Hoppa till huvudinnehåll

hundtränare

 • Att se på livet utan att kunna se på livet

  14.07.2015 Kultur och nöje

  Tour de Svenskfinland: etapp 1. Hemma hos Kenneth i Sibbo

  Klockan var 18 när jag rullade in på den ekholmska gården i Nickby, Sibbos centrum. Glatt hälsades jag välkommen av Kenneth, hans hustru Kerttu och hans ledarhund Duffe, eller Herr Duffe som Kenneth kallar honom.

 • Mussu slutar som polishund

  08.06.2015 Östnyland

  Hunden hade allvarliga skador i ryggen

  Mussu var på god väg att bli en riktigt duktig polishund, men problem med hälsan satte stopp på karriären. Yle Östnyland träffade Mussu i våras.

 • Mussu ska bli polishund när han blir stor

  29.03.2015 Östnyland

  Polishundvalpen Mussu tog Finland med storm.

  Valpen Mussu tog Finland med storm då Östra Nylands polisinrättning lade upp en bild på honom på Facebook i januari. Vi träffade Mussu och hans instruktör Ilkka Paukkunen. Se bilder och video!

 • Funktionshindrade kan vänta flera år för att få hjälp

  09.01.2015 Huvudstadsregionen

  Många funktionshindrade i huvudstadsregionen står i kö för en assistenthund, som ska hjälpa till i vardagen. Sju personer väntar på sin första hund och tre personer på en ny hund, men Invalidförbundet har bara möjlighet att utbilda fem hundar om året i hela landet.

 • Den luktar sig till pengar

  18.09.2014 Vetenskap

  Vi må tycka om teknik i alla andra fall, men när det gäller dofter och lukter är hunden överlägsen allt annat. Det har både polisen och nu också tullen satt i system.

 • Räddningshundar ställer upp i ur och skur

  14.07.2014 Östnyland

  Brie och Hippi är namnen på två ivriga räddningshundar i Borgå. Hundarna är bland annat till stor hjälp då det kommer till att hitta borttappade bärplockare. Det visar sig också att Brie har en naturlig fallenhet då det gäller att leta reda på reportrar som gått vilse i skogen.

 • Hundnosar i medicinsk tjänst

  03.06.2014 Utrikes

  För hundarna är det lek, men för mänskorna blodigt allvar. Hundarna Sniff och Tindra ska hitta blodprovet som innehåller cancer bland åtta skålar - och de tycks träffa rätt varje gång. Också de som tappar sina bilnycklar kan få hjälp av hundar.

 • Hundar utbildas för äldreboenden och daghem

  19.05.2014 Österbotten

  Hundfysioterapeuten och utbildaren Johanna Rosendahl i Vasa öppnar Finska terapihundskolan i höst. Modellen kommer från Sverige och Svenska Terapihundskolan och tanken är att den ska få sin början i Österbotten och sprida sig till resten av landet.

 • Hundar, hundar och åter hundar i Botniahallen

  26.04.2014 Österbotten

  Omkring 3 000 hundar samlas i helgen för den internationella hundutställningen i Botniahallen i Korsholm. Hundarna ska gå fint, stå fint och acceptera att bli inspekterade ut i spetsarna av domarna.

 • Hundar inte välkomna till Flacksjön

  25.04.2014 Västnyland

  Föreningen Action dogs vill träna sina hundar vid Flacksjön i Fiskars, men staden säger nej. Staden erbjuder i stället andra stränder.