Hoppa till huvudinnehåll

logdans

 • Guns Rosor bjuder upp till dans

  12.02.2016 X3M

  Österbottens yngsta dansbandskungar är publikfavoriter.

  Guns Rosor har hållit på med dansbandsmusik sedan de var 13 och14 år gamla. I dagsläget är de 16 och 17 år och populariteten bara ökar.

 • Dansdax lever sin dröm

  08.01.2016 Kultur och nöje

  Dansdax har ett succéår bakom sig.

  Österbottniska dansbandet Dansdax har ett succéår bakom sig. Bandet gjorde en omstart och återtog bandnamnet ifjol vintras. Killarna släppte en EP skiva och har snart ett helt år bakom sig på Radio Vegas danslista. Dessutom just nu på första plats.

 • I kväll dansas det juldans

  26.12.2015 Inrikes

  Den vuxna publiken föredrar dansbandsmusik.

  Lördag kväll väntas bli livlig på nattklubbar och barer runtom i landet. Juldansen är tradition, och då julannandag infaller på en lördag kommer mer folk än vanligt att vara i farten.

 • Det startade med Atlantis ur transistorradion

  22.11.2015 Kultur och nöje

  För Uffe Forsström har ståltrådsmusiken betytt allt.

  En gång diggare, alltid diggare. Det gäller många musikstilar, men alldeles särskilt ståltrådsmusiken. Uffe Forsström, gitarrist och sångare i gitarrbandet The Re-Sounds, fastnade sommaren 1963 och har aldrig kommit loss.

 • Dansbandet Elisa´s tar en paus

  16.10.2015 Kultur och nöje

  Svenska dansbandet Elisa´s är på topp, men tar en paus

  De var Sveriges yngsta dansband när de slog igenom år 2010. Bandmedlemmarna var skolkompisar i Skövde. Segern i Dansbandskampen förde dem ut till dansbanorna i Norden.

 • Lasse Stefanz om människans bästa vän

  25.09.2015 Kultur och nöje

  Lasse Stefanz toppar Danslistan.

  Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.

 • Christina Lindberg fick in en fullträff

  21.08.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg röstades till första plats på Danslistan

  Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.

 • Sommarquiz: dans på logen

  06.08.2015 Kultur och nöje

  Fem snabba frågor om dans på logen.

  Var ligger den klassiska Dansholmen? Dansbandet Vikingarna har många skivor som heter Kramgoa låtar. Men ungefär hur många? Det är några av de frågor som dagens sommarquiz handlar om!

 • Thomas Lundins tango på Danslistan

  29.05.2015 Kultur och nöje

  Thomas Lundin utmanar med tangon Sommar för evigt igen

  Nyskrivna tangon Sommar för evigt igen har gett namn åt Thomas Lundins nya visskiva. En glad låt med mycket solsken och sommar, vilket också är temat för Lundins andra soloalbum.

 • Hans Martin kom hem och bildade band

  24.04.2015 Kultur och nöje

  Hans Martins nionde soloskiva kommer i höst

  Den här våren har det gått 35 år sedan Hans Martin startade upp Tommys hemma i Sundom. Efter några år i Sverige valde han mellan ett sommarhus i Stockholms skärgård och en återflytt till österbotten. Hemma vägde tyngst. Martin lämnade både Sverige och ett erbjudande om att spela i ett proffsband. Istället grundade han Tommys.

 • Contrazt genom alla dessa år

  17.04.2015 Kultur och nöje

  Norska Contrazt har ännu inte fått in en fullträff

  Norska dansbandet Contrazt har gjort fem korta visiter på Vegas Danslista, men aldrig lyckats ta en plats bland de 10 bästa. Bandet har testats med egna låtar, men också med en cover på Hasse Anderssons vackra låt Det handlar om att leva (Det hainnle om å leve) samt med Lasse Stefanz hiten Nere på söder. Nu är det kanske sjätte gången gillt.

 • Ännu en Martin

  03.04.2015 Kultur och nöje

  Hasses bror Janne Martin och hans band

  Dansbandsvärlden känner Hans Martin som grundare av Tommys och som låtskrivare tillsammans med hustrun Gunborg. Men hans mindre kända bror Janne Martin har också sitt eget dansband hemma i Sverige. Och vad heter det? Jo Janne Martins, naturligtvis.

 • Vem kan ge Tommys en match?

  12.03.2015 Kultur och nöje

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.

 • Land och rike runt i 30 år

  06.03.2015 Kultur och nöje

  Susann Sonntag´s har bokstavligen rest land och rike runt i 30 års tid. Bandets första produktion Land och rike runt släpptes både på lp, kassett och cd. Sannes, som bandet hette då, var därmed föregångare i Svenskfinland. Ingen annan hade släppt en cd-skiva före 1988.

 • Mona G fortfarande på G

  30.01.2015 Kultur och nöje

  Dansbandssångerskan Mona G är still going strong efter över 40 år i branschen. Hennes senaste radiosingel Jag glömmer ej men jag går vidare röstades in på Danslistans sjunde plats. Som vanligt står Mona Gustafsson för både text och musik själv, vilket inte är helt vanligt bland dansbandsmusikerna.

 • Henrik Åberg debuterar med julalbum

  05.12.2014 Kultur och nöje

  Svenska sångaren Henrik Åberg har släppt sin första julskiva, Mitt julalbum. Här blandas låtar på svenska och engelska och Christmas is Here är Åbergs egen komposition, med text av Angelica Snygg.

 • Dansbandet Elisa´s är här igen

  24.10.2014 Kultur och nöje

  Dansbandet Elisa´s har gästat både Vegalistan och Danslistan under de senaste åren. Nu är de ute med nytt material med Henrik Sethsson som producent. Det är också han som skrivit singeln Tänk om vi aldrig, som utmanar på Danslistan.

 • Canyons I en annan värld på Danslistan

  03.10.2014 Kultur och nöje

  Svenska dansbandet Canyons utmanar på Danslistan med en cover på Stiftelsens fjolårslåt En annan värld. I Canyons arrangemang blir det en buggversion av låten, som fått titeln I en annan värld. Sångerskan Tina Svensson ger sitt allt för att göra låten rättvisa.

 • Danslistan bjuder in nya jurymedlemmar

  29.08.2014 Vega

  Danslistan välkomnar höstens nya jurymedlemmar som anmält intresse att vara med. Men ännu finns det öppna platser i den femtio hövdade truppen. Alla åldrar, kvinnor och män från hela svenskfinland är välkomna med. Enda som krävs är att du gillar dansmusik och är beredd att rösta varje vecka!

 • Fernandoz först ut som etta

  22.08.2014 Kultur och nöje

  Värmländska dansbandet Fernandoz gör en riktigt storstilad comeback på Danslistan. I tiderna gjorde de rekord på Vegalistan med låten En helt ny dag. Nu blev det igen röster som räckte till första plats på höstens första Danslista.

Sidor