Hoppa till huvudinnehåll

konstnärshem

 • Nära, men inte ända in – vandringar i döda stjärnors hem

  01.12.2018 Kultur och nöje

  "Varför vill jag se döda konstnärers tandborstar?"

  Författaren Malin Kivelä har besökt många kända konstnärers hem. Många kända konstnärers hem sedan de dött och hemmen gjorts om till museer. Systrarna Brontës, Virginia Woolfs, Tove Janssons, Karen Blixens, Astrid Lindgrens, Jean Sibelius'.... Och August Strindbergs gruvliga blåa torn på Drottninggatan. Hon har stått nära sängen där han dog i magcancer och funderat på ifall hon ska röra vid lakanen. Det är något hon söker. Vad?

 • Har Borgå råd att renovera konstnärshuset?

  25.06.2017 Östnyland

  Alternativt kan Borgå satsa på konstnärsresidens i stället.

  Konstnärshuset i Borgå borde renoveras, men ingen vet ännu vad det skulle kosta. Ett alternativ är ett konstnärsresidens i stället

 • Konst bland katter - en kombination med klös

  03.11.2015 Kultur och nöje

  Nadja Andersson ställer ut bland katter.

  Nadja Andersson berättar om sin väg till konstnär. Uppvuxen i konstnärssläkten Andersson är hon i dag bosatt i Glasgow och just nu aktuell med arbeten på det nyöppnade kattcaféet i Helsingfors.

 • Inspirationskällan Karin Larsson

  17.12.2014 Kulturhistoria

  Om Karin och Carl Larsson

  Inför den här julen på Strömsö (2014) har vi tagit inspiration av en fantastisk kreativ och mångsidig kvinna, Karin Larsson. Om hon hade levat idag hade hon kunnat kalla sig formgivare, modedesigner, stylist och textilkonstnär. Hon var modernt fritänkande i sitt skapande och långt före sin tid.

 • Tallrikshylla

  15.12.2014 Bygga och bo

  Tallrikshyllan är på väg tillbaka in i inredningen och eftersom det inte finns så många gamla hyllor kvar kan en beskrivning på hur man gör en ny passa bra, en ny hylla med inspiration av Carl och Karin Larsson.

 • Tove 100 ska locka turister till Pellinge

  20.05.2014 Östnyland

  Det har tidigare varit svårt att få pellingeborna att berätta sina historier om den älskade författaren Tove Jansson som hade sommarställe utanför ön. I och med firandet kring författarens hundraårsfödelsedag verkar det nu finnas en vilja att glänta på ämnet, och turistbyrån hoppas att det ska leda till fler turister i Borgå skärgård.

 • Vill du bo på Postbacken i sommar?

  06.02.2014 Östnyland

  Lindnäs gård blir sommarhem för en konstnär som vill delta i Postbackens liv.

 • Mental hälsa blev konst

  04.09.2013 Västnyland

  Katja Juhola har gjort ett konstprojekt i Karis kring mental hälsa. Hennes fotografier har hängt på olika håll runt om i staden, bland annat på arbetskraftsbyrån, hälsocentralen och olika butiker.