Hoppa till huvudinnehåll

hjälpbehov

 • Robert Karlman tog över rodret för julfesten för ensamma i Karis: "Min tanke är att ge glädje åt andra”

  24.12.2017 Västnyland

  Julafton går i arbetets tecken för Robert Karlman.

  Julafton går i arbetets tecken för Karisbon Robert Karlman. Han spenderar dagen på församlingshemmet där han och tiotals andra ordnar en julfest med gratis middag för ensamma och behövande.

 • Med gosedjur till svältande Aleppo

  18.02.2016 Utrikes

  Rami Adham hjälper föräldralösa barn i Syrien.

  Lukten av sprängämne blandat med betong, blod och damm har fastnat i näsan på Rami Adham. Han kan känna den trots att det är en månad sedan han kom hem från Aleppo.

 • Mathjälpen behövs i juletid

  17.12.2015 Österbotten

  Vasa svenska församling förmedlar mathjälp till behövande.

  Mathjälpen vid Vasa svenska församling förmedlar mathjälp till hushåll som är i ekonomiskt svår situation. Den här hjälpen behövs också i juletid, säger diakon Lena Streng.

 • Nu hörs arabiska i Jeppo

  23.09.2015 Österbotten

  Brage Finskas hjälper 26 irakier tillrätta i Jeppo.

  Jalla jalla! Det är ett av två arabiska uttryck som Brage Finskas i Jeppo kan. Men det har räckt ganska långt. Som bäst hjälper han 26 irakier att komma tillrätta i gamla kommungården i Jeppo.

 • Så här hjälper huvudstadsregionen

  05.09.2015 Huvudstadsregionen

  Gratis wifi och speltid på fotbollsplanen erbjuds.

  Flyktingkrisen och de asylsökandenas nöd har fått folk att trotsa stel byråkrati och hjälpa på de mest innovativa sätt.

 • Allt fler ställer sig i brödkön

  06.08.2015 Österbotten

  Sommaren extra besvärlig för barnfamiljer.

  Brödköerna blir en allt vanligare syn i Finland. Under sommarmånaderna kan det bli speciellt svårt för barnfamiljer och ensamförsörjare.

 • Sundombon Ture Huhtamäki var med om jordbävningen i Nepal

  02.05.2015 Österbotten

  Befann sig i Nepal då jordbävningen drabbade landet.

  Den 25 april skakades landet Nepal av en förödande jordbävning, som skördade uppemot sjutusen dödsoffer. Ture Huhtamäki, barnläkare från Vasa, upplevde jordbävningen på plats.

 • FN vädjar för Nepal

  29.04.2015 Utrikes

  FN har räknat ut att hjälpbehovet ligger kring 376 miljoner

  FN har vädjat till det internationella samfundet för att offren för lördagens förödande jorbävning snabbt ska få mat, vatten, mediciner och tillfälliga boenden. I huvudstaden Katmandu väntar många på busstransport för att kunna fly från staden.

 • Stort behov av mathjälp i Vasa

  02.04.2015 Österbotten

  Matutdelningen har redan utökats, mer kommer det att bli.

  Föreningen Mathjälp Vasa började dela ut överbliven mat från butikerna för en månad sedan. Behovet är så stort att man redan utvidgat verksamheten från en till två dagar i veckan. Och nu väntas nästa utvidgning.

 • Mannerheims Barnskyddsförbund: Unga ringer om allvarliga saker

  24.03.2015 Inrikes

  Kontakterna handlar allt oftare om ämnen som depression

  De ämnen som unga vill diskutera då de kontaktar Mannerheims Barnskyddsförbund har blivit allvarligare. De senaste fem åren har kontakterna gällande depression och självdestruktiva tankar ökat rejält.

 • IS-terrorister avskräcker inte hjälparbetare

  24.02.2015 Österbotten

  Insamlade medel i Österbotten hjälper syriska flyktingar.

  Under ett år har Nada Nord samlat in pengar i Österbotten till förmån för syriska flyktingar. Nu kommer hjälporganisationens ordförande Gunilla Luther-Lindqvist och hennes man att åka ner till Gaziantep i Turkiet för att se till att de insamlade medlen gör nytta.

 • En källare full av julpaket

  11.12.2014 Östnyland

  Också i Lovisa ska mindre bemedlade familjer få julklappar av staden. Som bäst pågår stadens kampanj där stadens socialservice samlar in gåvor av invånarna. Ett rum i Socialbyråns källare vid Östra Tullgatan fylls sakta men säkert av donerade julklappar.

 • Matkassar delas ut på självständighetsdagen i Åbo

  05.12.2014 Åboland

  På lördag med start klockan 12 firas självständighetsdagen för mindre bemedlade på Salutorget i Åbo. Matkassar, kläder, varm soppa och kaffe delas ut och kyrkans representanter finns på plats för att stöda folk som är i behov av hjälp.

 • Syrienhjälp får fortsättning

  19.05.2014 Österbotten

  Hjälporganisationen Nada-Nord i Jakobstad fortsätter sin satsning på Syrien. Senast i slutet på augusti skall långtradare vara på väg ner med mer hjälp till syriska flyktingar på den turkiska sidan av gränsen.

 • Svårare att få ihop matkassar för hjälpbehövande nästa år

  05.11.2013 Österbotten

  Behovet av mathjälp ökar i Vasa och samtidigt blir det svårare att få ihop matkassar nästa år när mathjälpen från EU omorganiseras. Vasa kyrkliga samfällighet kommer att köpa råvaror till matkassarna med en egen budget, säger ledande diakonitjänsteinnehavare Sirpa Tirri.

 • Kyrkan hittar de mest bortglömda

  29.08.2013 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  Carita Eklund från Åbo svenska församling har jobbat som diakonissa i 15 år. Hon vet att det finns många som har det tufft och behöver hjälp.

 • Många vill hjälpa andra i juletid

  04.12.2012 Västnyland

  Julklappar handlas i överflöd till många hem så här i jultider. Men det finns också många hem där man inte har möjlighet att köpa klappar till barnen. Det är den här tiden på året som nöden märks mest men som också får finländarna att öppna plånboken för dem som har det sämre ställt.

 • Försvarsministern kartlägger hjälpbehovet

  08.10.2012 Österbotten

  Försvarsministeriet reder under måndagen ut vilka möjligheter det finns att hjälpa de som drabbats av översvämning. Försvarsminister Carl Haglund besökte under förmiddagen översvämningsområdena i Lappfjärd och Kauhajoki.