Hoppa till huvudinnehåll

pappersarbeten

 • Cirkusliv i gammal kappsäck!

  20.04.2016 Strömsö

  Skapa en cirkus i en kappsäck!

  Att få resa iväg med en cirkus kanske någon har drömt om, men få har förverkligat. Men att skapa en egen cirkus som kan resa med dig vartsomhelst, det är betydligt enklare!

 • Girlanger av kottar och papper

  10.12.2014 Hobby och hantverk

  Snygga girlanger av naturmaterial.

  Naturmaterial som dekoration inför jul funkar alltid. Den snabbaste girlangen gör du med grankottar, men snyggt och stämningsfullt blir även girlanger av papper.

 • Vika pappersgran

  03.12.2014 Hobby och hantverk

  Ett vackert pappersark eller en bit gammal tapet kan lätt vikas till dekorativa granar. Följ Camillas beskrivning och skapa julstämning.

 • Uggla i papper

  18.12.2013 Hobby och hantverk

  Utmärkt som godisgömma, presentförpackning eller dekoration.

  En söt liten uggla gillar både stora och små. De här är gjorda runt en tom wc-pappersrulle och fungerar utmärkt som godisgömmor i granen.

 • Djurhuvud i kartong

  26.04.2013 Strömsö

  Montera ihop ett djurhuvud i kartong.

  Camilla har upptäckt en ny sida hos sig: den rustika skogsmänniskan! Hon monterar ihop ett djurhuvud i kartong som kan pryda t ex den snälla jägarens vägg.

 • Typografiska planscher

  08.03.2013 Hobby och hantverk

  Finurliga texter i läckra fonter är alltid snyggt på väggen! Våga lämna datorns ritprogram och rita istället texten för hand!

 • Presentaskar och dragrosetter

  25.02.2013 Strömsö

  Gör presentförpackningen helt själv från början till slut.

  Det finns få saker som gör mig så glad som en vackert inslagen present. Det visar att någon satt tid och omtanke på just mig. Här finns några tips på hur man kan göra presentförpackningen helt själv från början till slut.

 • Mycket jobb att grunda eget företag

  12.02.2013 Västnyland

  Överraskande mycket pappersarbete och noggrann planering väntar dem som har planer på att grunda eget företag. Det berättar nyföretagarna Chris Nylund i Karis och Nina Fagerström i Hangö.

 • Snöflingor i papper

  05.12.2012 Strömsö

  Klipp i tidningar och reklam för fina mönstrade flingor.

  En klassiker som de flesta har prövat på är att klippa snöflingor i vitt papper! Jag har använt mig av gamla tidningar och reklam och resultatet blir fina mönstrade flingor i diskreta färgtoner.

 • Skolplanscher i kartong

  09.09.2012 Hobby och hantverk

  skolplanscher i kartong

  Gamla vackra skolplanscher kan vara svåra att få tag på! Lösningen är att göra egna. Rita av favoritgrönsaken eller blommorna och ha en bit av sommar året runt!

 • Julstjärnor i papper

  11.12.2011 Hobby och hantverk

  En enkel modell för olika sorters papper och mönster.

  De flesta av oss hänger upp stjärnor i juletid men en pappersstjärna kan pryda hemmet året om. Det här är enkel modell där olika slags papper och mönster kan användas. Ju fler stjärnor, desto bättre!

 • Svävande dekorationer

  13.03.2011 Konst

  Nu när solen börjar lysa in i fönstren efter en lång vinter är det kul att hänga upp något som dekorerar fönstret men som inte stänger ute ljuset… Svävande dekorationer!

 • Papperslyktor

  23.01.2011 Konst

  Camilla fick en fin lykta av Anne till julklapp, och inspirerad av den så bestämde hon sig för att göra fler i samma anda. Enkla tjusiga papperslyktor.

 • ATC-kort

  08.12.2010 Konst

  ATC står för Artist Trading Cards och är en av de stora hobbytrenderna just nu. Det handlar om konstnärliga byteskort, personliga bilder som man skapar och komponerar själv och sen byter med andra.

 • Gammaldags smällkaramell

  08.12.2010 Hobby och hantverk

  Julpyssel för liten och stor.

  När min mamma var liten hängde det smällkarameller av den här sorten i julgranen. De hade pastellfärg, en glansbildsängel och innehöll en chokladbit.

 • Låda med receptkort gjorda med scrapbooking och laminering

  13.12.2009 Hobby och hantverk

  En vanlig receptbok kan lätt bli klottig och ofräsch med åren, så gick det åtminstone med Lees gamla receptbok. Så hon bestämde sig för att ge de bästa kakrecepten den bästa behandlingen, scrapbooking och laminering.

 • Trycka egna papper till små häften

  03.05.2009 Hobby och hantverk

  Att trycka egna papper för olika hobbyalster och scrapbooking är både enkelt och roligt. Med hjälp av olika stämplar och olikfärgade stämpeldynor kan man lätt skapa personliga papper.

 • Ask med scrapbooking av återanvända material

  22.02.2009 Hobby och hantverk

  Scrapbooking på ett annorlunda sätt

  Scrapbooking är otroligt roligt och medryckande men kan bli dyrt att hålla på med. Så här visar Lee på lite alternativa material och att man kan inspireras av denna heta hobby utan att ruinera sig.

 • Scrapbooking

  15.02.2009 Hobby och hantverk

  Scrapbooking kunde översättas med urklippsbok, man utgår från ett fotografi och pyntar en sida med minnen och anteckningar och förvarar dem i ett speciellt album. Det här är en starkt växande trend som också hittat till Finland.

 • Julkort med dansk vintage-känsla

  30.11.2008 Hobby och hantverk

  Lätt att pyssla ihop med hjälp av bokstavsstämplar.

  Att skicka handgjorda julkort är en fin gest med mycket omtanke bakom.

Sidor