Hoppa till huvudinnehåll

rykten

 • Obekräftade rykten om vargar i Borgå sprids på sociala medier: ”Det är viktigt att man kontaktar jaktföreningen”

  07.11.2018 Östnyland

  Jaktvårdsföreningen vet inte om några säkra observationer.

  Bland annat på Facebook sprids rykten om att tre unga vargar rör sig i Stensböle i Borgå. Men jaktvårdsföreningen har inte kännedom om några säkra observationer.

 • Kimi Räikkönen till Autosport: "Formel 1 skulle vara mycket bättre utan all bullshit som figurerar i media – berättelser, skvaller och sådant"

  31.10.2018 Sport

  Formel 1-föraren har frekvent stulit mediarubrikerna.

  Formel 1 föraren Kimi Räikkönen har – frivlligt eller ofrivilligt – haft för vana att frekvent stjäla rubrikerna i media. I en intervju med Autosport säger han att han är trött på mediarapporteringen, resandet och politiken inom grenen. Folk försöker skapa så mycket nonsens att det faktiskt börjar skada formel 1, säger Räikkönen.

 • Hagabor i Helsingfors misstänksamma mot Röda Korset-insamlare som knackar dörr: "De pratade bara engelska"

  12.04.2018 Huvudstadsregionen

  Röda Korset-aktiva trodde felaktigt bedragare var i farten.

  I en Facebookgrupp för Hagabor i Helsingfors har Röda Korsets insamlare, som knackar dörr, väckt stor misstänksamhet. En kvinna skrev ett inlägg där hon hävdade att de hade en insamlingsbössa, fastän kvinnan själv inte sett insamlarna. Två aktiva inom Röda Korsets lokalavdelning slog också fast att det handlar om bedragare.

 • Polisen: För det mesta hjälper inte ryktesspridning

  12.07.2017 Österbotten

  Tänk på att brottsoffret kanske inte vill ha publicitet.

  Nu som då händer det att rykten om olika brott sprids på sociala medier utan att polisen egentligen har någon koll på vad som har hänt. Polisen i Vasa tampas som bäst med ett dylikt fall.

 • Mystiska män och suspekta bilar behandlas i stadsdelarnas Facebookgrupper - polis uppmanar till eftertanke

  27.05.2017 Huvudstadsregionen

  Diskussionerna går heta när någon har sett något misstänkt.

  En konstig man har setts utanför ett dagis, någon har sett ett par ungdomar skrämma en äldre kvinna, en misstänkt bil har rört sig i knutarna... Många städer och stadsdelar har egna forum på Facebook, där det förs diskussioner kring större och mindre saker som händer i hemknutarna. Riktigt ordentligt kan det ibland hetta till om det har skett ett brott, eller om folk tror att det har gjort det.

 • Prins Philip drar sig tillbaka

  04.05.2017 Utrikes

  Äntligen kom beskedet från Buckingham Palace.

  Prins Philip, drottning Elizabeths make, drar sig tillbaka från offentligheten från och med i höst.

 • Ny sajt korrigerar rasistiska rykten

  24.10.2016 Inrikes

  Huhumylly.info målar upp karta över rasistiska Finland.

  Den nya sajten Huhumylly.info samlar och korrigerar falska rykten om asylsökande som florerar på nätet. Stämningen i Finland är hätsk, säger Mikael Brunila, en av sajtens grundare.

 • Kati Outinen: Jag har fler än en min

  29.07.2016 Vega

  Det började gå rykten om att jag var en diva.

  I sitt sommarprat berättar Outinen om en händelse som inträffade i början av nittiotalet och som hon tror att har påverkat hela hennes karriär efter det.

 • Skola i Nurmijärvi sätter in väktare mot Soldiers of Odin

  01.04.2016 Inrikes

  Soldiers of Odin bekräftar på Facebook: Vi var i närheten.

  Elever i en skola i Nurmijärvi har känt sig hotade efter att Soldiers of Odin började patrullerade i området – trots att ryktena om flickor som blev sexuellt ofredade av asylsökande var falska. Nu sätts väktare in för att trygga eleverna i skolan.

