Hoppa till huvudinnehåll

delegationer

 • 70- årig kamp för en levande skärgård - "vi ville visa att skärgårdsborna har rätt att bo i skärgården"

  05.06.2018 Åboland

  Skärgårdspolitiken firas i Åbo.

  I 70 år har man bedrivit skärgårdspolitik i Finland och nästan lika länge har skärgårdsdelegationen jobbat för frågor som berör invånarna i skärgården. Mycket har hänt under åren, men hotet om avfolkning och bristande service är frågor som alltjämt väcker oro.

 • Video visar hur skarven påverkar miljön

  19.10.2015 Österbotten

  Den video som visades för EUs tjänstemän finns nu på nätet.

  Den video som Österbottens fiskarförbund visade för EU-tjänstemän i Bryssel förra veckan är nu publicerad på fiskarförbundets webb.

 • Delegation diskuterar skarvar i Bryssel

  09.10.2015 Österbotten

  Tolkningen av EU:s fågeldirektiv föremål för diskussion.

  En grupp på 25 personer åker till Bryssel på måndag för att tala om skarven. Gruppen består av deltagare från Nyland, Åboland och Österbotten.

 • "Finlands agerande beklagligt"

  05.07.2015 Inrikes

  Rysslands enda OSSE-delegat besviken på Finland.

  Dumaledamoten Nikolaj Kovalev säger att Finlands beslut att stoppa de ryska delegater som finns på EU:s sanktionslista inverkar på relationerna länderna emellan. Enligt Kovalev är det beklagligt att Finland inte lät de ryska delegaterna delta i OSSE-mötet.

 • Barösundsbutiken: Inga löften av cheferna

  15.05.2014 Västnyland

  Den delegation från Barösunds byaråd som på onsdagen (14.5) träffade chefer för Varuboden-Osla fick inga löften om att butiken i Barösund i Ingå kan fortsätta som en åretruntbutik. Som bäst pågår samarbetsförhandlingar och ett slutligt besked om butikens öde fattas senare.

 • Tröga fredsförhandlingar om Sydsudan

  06.01.2014 Utrikes

  Fredsförhandlingarna om Sydsudan inleddes på söndagen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Delegationerna som representerar president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar möttes då för första gången. Också Kina deltar i medlingen.

 • Etiopien ordnar fredssamtal om Sydsudan

  02.01.2014 Utrikes

  De stridande parterna i Sydsudan ska träffas för första gången i ett försök att lösa den politiska krisen i landet. Både president Salva Kiir och vice-president Riek Machar har sänt delegationer till Etiopien som medlar mellan parterna.

 • Haglund: Guggenheim vill ha med staten i finansieringen

  05.08.2013 Inrikes

  Guggenheim-museets delegation träffade den högsta ledningen i Helsingfors samt SFP:s ordförande, försvarsminister Carl Haglund, på måndagen. Enligt Haglund försöker museirepresentanterna få med staten i finansieringen av projektet.

 • Uljas: Polisen visste om hotet i Jyväskylä

  02.02.2013 Inrikes

  Skyddspolisen var medveten om hotet mot presentationen av boken Äärioikeisto Suomessa i Jyväskylä, skriver studenttidningen i östra Finland Uljas. Enligt Uljas hade högerextremisterna meddelat på Facebook att de överväger att skicka en delegation till presentationen.

 • Professor Walden fortsätter i forskningsetiska delegationen

  24.01.2013 Åboland

  Vad är etiskt rätt och försvarbart inom forskningen? Det ska professor Pirkko Walden från Åbo Akademi besluta om.

 • Presidenten tog emot julgäddan - se bilder

  20.12.2012 Åboland

  Traditionen med en julgädda från Korpo fortsätter också under president Sauli Niinistös tid. En delegation från Korpo uppvaktade presidenten med en gädda på torsdagen.

 • Ännu finns hopp för Harparskog daghem

  04.12.2012 Västnyland

  Loppet är kanske inte heller kört för Harparskog daghem ännu. Igår (3.12) uppvaktades stadens ledning av en delegation från Harparskog som vill sätta stopp för stängningen av daghemmet.

 • Novia fick inga löften om fler tradenomplatser

  10.10.2012 Österbotten

  Förståelse, men inga löften om resurser för fler studieplatser. Det var vad en delegation från yrkeshögskolan Novia fick med sig hem från ett förhandlingsmöte på undervisnings- och kulturministeriet.

 • Sibbo skärgårdsdelegation risar planförslag

  04.07.2012 Östnyland

  Sibbo skärgårdsdelegation tycker att förslaget till etapplandskapsplan för Nyland har flera brister. Ett stort problem med planen är, enligt skärgårdsdelegationens ordförande Gunilla Holmberg, att det satsas för mycket på tätorterna

 • Delegation för minoriteter börjar i dag

  01.07.2012 Inrikes

  Den delegation för minoriteter som regeringen installerat börjar sin verksamhet i dag. Delegationen ska bland annat jobba för att förebygga etnisk diskriminering i Finland. Eva Biaudet är delegationens ordförande.

 • Västnyländska politiker träffar arbetsministern

  27.06.2012 Västnyland

  Västnyländska politiker engagerar sig efter beskedet om FNsteels konkurs. En västnyländsk delegation från Finlands svenska socialdemokrater träffar arbetsminister Lauri Ihalainen (SDP) i morgon.