det mera naket och ärligt"

  11.07.2013 Kultur och nöje

  Borta bra men hemma bäst! Musikern Frida Andersson har bott tre år i Stockholm men hemma i Ekenäs njuter hon av sommaren och lugnet. Trots det trivs hon bra i Sverige eftersom musiklivet ger henne större möjligheter där.

 • 3000 har sett Mio min Mio

  10.07.2013 Västnyland

  Drygt 3000 personer har hittills sett Mio min Mio på Raseborgs sommarteater.

 • Lovisa och Lovisabor ses på filmduken

  20.06.2013 Östnyland

  Som bäst spelas familjefilmen “Onneli ja Anneli” in i Lovisa. Produktionsbolaget har sökt efter statister och Lovisaborna har varit ivriga. Se video och bilder.

 • Glimtar ur Svenska Teaterns moderna historia

  28.05.2013 Arkivet

  Svenska Teatern har haft turbulenta år.

  Svenska Teatern har haft turbulenta år. Här följer vi Svenska Teaterns från 1987 till 2012. Från de första tankarna på en finsk publik genom många chefer och hajpade produktioner till kontraktet med Benny Andersson och Björn Ulvaeus och Kristina från Duvemåla.

 • Vi besöker Svenska Teatern

  28.05.2013 Arkivet

  Vi får besöka alla skrymslen och vrår i teaterbyggnaden.

  Carl Mesterton besöker Svenska Teatern i Helsingfors. Vi får besöka alla skrymslen och vrår i teaterbyggnaden. Och är det överhuvudtaget möjligt att få det att fungera ekonomiskt.

 • Västnyland är en bra grogrund för unga artister

  15.03.2013 Inrikes

  Västnyland har en bra grogrund för nya unga artister. Det är det rika kulturlivet med skolmusikaler och amatörteater som hjälper unga förmågor att komma fram.

 • Leppäkoski efterträder Strang på Lillan

  22.11.2012 Kultur och nöje

  Lilla Teatern, det vill säga Helsingfors Stadsteaters svenska scen, byter chef. Regissören Raila Leppäkoski blir ny konstnärlig ledare och efterträder Pekka Strang.

 • Nya Rampen gör videokonst live

  10.11.2012 Kultur och nöje

  Finlandssvenska Nya Rampen och svenska Institutets teaterresa fortsätter. Förra produktionen Conte D’amour undersökte den romantiska kärlekens mörka sidor. Nu bjuder Baltic Circle-festivalen i Helsingfors på uppföljningen; We love Africa and Africa loves us. Tomas Jansson recenserar.

Sidor