Hoppa till huvudinnehåll

innovaatiot (kulttuurin muutos)

 • Innoaura till NordicEdu i Åbo

  09.05.2014 Åboland

  Det är spelföretaget NordicEdu i Åbo som tar emot årets Innoaura-pris. Företaget har i tre års tid utvecklat innovativa utvecklingsspel för barn och unga.

 • Modigare beslut kan lyfta innovationer

  04.03.2014 Inrikes

  Innovationsstödet till finländska företag går främst till IT-sektorn och grön teknologi. Finland kan därför ha missat möjligheter att blåsa liv i andra branscher. Problemet är att innovationerna inte leder till kommersiella produkter, säger Christoffer Winquist som handleder bolag i innovativt tänkande.

 • Kreativt läger för vuxna ska ge nya idéer

  03.02.2014 Åboland

  Under tre dagar den 17-19 mars kommer ett femtiotal finlandssvenskar att samlas till innovationsläger i Pjukala i Pargas.

 • Esbo kan bli EU:s innovationsstad

  22.01.2014 Huvudstadsregionen

  Europeiska unionen utser första gången Europas innovationsstad, och Esbo finns bland de sex finalisterna.

 • Esbo vill bli innovationshuvudstad

  17.12.2013 Huvudstadsregionen

  Esbo stad har anmält sig till iCapital-tävlingen som arrangeras av den Europeiska kommissionen.

 • Öppet diskussionsklimat ger framgångsrika företag

  19.11.2013 Österbotten

  Finland är mitt uppe i en ekonomisk kris, men företagen i Vasaregionen fortsätter för fullt med sin produktutveckling. De som jobbar med produktutveckling och innovationer har inte brist på uppdrag, snarare tvärtom.

 • ”Låt studenterna renovera upp tomma fastigheter”

  22.10.2013 Huvudstadsregionen

  Själv skulle Mia Haglund gärna fixa upp en stor industrihall och bo i den. Visionen är att de fastigheter som idag står tomma kunde användas som studentboende.

 • Är det slut på tillväxten?

  17.09.2013 Utrikes

  Tillväxten kommer inte längre att bli så hög som den har varit förr. Det är bara att vänja sig vid tanken. Den ekonomiska tillväxt som har varit de senaste 250 åren är bara en parentes i historien. Det hävdar den kända amerikanska nationalekonomen Robert Gordon. Alla är ändå inte överens med Gordon.

 • Finland fortfarande konkurrenskraftigt

  04.09.2013 Ekonomi

  Finland är det tredje mest konkurrenskraftiga landet i världen. Det visar en global jämförelse som världsekonomiska forumet WEF har gjort. WEF beräknar konkurrenskraften utgående från tolv olika delområden, bland annat institutioner, infrastruktur, hälsa och utbildning, teknologi, marknadsstorlek och innovationer.

 • Mobiltelefon ersätter pocketkameran

  21.08.2013 Inrikes

  Nya innovationer leder till att försäljningen av teknikprylar förändras. Just nu går det dåligt för PC:n och kompaktkameror, pekdatorer och mobiltelefoner tar över vardagen.

 • Venuu vann uppstartstävling

  09.08.2013 Huvudstadsregionen

  Venuu samlar intressanta och udda ställen under samma tak. Tanken är att arrangörer och lokaler lättare ska kunna hitta varandra.

 • Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme

  26.07.2013 Huvudstadsregionen

  I stället för att jobba för andra vässar Aaltostuderande sina egna företagsidéer under projektet "Summer of startups". Det är frågan om företagarsällkapet Aaltoes som drillar tio unga team i nio intensiva veckor.

 • "Vi behöver en innovativ atmosfär"

  05.07.2013 Inrikes

  Nu behöver vi nya innovationer och en positiv atmosfär, säger i Finlands Banks chef Erkki Liikanen i finska Morgon-tv. Han värnar om konkurrenskraften, som bör ses över. Ekonomin ska verka på stabil grund, annars kan inte välfärden tryggas, påminner han.

 • Ny monteringslinje på motorfabriken

  19.06.2013 Österbotten

  Den nya monteringslingen ska förkorta leveranstiderna och öka konkurrenskraften för ABB's motorfabrik i Vasa. En ny motor blir klar var tjugonde minut.

 • HS: Rapport sågar satsningar på finländska innovationer

  06.03.2013 Inrikes

  Satsningarna på att få fram nya finländska innovationer har inte varit särdeles produktiva, visar en rapport från arbets- och näringsministeriet som Helsingin Sanomat skriver om.

 • Grön USA-vision invigd i Helsingfors

  26.02.2013 Inrikes

  Energisnål teknik, hållbar utveckling och en diplomatisk strävan att förena folken. Det representerar helt enkelt en ny diplomati för vårt sekel, sade ambassadör Bruce Oreck vid invigningen av det nya innovationscentret vid USA-ambassaden i Helsingfors.

 • Hav och kreativitet tema i innovationstävling

  28.01.2013 Åboland

  Temat i tävlingen Innoaura, som årligen belönar ett kreativt företag i Egentliga Finland, är i år Hav och kreativitet – hur har havet utnyttjats kreativt i affärsverksamheten.