Hoppa till huvudinnehåll

sociala nätverk

 • Nu är det kvinnornas tur att bygga nätverk - entreprenören bakom kvinnoön i Ekenäs talar ut

  09.02.2018 Västnyland

  Ön är ett sätt för kvinnor att få inspiration och kontakter.

  Semesterön i Ekenäs där bara kvinnor är välkomna har väckt uppmärksamhet och reaktioner i hela världen. Nu talar affärskvinnan Kristina Roth ut om tanken med en ö där män inte har någon naturlig plats.

 • DNA:s styrelseordförande lämnar Börsklubben: Orkar inte längre vänta på att också kvinnor ska släppas in

  20.01.2018 Inrikes

  Enligt Korhonen diskriminerar Börsklubben kvinnor.

  Telebolaget DNA:s styrelseordförande Pertti Korhonen är sedan början av det här året inte längre medlem i Börsklubben - en klubb där bara män får vara medlemmar. Korhonen anser att klubbens verksamhet innebär diskriminering av kvinnor.

 • Google lanserar Facebookliknande tjänst

  21.07.2017 Utrikes

  "Handlar om dina intressen."

  Google introducerar personligt relaterade flöden till smarttelefoner. Med den nya funktionen kan sökjätten direkt konkurrera med sociala nätverk som Facebook.

 • Har Juha Sipilä byggt upp sin förmögenhet genom att roffa åt sig skattemedel?

  09.06.2017 Inrikes

  Seura: Allt bygger på trixande i Bästa broder-nätverk.

  En omfattande artikel i tidsskriften Seura väcker frågor om statsminister Juha Sipiläs affärer. Gång på gång har statliga fonder som Sipilä har kunnat påverka beviljat stöd till företag som Sipilä ägt aktier i.

 • Så fungerar nazisternas nätverk

  15.05.2016 Samhälle

  Så fungerar nazisternas nätverk.

  Högerextremister världen över har välfungerande nätverk. De sprider information, musik och propaganda. De samarbetar och hjälper varandra. Samtidigt blir det allt vanligare med öppet högerextrema internationella storsamlingar, och nynazisterna i väst tycks ha hittat samarbetspartners i Ryssland.

 • BBC: Pedofiler delar bilder på barn på Facebook

  13.02.2016 Utrikes

  Sociala nätverket reagerar inte på anmälningar.

  Pedofiler utnyttjar hemliga grupper på Facebook för att dela bilder på barn utan att Facebook gör något åt det, rapporterar brittiska BBC.

 • Hangöbornas hjälpande hand måste kanske sluta

  12.11.2015 Västnyland

  Staden föreslås sluta köpa tjänst av Hangö gatumission.

  Jobbet som social disponent är i vågskålen i Hangö. Staden föreslås sluta köpa tjänsten av Hangö gatumission. Tjänsten används främst av utstötta och ensamma personer i samhället.

 • Facebook och Instagram knäade

  27.01.2015 Utrikes

  De sociala nätverkstjänsterna Facebook och Instagram låg nere under en stund på tisdagsmorgonen. Det är oklart vad problemen berodde på.

 • Bostadslös på grund av bostadsbrist

  21.11.2014 Arkivet

  Bostadslös är inte värdelös.

  Att en människa är bostadslös betyder inte att hon är värdelös. Då det inte finns bostäder blir personer bostadslösa. Orsakerna kan vara många: sjukdom, missbruk, vräkning, arbetslöshet eller bara otur. Och bland de bostadslösa hittas ensamstående män, frånskilda mödrar med små barn och åldringar.

 • Nytt socialt nätverk utan reklam lockar

  29.09.2014 X3M

  Det senaste nya sociala nätverket heter Ello. Deras sajt ska vara fri från reklam och användarnas information kommer aldrig att säljas vidare i marknadsföringssyften. De senaste dagarna har antalet användare ökat explosionsartat.

 • Alla är vi bekräftelsenarkomaner

  04.09.2014 X3M

  Varför beter du dig som du gör på sociala medier? Är du narcissist, en iakttagare eller stalker? Henrik Sköld är expert på sociala medier och har svaren på varför vi lägger upp selfie efter selfie eller sitter och muttrar åt hur andra beter sig.

 • "Att skratta tillsammans skyddar journalister"

  04.06.2014 Kultur och nöje

  Det är viktigt att skratta tillsammans på jobbet, säger journalisten Paula Salovaara. Skrattet skyddar både mot stunder när man begår misstag, och i förväg mot stunder, då man jobbar med svåra, stora och hemska nyheter.

 • Sociala nätverk kan vara orsaken till osäkerhet

  28.05.2014 Nyhetsskolan

  Facebook har nyligen integrerat en möjlighet att skapa en kortfilm av sina höjdpunkter på sidan. Man får se sina mest gillade bilder och status. Det här är bara något som "populära" personer vill göra, för vem vill få en påminnelse att man har lite vänner?

 • "Var och en av oss begår tankebrott"

  27.05.2014 Inrikes

  Kvinnan och mannen som hade planerat ett attentat mot Helsingfors universitet hade tankar som egentligen inte är helt ovanliga. Var och en av oss begår så kallade tankebrott i något skede av livet, säger Kauko Aromaa, som är professor i kriminologi.

 • "De flesta vill inte vara mobbare"

  16.05.2014 Österbotten

  Att upptäcka och jobba mot mobbningen har blivit svårare i och med de sociala medierna. I Borgaregatans skola i Vasa finns en antimobbningsgrupp som löser de flesta mobbningsfallen.

 • Henkki Aldén är större än Kim Herold

  28.04.2014 X3M

  Den 66-åriga pensionerade potatisbonden från Pernå har gått förbi många finlandssvenska storheter på Instagram.

 • Henkki Aldén kör #beastmode på Instagram

  14.04.2014 X3M

  Nickes 66-åriga pappa fortsätter att leverera på Instagram.

 • Erdogan upprörd över Twitterdomen

  04.04.2014 Utrikes

  Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan är upprörd över konstitutionsdomstolens beslut att häva förbudet mot mikrobloggen Twitter. Samtidigt hävde en annan turkisk domstol förbudet mot Youtube.

 • Val + Twitter = Sant

  28.02.2014 Debatt
 • Unga köper droger på sociala medier

  11.02.2014 Inrikes

  Unga säljer och köper allt mer droger via de sociala medierna. Enligt polisen är det här svårt att förhindra. Problemet är störst i större städer.

Sidor