 • "Akta dig för skåpbilar" - den moderna tidens fula gubbe

  10.03.2016 Samhälle

  Rykten om skåpbilskidnappning har sina rötter i Belgien.

  Du har säkert både hört och läst den själv, historien om män i skåpbilar som försöker locka med sig barn. De är oftast bara rykten som får fart när föräldrar varnar varandra på sociala medier. Men de bottnar i verkliga händelser på 1990-talet.

 • Jenny Wolframs företag stoppar rykten på sociala medier

  30.12.2015 Inrikes

  Företag kan förlora sitt anseende på Facebook.

  Företag kan förlora sitt anseende på sociala medier. Ändå tas riskerna inte alltid på allvar. Ett bolag som grundades i Svenskfinland för två år sedan skyddar företag på nätet världen över.

 • Falska rykten om flyktingar och ungdomar i Malax

  27.11.2015 Österbotten

  Flyktingar i 30-årsåldern påstås umgås med byns tonåringar.

  Mats Nylén, ungdomsledare i Malax, ryter till mot elaka rykten och lögner. Det påstås att flyktingar i 30-årsåldern umgås med byns tonåringar.

 • Polisen: Någon förvränger våra uppgifter

  14.08.2015 Inrikes

  Polisen är irriterad på invandrarfientliga rykten.

  Polisen är irriterad på rykten och invandrarfientliga stämningar som dyker upp på nätet i samband med brott. Ofta handlar det om misstänkta som hängs ut i sociala medier.

 • Försvarsmakten vill stoppa rykten om "förberedelser på en krissituation"

  02.05.2015 Inrikes

  Amerikansk tidning skriver att Finland förbereds på kris.

  Den amerikanska tidningen Newsweek skriver att Finland förbereder 900 000 reservister på en krissituation. Försvarsmakten säger att informationen är felaktig och att det inte handlar om någon förberedelse för mobilisering ."Katastrofalt för en välkänd tidning", tycker forskare.

 • Lite blek Putin tillbaka i offentligheten

  16.03.2015 Utrikes

  President Vladimir Putin visade sig efter mystisk frånvaro

  Rysslands president Vladimir Putin dök slutligen upp på det planerade presidentmötet i S:t Petersburg. Hela världen verkade hålla andan inför mötet. Hans långa frånvaro hann orsaka vilda spekulationer både i och utanför Ryssland.

 • Anders Mård: Skämten kring Putins frånvaro tryter

  16.03.2015 Utrikes

  Rysslands president Vladimir Putin är fortfarande försvunnen. Samtidigt uppges han ha beordrat en omfattande militärövning i Norra ishavet. Putin har byggt upp ett farligt maktsystem, vilket märks nu när han är mystiskt försvunnen, säger Svenska Yles medarbetare Anders Mård.

 • Vilda rykten kring Putins försvinnande

  13.03.2015 Utrikes

  Rysslands president Vladimir Putin har inte synts till i offentligheten på flera dagar. Rysk tv visade på fredagen bilder från ett möte mellan Putins och Högsta domstolens ordförande, men det har inte bekräftats när detta möte ägt rum.

 • "Medieläskunnigheten har försvunnit i sociala medier"

  23.12.2014 Inrikes

  Vi stöter varje dag i sociala medier på inlägg som talar till våra känslor och som vi lockas att dela. Ett klick och sedan är vi nöjda med oss själva. Nätpolisen Jarno Saarinen påminner ändå om att man borde förhålla sig mer kritiskt till de inlägg som delas.

 • Rykten, namninsamlingar och pengar

  29.08.2014 Västnyland

  - På sociala medier är ett ställe där allt sprids och snabbt, ju sämre nyhet desto snabbare sprids det, säger Karisbon Kenneth Lindholm. Dan Idman igen blir upprörd över över minister Rätys uttalande för en tid sedan. Hon nämnde att det inte är så många finländare som tjänar under 2100 euro i månaden - något som upprör Idman, se hans reaktion i videon.

 • Skolincident blev större på nätet

  25.08.2014 Västnyland

  En obehaglig situation i ett klassrum i Ekenäs gymnasium i torsdags ledde till en snöbollseffekt i de sociala medierna. Incidenten har diskuterats livligt och rykten har spridits trots att det inte förelåg något direkt hot.

Sidor