Hoppa till huvudinnehåll

mannens ställning

 • Filmrecension: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja – gräv fram näsdukarna, den finske mannen är förändrad!

  24.08.2018 Kultur och nöje

  Fristående uppföljare laddad med hjärta och smärta.

  År 2014 toppade Dome Karukoskis filmatisering av Tuomas Kyrös litterära gestalt Mielensäpahoittaja listan över mest sedda filmer i Finland. Det är svårt att upprepa en sådan succé, men Tiina Lymi har alla förutsättningar att lyckas.

 • Psykologen Tony Dunderfelt: Mjukismannen duger inte för den moderna kvinnan

  15.01.2016 Familj

  Det fiffiga, jämställda kvinnan vill inte ha en yes-man.

  Då Befolkningsförbundets Heli Vaaranen skrev en insändare i Helsingin sanomat, öppnade hon portarna till en svallvåg av respons. Vaaranen skrev att hon är bekymrad över den finländska mannens ställning i familjerna. Hon skrev att männen upplever att de förlöjligas och inte tas på allvar. Och att döma av reaktionerna har Vaaranen träffat en öm punkt.

 • Jenna Vierinen: Kön - ett föråldrat begrepp?

  26.09.2015 Österbotten

  Vilket kön du har är upp till dig själv.

  Alla är vi olika och det är helt okej. Om en tjej vill ha en rosa klänning är det helt okej. Lika okej borde det vara att en kille också vill ha det. Kan vi inte bara komma överens om att det handlar om unika individer och därmed skippa könsindelningen, skriver bloggaren Jenna Vierinen.

 • Befria mannen?

  24.03.2010 Arkivet

  Vad diskuterar mansgruppen Adam?

  På 1970-talet när feminismen slog igenom började också män diskutera traditionell manlighet och hur det är att vara man, t.ex. i mansgrupper. Vad diskuterar mansgruppen Adam?