Hoppa till huvudinnehåll

danser

 • Svenska Yle live: Danspaviljongen på Ramsholmen i Ekenäs ska väckas ur sin törnrosasömn

  17.05.2019 Västnyland

  Följ med när festplatsen på Ramsholmen snyggas upp.

  Nämn Ramsholmen för en lite äldre Ekenäsbo och hen lyser upp eller får ett hemlighetsfullt Mona Lisa-leende på sina läppar. Här i danspaviljongen har många upplevt en romans, kanske sin första kyss och haft väldigt roliga sommarkvällar på dansgolvet eller utomhus bakom någon lummig buske.

 • The Internet inbjuder till mysig samvaro

  12.11.2015 Inrikes

  Det är inget tvång att följa med föreställningen hela tiden.

  Den svenske koreografen Mårten Spångberg är ännu rätt så okänd för den finländska publiken. Till The Internet uppmanas man att komma och hänga med, mobilen får vara på och en pratstund med kompisen är helt okej.

 • Banbrytande fotbollsdans från Norge

  29.10.2015 Kultur och nöje

  Danskompani från Norge i en spektakulär fotbollsdans.

  Hårdrock, testosteron och spektakulära rörelser. Mi Wegelius ser en fotbollsdans som säger mycket om oss som människodjur.

 • Virvlande klänningar och flängande frackar

  13.02.2015 Nyhetsskolan

  De gamlas dans i Lovisa.

  Äntligen får tvåorna vid gymnasierna i Lovisa fira de gamlas dans efter att ha övat en gång i veckan sedan oktober.

 • Håkan Streng in i Guldklassen

  18.10.2014 Kultur och nöje

  Håkan Streng har fått 40 veckor fullt på Danslistan och åker in i Guldklassen med låten Möte i gränden. Han utmanade förra hösten och vännerna och fansen har troget röstat allt sedan dess. Själv säger Håkan Streng att han känner sig som efter ett maratonlopp, trött men segerrusig.

 • Den nya midsommardansen

  21.06.2014 X3M

  Midsommar innebär ofta dans runt midsommarstången. Vare sig det är en traditionell stång (eller något annat) så bör en dans uppstå någon gång under helgens lopp. Här är stegen för vår nya midsommardans.

 • Guld för Högtryck

  16.05.2014 Musik

  Åländska Högtryck har tagit plats i Danslistans Guldklass. Efter ett helt år på listan med låten Min stund på jorden kan bandet räkna in 13 veckor på första plats. De övriga veckorna har låten för det mesta legat bland topp-3. - Dethär känns jätteroligt! Vi är superglada allihop, säger Ramona Nordberg, solist i Högtryck.

 • Spelmän, kör och rockabilly

  14.03.2014 Musik

  Både spelmän, körsångare och norsk rockabilly ingår i Danslistans repertoar för tillfället. Norska The Teddybears (bilden) utmanar med äkta 80-tals rockabilly. Dessutom testas gitarrmusik med två österbottningar, Per-Erik Krooks och Charles Plogman.

 • I Karleby är det hålligång på äldreboendet

  07.02.2014 Österbotten

  På äldreboendet Furuåsen i Karleby finns två anställda vars jobb går ut på att hitta aktiviteter åt de äldre. Det innebär en hel del "hålligång" som 71-åriga Allan Hartell kallar det. Han är gärna med på både dans och fiskefärder.

 • Högtryck fortsätter i toppen

  06.12.2013 Musik

  Åländska Högtryck fortsätter regera på Danslistan. Den här veckan var ålänningarna klar etta. Också i övrigt sitter banden och artisterna stadigt på listan just nu. Utmanare har svårt att ge de etablerade en riktig match. Endast Marika Forsander och Jörgen Furu var nära med sin julduett.

 • Gustaviansk afton i Oravais

  24.09.2013 Österbotten

  Oravais historiska förening firar 20 årsjubileum tillsammans med likaledes jubilerande Barnkulturprojektet BARK - som har 5 år på nacken. Detta görs med en Gustaviansk afton den 5 oktober.

 • Åke Blomqvist visste att kvinnor får man i dansens virvlar

  23.09.2013 Arkivet

  Dansens grand old man charmade kvinnor med följsam dans.

  Dansens grand old man, Åke Blomqvist, charmade kvinnor med följsam dans och kärleksfull uppmärksamhet.

 • Flamingo tog andra plats

  23.08.2013 Musik

  Flamingokvintetten är en av veckans nykomlingar och tog genast en fin andra plats med sången En dag.

 • Höststart för Danslistan

  16.08.2013 Musik

  Danslistan är tillbaka! Dansbandsvännerna har väntat ivrigt på att vi ska komma igång igen och närmare 1000 personer har röstat fram den första listan. Ett par av de riktigt gamla legenderna är nu med på vår finlandssvenska topplista.

 • Ta mej tillbaka utmanar

  24.05.2013 Musik

  Peter Svanströms duett med Sonja Biskop Ta mej tillbaka (till sommaren) är veckans finlandssvenska utmanare på Danslistan.

 • Trettio år av musikskola på Kimitoön

  05.02.2013 Åboland

  Kimitoöns musikskola fyller i år trettioår och firar med stor jubileumskonsert i Villa Lande. Skolan som började med åttiosju elever har i dag hundraåttio barn eller unga som studerar dans eller musik.

 • Östnyländska män dansar om rollerna i sitt liv

  08.11.2012 Kultur och nöje

  Åtta män från Lovisa, alla amatörer när det gäller dans, arbetar med ett dansprojekt om mäns olika roller. En video om deras arbete ligger ute på nätet, premiär för själva föreställningen utlovas i februari nästa år. Se videon inne i artikeln!

 • Sommaren på Dansholmen i Tolkis halvvägs

  20.07.2012 Östnyland

  Dansholmen i Tolkis har inte haft lika mycket publik i år som under tidigare somrar. Midsommardansen förstördes av störtregn och blåst. På söndag blir det barnfest på Dansholmen.

 • Thorleifs tar farväl av den österbottniska publiken

  06.07.2012 Österbotten

  Dansbandet Thorleifs är ute på sin så kallade "tack och farväl"-turné. I kväll spelar de på Arken i Korsholm och i morgon i Åminne folkpark i Malax.

 • Med baletten som yrke

  04.06.2012 Arkivet

  Är det en dans på rosor att vara balettdansör?

  Är det en dans på rosor att vara balettdansör? Hur ser vardagen ut för en balettdansare?

Sidor