Hoppa till huvudinnehåll

kanoter

 • NM-brons i paddling för Emma Malmsten från Ekenäs

  05.08.2017 Västnyland

  I dag paddlar Malmsten ännu 5000 meter, i morgon 500 meter.

  Kanotklubben Wågens Emma Malmsten inledde paddlings-NM för juniorer med att komma trea på sprintsträckan 200 meter på lördagen. Tävlingarna pågår under veckoslutet i Silkeborg i Danmark.

 • Fyra FM-medaljer till Ekenäsklubben Wågen i paddling

  09.07.2017 Västnyland

  Emma Malmsten och Frank Liljestrand på prispallen.

  Kanotklubben Wågen från Ekenäs skördade fyra medaljer då FM-tävlingarna i paddling avgjordes under veckoslutet i Tammerfors. Emma Malmsten fick två medaljer i damklassen, Frank Liljestrand två silvermedaljer i klassen M50.

 • Brygga för roddbåtar och jollar blev för dyr i Ingå

  26.05.2017 Västnyland

  Planerad pontonbrygga kan inte byggas.

  Ingå kommun hade planerat bygga en pontonbrygga för kanoter, optimistjollar och roddbåtar vid stenbryggan på båthamnens östra sida. Projektet blir ändå för dyrt.

 • Till båtmässan med små flytetyg

  11.02.2016 Östnyland

  Det finns dom som byter segelbåten till kajak

  Uppmärksamheten på den årliga Båtmässan i Mässcentrum i Helsingfors brukar ofta riktas till de stora båtarna. Detta trotsar Sibboföretaget Bear and Water genom att ställa ut kajaker, kanoter och annat från företagets urval.

 • En person till sjukhus efter kanotolycka i Vasa

  15.10.2015 Österbotten

  Kanoten välte på grund av den hårda vinden.

  En person hamnade i vattnet utanför Vasklot i Vasa på torsdagen. Personen var ute och paddlade när kanoten välte på grund av vinden.

 • Att paddla är nödvändigt

  03.08.2015 Kultur och nöje

  Kirjais runt blev en ganska tuff uppgift

  Kaj Arnö är helt säkert en av de stora profilerna på Nagu, ögruppen i den Åboländska skärgården. Och så är han en paddlingsentusiast av rang.

 • Kanotdemonstration mot Shell

  17.05.2015 Utrikes

  Protest mot att Shell planerar oljeborrning i Arktis

  Hundratals människor demonstrerade i Seattle i USA på söndagen mot oljebolaget Shells planer på oljeborrning i Arktis. Demonstranterna tog till kanoter och båtar i Seattles hamn, dit en av Shells oljeriggar har anlänt.

 • Fartdårar är en fara för paddlare

  01.08.2014 Huvudstadsregionen

  Paddlare har hamnat ut för farliga situationer då folk kör allt för fort med vattenskoter eller båt utanför Fölisön i Helsingfors. Problemen började redan i höst då hastighetsskylten som funnits i sjöleden utanför Mejlans försvann.

 • Ett sommarparadis i Borgå skärgård

  19.07.2014 Resa

  På Storudden i Sondby, utanför Borgå har familjen von Bonsdorff-Hermunen sitt sommarställe. Bertil Blom träffade dem under sin paddlingstur längs med den finländska kusten och frågade dem vad sommar på stugan går ut på.

 • Paddlare får ny karta över Västnyland

  20.05.2014 Västnyland

  Det finns nu en färsk paddlings- och roddkarta över Västnyland. Föreningen Nylands friluftsområden ger ut kartan.

 • Havet kallar-mässan inleds på fredag

  13.03.2014 Åboland

  På helgen ordnas båtmässan Havet kallar vid Åbo mässcentrum. På plats finns närmare 200 båtar, allt från stora lyxmodeller till små gummi- och roddbåtar.

 • FM-silver för Anne Rikala på söndagen

  08.09.2013 Västnyland

  Ekenäskanotisten Anne Rikala ökade på sin FM-medaljsamling på söndagen med ytterligare en silvermedalj. Hon paddlade i Kangasalan Melojats K4-lag på 1000 meter.

 • Tre nya FM-medaljer för Anne Rikala

  07.09.2013 Västnyland

  Ekenäspaddlaren Anne Rikala fyllde på lördagen på sitt pokal- och medaljskåp med tre nya FM-medaljer. Hon deltar som bäst i FM-paddlingarnas andra del i Tammerfors.

 • Brons för Anne Rikala i sista VM-loppet

  01.09.2013 Västnyland

  Ekenäsbon Anne Rikala vann brons i sin sista internationella tävling i kanot. Hon var trea på K1 5 000 meter i VM i Duisburg i Tyskland på söndagsförmiddagen.

 • Rikala avslutade med stil

  01.09.2013 Sport

  Anne Rikala tog avsked av elitidrotten på söndagen i samband med K1-finalen på 5000 meter i VM i kanot i tyska Duisburg. Rikalas farväl var värdigt i och med att hon knep VM-brons i tävlingen.

 • Miika Dietrich till lördagens B-final

  29.08.2013 Sport

  Miika Dietrich var fjärde snabbast i sitt semifinalheat på K1 1000 meter i kanot-VM i tyska Duisburg. Det innebär att han kvalade in till lördagens B-final.

 • Rikala: Det gick överraskande bra

  29.08.2013 Sport

  Anne Rikala inledde kanot-VM i tyska Duisburg övertygande. Hon tog sig enkelt vidare från försöken på K1 1000 meter och är klar för lördagens final.

 • Paddling ger nya perspektiv

  11.08.2013 Österbotten

  Intresset för paddling har ökat konstant sedan början av 90-talet. Finlands Kanotförbund uppskattar att det finns minst 100 000 finländare som regelbundet paddlar. Också vid Vasa kanotklubb har Stefan Jansson som drar nybörjarkurser märkt av det växande intresset för paddling.

 • Anne Rikala vann sju FM-guld

  29.07.2013 Västnyland

  Paddlaren Anne Rikala från Ekenäs vann sju FM-guld i kanot under veckoslutet. Tävlingarna avgjordes i Kangasala med Rikala klubb Kangaslan Melojat som arrangör.

 • Friska upp kajakkunskapen

  29.05.2013 Sport

  Sommaren är i antågande och vattnet lockar allt fler. Då man dammat av årorna och sjösatt kajaken kan det vara dags att fräscha upp kunskaperna.

Sidor