Hoppa till huvudinnehåll

guidning

 • Helene Schjerfbeck-guidningar, Ekenäs

  03.01.2020 Egenland

  Upplev Ekenäs tillsammans med Helene Schjerfbeck.

  Följ med på en annorlunda stadsrundvandring där du får bekanta dig med Helene Schjerfbecks hemort, Ekenäs, ur konstnärens perspektiv. Som guide agerar ingen annan än självaste Helene Schjerfbeck.

 • Hima & Stradas stadsguidningar, Helsingfors

  03.01.2020 Egenland

  Upplev de hemlösas huvudstad.

  Se ett annorlunda Helsingfors tillsammans med guider som upplevt hemlöshet.

 • Birgitta Palmqvist lämnar Kulturhuset Grand

  08.08.2017 Östnyland

  Den nya verksamhetsledaren ska börja 1 februari.

  Verksamhetsledare Birgitta Palmqvist slutar den sista januari 2018 och är nöjd med det arbete som hon har gjort för kulturhuset. Nu söker Grand en ny verksamhetsledare som ska utveckla och marknadsföra huset.

 • Allt fler asiatiska turister besöker Åbo

  05.07.2017 Åboland

  Brist på guidar som kan kinesiska och koreanska.

  Det ökade utbudet av direktflyg från Asien till Finland har bidragit till fler asiatiska turister i Åbo. Men det saknas någon som kan guida på kinesiska och koreanska.

 • Landskapsmuseet i Ekenäs först i Finland med öppet magasin

  11.06.2017 Västnyland

  EKTA museum i Ekenäs öppnar magasinet i höst.

  Från och med hösten kan allmänheten bekanta sig med föremålssamlingarna vid Västra Nylands landskapsmuseum. Besöken ska ske under ordnade former och i mindre grupper.

 • Yle Visit – besök Yle!

  10.06.2016 Bolaget

  Så här går det till om du vill besöka oss på Yle.

  Vi ordnar rundvandringar som är öppna för alla i våra lokaler i Böle och Tammerfors. Läs mera om hur du bokar en guidning!

 • Åk hela Sibbo runt med buss i juni

  17.05.2016 Östnyland

  Kommunen bjuder Sibbobor på guidad rundtur.

  Både nya och infödda Sibbobor kan åka på en guidad rundtur i kommunen den 5 juni. De hundra snabbaste som anmäler sig får plats.

 • Öden som berör lockar till rundvandring på begravningsplats

  16.05.2016 Åboland

  Populära guidningar fortsätter med nya teman

  Åbo turistguiders populära rundvandringar på Åbo begravningsplats fortsätter med nya teman. I år är det rörande människoöden, idrottare och konstnärer som står i fokus.

 • Utställning vill beakta alla sinnen - hur lyckas det?

  28.12.2015 Kultur och nöje

  Hur känns konsten för synskadade Andreas och Patrik?

  Följ med synskadade Andreas och Patrik till Tikanojas konsthem.

 • Strandens växter ger plättar och sherry

  08.08.2015 Västnyland

  Intresset för vilda örter fyller guidegrupper i Hangö.

  Det finns ett stort intresse för vilda växter som livsmedel. Det visar guiden Tarja Kvarnströms örtvandringar som ordnats längs stränderna i Hangö.

 • Lekfullt genom Sveaborgs gömställen

  07.07.2015 Kultur och nöje

  En äventyrstur för barn och vuxna på Sveaborg.

  Entusiastiska skådespelare leder ivriga barn genom Sveaborg en sommar som lika gärna kunde vara år 1790. Äventyret riktar sig till barn, men gläder också de vuxna.

 • Lojobo: Nu har du chansen lära känna din hemtrakt

  13.02.2015 Västnyland

  Alla Lojobor har nu en möjlighet att åka på en gratis guidad rundtur i hemstaden. Lojo stad bjuder invånarna på tio rundturer under året.

 • Guidade rundturer på svenska i Åbo

  25.08.2014 Åboland

  Förra året började Åbo turistguider ordna fristående rundturer som är öppna för alla, vid sidan av de guidade rundturer de gör med turistgrupper som beösker staden. Rundturerna har varit mycket populära bland till exempel Åbobor som vill upptäcka sin hemstad.

 • Temapromenader med guide i Åbo

  21.05.2014 Åboland

  600 år Turust Åboon, Vares, Det hemlighetsfulla Åbo, Intressanta liv och öden på gamla begravningsplatsen, Alexander den I i Åbo, den otroliga åbokvinnan är ett plock ur teman du kan uppleva i Åbo i sommar.

 • Så här ser redaktionen ut

  25.04.2014 Västnyland

  På Yle Västnylands redaktion finns många soffor. Ingen sitter i dem. Vid desken finns många stolar. Alla är reserverade.

 • Absurd resa längs Finlands våldsammaste gata

  13.12.2013 Titta och lyssna

  Dokumentären Längs Helsingegatan är en humoristisk och absurd dokumentär med många överraskningar om Helsingfors och Finlands våldsammaste gata, Helsingegatan, sedd med M.A.Numminens och hans vänners ögon. M.A.Numminen är i dokumentären en stadsguide, som utifrån spårvagn nummer 8 berättar om Helsingegatans skeden för en svensk turistgrupp.

 • Vasa visas upp för tyskar

  20.08.2013 Österbotten

  På tisdag eftermiddag anländer omkring 500 tyska turister till Vasa under sin kryssningsrutt i Bottniska viken. Tyskarna kommer att få bekanta sig med både skärgården och staden berättar Margit Sellberg som har hand om turismen i Vasa.

 • Bekanta dig med Konstfabriken – men inte på svenska

  15.07.2013 Östnyland

  Svenska rundvandringar är ordentligt underrepresenterade under juli månad i Konstfabriken. Då ordnas det varje lördag husvisningar i byggnaden i Borgå. Under rundvandringen ska man få höra om husets historia och innehåll.

 • Gamla Malmen kallar på lördag

  12.07.2013 Åboland

  På lördag har man igen möjlighet att bekanta sig med husen på Gamla Malmen i Pargas. Under evenemanget Gamla Malmen kallar kan man bekanta sig med de olika husen, ta en kopp kaffe eller fynda på gårdsloppisarna

 • Applikation guidar besökarna i Etseri djurpark

  20.06.2013 Österbotten

  Etseri djurpark har lanserat en ny applikation till smarttelefonerna. Med applikationen kan man bland annat läsa om djuren i parken, fotografera dem och kommentera.

Sidor