Hoppa till huvudinnehåll

söner

 • ”Sorgen är ett helvetes fängelse” – Naja Marie Aidt skriver om sorgen efter sonen som dog i en våldsam olycka

  27.05.2018 Kultur och nöje

  Carl var 25 år gammal när han dog en våldsam död.

  Carl var 25 år gammal när han dog en plötslig och våldsam död. I boken Har döden tagit något ifrån dig så ge det tillbaka skriver författaren Naja Marie Aidt om smärtan, sorgen och saknaden efter sin son.

 • Prinsessan Diana får staty utanför Kensington Palace

  29.01.2017 Utrikes

  I år har det gått 20 år sedan Diana omkom i en bilolycka.

  I augusti har det gått 20 år sedan Storbritannien chockades av nyheten om prinsessan Dianas bortgång i en bilkrasch. Nu ska hennes minne hedras med en staty.

 • Thomas Elfgren utredde folkmordet i Rwanda och blev flerbarnspappa

  20.05.2014 Arkivet

  Elfgren adoptopterade sex fullvuxna barn från Rwanda.

  Thomas Elfgren reste till Kigali, Rwanda för att utreda den s.k. Borgåpastorns inblandning i folkmordet 1994. Han stannade i Rwanda och adoptopterade sex fullvuxna barn.

 • Tove Jansson läser Trollkarlens hatt

  06.05.2014 Arkivet

  Sniff, Snusmumriken och Mumintrollet hittar en hatt.

  Trollkarlens hatt utspelar sig en sommar i Mumindalen. Sniff, Snusmumriken och Mumintrollet hittar en hatt, som visar sig ha magiska egenskaper. Allt som placeras i hatten förvandlas, vilket leder till märkligheter och förväxlingar.

 • Otryggt att åka buss i våldtäktsstaden

  16.12.2013 Utrikes

  - Det är klart att jag är rädd. Men jag måste ta bussen för att komma till universitetet, säger Nancy Manchanda som står och väntar på bussen på en busshållplats i södra Delhi. För ett år sedan steg en annan ung kvinna på en buss på samma busshållplats. Hon blev brutalt våldtagen av flera unga män på bussen.

 • Pappa och fotograf Johannes Runeberg

  05.11.2013 Arkivet

  Ekonomiskt katastrofalt att skaffa barn i Finland?

  Är det ekonomiskt katastrofalt att skaffa barn i sjuttiotalets Finland? Finns det en framtid för familjen? Johannes Runeberg, fotograf och pappa, är nöjd med livet trots att det ibland är svårt att få allt att gå ihop.

 • Fadersrollen i förändring

  04.11.2013 Vega

  - Älgjakten och efterarbetet är ett utmärkt sätt för fäder och söner/döttrar att umgås naturligt. Dessutom är det en viktig, jordnära kunskap att föra vidare i generationerna. Det säger jordbrukaren, agrologen och Politices doktorn Lorentz Uthardt i Malax.

 • Bokkalaset inspirerar unga läsare

  03.10.2013 Västnyland

  Bokkalaset i Ekenäs satsar stort på barn och unga. Förskolebarn och förstaklassister bjöds på bilderboksparad.

 • "Det finns pojkar som lämnas utan stöd"

  19.09.2013 Inrikes

  De vuxna i skolan kan göra mycket, men bara om relationen är god. Det säger Harry Lunabba, som doktorerar med avhandlingen När vuxna möter pojkar i skolan. Det finns pojkar som inte tas på allvar, pojkar som väcker negativa känslor och pojkar som blir osynliga, säger han.

 • Med traktor och häst i Ingå

  06.08.2013 Västnyland

  Unga lär sig köra traktor och sköta hästar på 4H-läger i Västankvarn i Ingå.

 • Söner förkortar mammas livslängd

  01.03.2013 Inrikes

  Att få pojkbarn har förkortat mammornas livslängd under de gånga århundradena. Mammor som födde pojkar levde i allmänhet kortare än mammor med flickor.

 • Pojkar oroar sig för att inte räcka till sexuellt

  16.10.2012 Inrikes

  Pojkar vill lära sig mer om sexualitet redan i lågstadiet, visar en rapport som Väestöliitto, eller Befolkningsförbundet, har gjort. Pojkar oroar sig också för att inte räcka till sexuellt och för övergången från pojke till man.

 • Allt färre skriver studentsvenska

  02.06.2012 Inrikes

  Allt färre skriver svenska i studentskrivningarna, rapporterar MTV3. Bland flickor är intresset för studentsvenskan ändå klart större än bland pojkar.

 • Karl Ove Knausgårds kamp

  26.09.2011 Arkivet

  En roman på sex delar om en mans kamp i sin vardag, om hans barndom, ungdom och vuxna liv. Orkar någon läsa detta? Och varför skriva sådant?

 • Bergströms besöker Dragsvik

  20.05.2009 Arkivet

  Bergströms informerar om militärtjänstgöring.

  Magnus Bergström, äldsta sonen i familjen Bergström, avtjänar sin värnplikt vid Nylands brigad i Dragsvik. Den pedagogiska serien passar på att informera om militärtjänstgöring.

 • Harjunpää och antastaren

  05.01.2009 Arkivet

  En våldtäktsman rör sig i en av Helsingfors förorter.

  Överkonstapel Harjunpää och hans kollega Onerva Nykänen försöker gripa en våldtäktsman som rör sig i en av Helsingfors förorter.

 • "Kråkan" - om ensamhet och längtan efter skönhet

  25.08.2008 Arkivet

  Kråkan öppnar tårkanalerna på de flesta.

  Kråkan, regisserad av Carl Mesterton, bygger på en novell av Anders Cleve. Det är en sorglig berättelse om en fattig kvinnas ensamma längtan efter skönhet.

 • Sin far upp i dagen - eller

  08.11.2007 Arkivet

  Hur är att det vara far och son?

  Hur är att det vara far och son? Redaktör Cita Reuter diskuterar med Carolus Enckell och Torger Enckell, som båda är målare, och med Mårten Westö, författare.

 • Pappa, Aunus och jag

  30.10.2007 Arkivet

  Tomas Jansson följer med sin far till krigets Karelen.

  Redaktör Tomas Jansson följer med sin far Paul Jansson på en resa till Aunus. Pappa Paul har rest dit många gånger, för att se platsen där han krigat.

 • Till minnet av Markus, nästan 5 år

  17.09.2007 Arkivet

  Efter det första sorgeåret vet man vad det är att sörja

  När det första sorgeåret är till ända vet man vad det är att sörja, säger Gösta Karf i den här sorgliga men vackra dokumentären om ett litet barns död. Lilla Markus Karf omkom i en våldsam bilbrand hemma på gården i Jakobstad år 1986.